Life Fitness crosstrainer: Beste opties & review

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je van plan om een nieuwe crosstrainer aan te schaffen? Grote kans dat je bij het merk Life Fitness uitkomt.

De crosstrainers van dit merk staan namelijk goed aangeschreven, terwijl je ook nog eens uit meerdere Life Fitness crosstrainers kunt kiezen.

Maar, is de aanschaf van een Life Fitness crosstrainer een goed idee? Je leest het in deze review.

In deze review vertellen wij je ten eerste alles over het merk Life Fitness. We bespreken wat dit merk zo uniek maakt en wat de geschiedenis van het merk is.

Ten tweede laten wij je kennismaken met het actuele aanbod van Life Fitness crosstrainers. Neem deze korte reviews door en bepaal direct welke crosstrainer van Life Fitness mogelijk interessant voor jou is.

Het aanbod Life Fitness crosstrainers

Door de jaren heen heeft Life Fitness de nodige crosstrainers op de markt uitgebracht. Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we nog steeds veel varianten naar voren komen.

Op het moment van schrijven gaat het om ruim 10 verschillende crosstrainers. 

Daarbij heeft Life Fitness voor meerdere productseries gekozen. De populairste productseries bespreken we graag hieronder.

Life Fitness E1 serie

lifefitness crosstrainer E1

De Life Fitness E1 serie kun je als de basisserie van dit merk zien. Dit is echter niet helemaal correct omschreven, aangezien de crosstrainers uit deze serie al heel goed, uitgebreid en veelzijdig zijn.

Ook moet je voor de Life Fitness E1 crosstrainers relatief diep in de buidel tasten, zeker als je het afzet tegen crosstrainers van andere merken.

Met deze crosstrainers geniet je in ieder geval thuis van veel gemak. De crosstrainers nemen relatief veel ruimte in beslag, maar bieden tegelijkertijd ook veel trainingsmogelijkheden.

Bovendien beschikken ze over fijne eigenschappen voor thuis, waaronder een laag geluidsniveau. Ook geniet je van de nodige trainingsvariatie, mede door de toevoeging van een bluetooth ontvanger.Life Fitness E3 serie

lifefitness crosstrainer E3

Wil je nét iets meer dan een relatief standaard crosstrainer? Dan kom je al snel bij de Life Fitness E3 serie uit. Deze serie is eigenlijk de grotere broer van de E1 serie, waarbij meerdere zaken direct opvallen.

Zo valt op dat de Life Fitness E3 hometrainers een stuk duurder zijn. Je moet meer geld voor deze crosstrainers betalen, maar daar is de samenstelling dan ook naar.

Met deze crosstrainers geniet je van nog meer trainingsmogelijkheden, een nog betere kwaliteit en nog meer trainingsplezier.

Net zoals bij de E1 Serie bestaat ook de E3 serie uit meerdere modellen. Vergelijk deze goed met elkaar.Life Fitness E5 serie

lifefitness crosstrainer E5

Wil je thuis op een semiprofessionele manier kunnen trainen? Dan kom je al snel bij de Life Fitness E5 serie uit.

De crosstrainers die je in deze serie aantreft, behoren tot de top van de markt in de wereld van crosstrainers voor thuisgebruik. Met deze crosstrainers haal je simpelweg een geweldig fitnessapparaat in huis.

Wil je één van de Life Fitness E5 modellen aanschaffen? Houd dan wel rekening met een vrij forse investering. Daar waar de modellen uit de E3 serie al relatief prijzig zijn, doen de modellen uit de E5 serie hier nog een schepje bovenop.

Dat neemt niet weg dat je op deze crosstrainers op een indrukwekkend leuke en intensieve manier kunt trainen. Ook zijn de crosstrainers uit de E5 serie van veel handige extra’s voorzien.Life Fitness Integrity Serie

lifefitness integrity serie

Wat zo uniek is aan het merk Life Fitness is de veelzijdige focus. Men richt zich enerzijds op consumenten, maar anderzijds ook op sportscholen.

Voor in de sportscholen is de speciale Life Fitness Integrity Serie in het leven geroepen. Deze serie bestaat uit louter crosstrainers die voor professioneel/intensief gebruik geschikt zijn.

Wat Life Fitness erg sterk doet, is het uitbrengen van meerdere crosstrainers binnen deze serie. Als je als eigenaar van een sportschool op zoek naar nieuwe crosstrainers gaat, heb je binnen deze serie in ieder geval voldoende te kiezen.

Ongeacht voor welke crosstrainer je kiest, je moet vrij diep in de buidel tasten. Gelukkig lopen de prijzen in deze serie flink uiteen.Life Fitness Club Serie

lifefitness club serie crosstrainer

Wil je de trainingen vanuit de sportschool naar je huis halen? Dan zit je met de crosstrainers uit de Life Fitness Club Serie goed.

In deze serie vind je meerdere crosstrainers die een unieke samenstelling hebben. Door deze samenstelling zijn de modellen voor thuisgebruik geschikt, maar ben je wel in staat om hier intensief/professioneel op te trainen.

Bij de modellen uit de Life Fitness Club Serie moet je wel met een paar zaken rekening houden. Zo nemen deze modellen vrij veel ruimte in beslag; je moet goed nagaan of je deze ruimte in je woning wel hebt.

Verder zijn ook de crosstrainers uit deze serie niet goedkoop. Vind je deze modellen te duur? Kijk dan eens naar de modellen uit de E1 en E3 serie van Life Fitness.Life Fitness PowerMill Climber Serie

lifefitness powermill climber

Als je naar het aanbod van Life Fitness kijkt, komt ook de Life Fitness PowerMill Climber Serie nog naar voren.

Deze serie willen we niet al te uitgebreid bespreken, aangezien het niet om echte crosstrainers gaat. Dit zijn zogeheten stairclimbers, waarmee je met name je billenwerk en beenspieren goed kunt trainen.

Binnen deze serie zijn in ieder geval meerdere interessante modellen te vinden.

Waarom een crosstrainer van Life Fitness?

lifefitness ellipticals crosstrainer

Is het aan te raden om voor een crosstrainer van Life Fitness te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met een crosstrainer van dit merk geniet je gewoonweg van meerdere belangrijke voordelen.

Ten eerste ben je van een uitmuntende kwaliteit verzekerd. De crosstrainers van Life Fitness bestaan uit alleen maar de beste onderdelen en materialen, waardoor je van een lange levensduur uit kunt gaan. 

Ten tweede geniet je van de gewenste trainingsvariatie. Ongeacht voor welke crosstrainer van Life Fitness je precies kiest, je kun je op een veelzijdige en leuke manier trainen.

Daarbij is het ook ideaal dat eigenlijk alle crosstrainers door Life Fitness van een bluetooth ontvanger voorzien zijn.

Ten derde heb je simpelweg veel keuze. Je kunt uit meerdere series kiezen, waarover je hierboven al meer hebt kunnen lezen.

Ongeacht wat je situatie of trainingsdoel is, je kunt terecht in het aanbod van Life Fitness. Dit geldt voor jou als consument, maar ook als je als professional op zoek naar een goede crosstrainer bent.

Het aanbod van Life Fitness is nu eenmaal hoogwaardig en veelzijdig.

Ten vierde ben je van veel handige extra’s verzekerd. Elke crosstrainer van Life Fitness wordt van handige extra’s voorzien, waardoor je van enkele zekerheden uit kunt gaan:

  • Je kunt op een duurzame en ergonomische manier trainen. Life Fitness weet als geen ander waar een goede crosstrainer aan moet voldoen. Om aan deze eisen te voldoen, zorgt men voor de nodige handige extra’s op het gebied van duurzaamheid en ergonomie. Je traint hierdoor te allen tijde op een fijne manier op een Life Fitness crosstrainer.
  • Je kunt op een leuke manier trainen. Dit komt onder meer door de handige extra’s, maar ook door de verschillende trainingsprogramma’s die Life Fitness standaard inbouwt. Verder is het ideaal dat je tijdens het trainen bijvoorbeeld je tablet in de tablethouder kunt zetten. Dit maakt het trainen uiteraard alleen maar leuker.

Specifieke eigenschappen van Life Fitness crosstrainers

Is het voor iedereen aan te raden om voor een Life Fitness crosstrainer te kiezen? Nee, dat is niet zozeer het geval.

Door specifieke eigenschappen is een crosstrainer van dit merk gewoonweg niet voor iedereen geschikt.

De belangrijkste specifieke eigenschappen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Semiprofessionele tot professionele apparaten met een fors prijskaartje. Wil je op een recreatieve manier thuis kunnen trainen? Dan heb je eigenlijk niks aan een crosstrainer van Life Fitness. Deze crosstrainers zijn namelijk voor semiprofessioneel tot professioneel gebruik geschikt. Dit blijkt niet alleen uit de samenstelling van de modellen, maar ook uit de prijskaartjes. Voor een Life Fitness crosstrainer moet je nu eenmaal veel geld betalen.
  • Grote en zware crosstrainers. Ongeacht voor welke Life Fitness crosstrainer je kiest, je krijgt een grote en zwarte crosstrainer geleverd. Dit is niet voor in alle huizen ideaal, aangezien je voor deze crosstrainers oprecht de nodige ruimte nodig hebt. Ga daarom goed voor jezelf na of je überhaupt in je woning een Life Fitness crosstrainer neer kunt zetten.
  • Geluidsstil, aangenaam en leuk trainen. Alle crosstrainers van Life Fitness hebben een laag geluidsniveau, waardoor je de gehele dag door kunt trainen. De crosstrainers zorgen, door hun samenstelling & extra’s, ook nog voor een aangename en leuke training. Het is absoluut geen straf om op één van de Life Fitness crosstrainers intensief te trainen.
  • Niet overal te verkrijgen. Zou je graag één van de Life Fitness crosstrainers willen kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat deze crosstrainers niet overal te verkrijgen zijn. Wij raden je aan om vooral op Fitness24.nl een kijkje te nemen. In de webshop vind je de nodige modellen van Life Fitness.

Over het merk

lifefitness logo

Life Fitness is één van de meest unieke merken in de wereld van fitnessapparaten.

Deze firma geeft aan dat ze de juiste producten voor fitnessclubs en sportscholen aanbieden, maar richten zich ondertussen ook nog op thuissporters.

Al ruim 50 jaar is Life Fitness actief in de wereld van fitnessapparaten. In deze periode heeft het merk eigenlijk maar één doel voor ogen gehad: het creëren van de beste fitnessoplossingen voor fitnesscentra én sporters.

In dat doel is Life Fitness bijzonder goed geslaagd. Dit merk heeft een geweldige naam opgebouwd, biedt talloze interessante fitnessapparaten aan en is het favoriete merk van veel sportschooleigenaren.

Tegenwoordig kun je ook als thuissporter prima voor een Life Fitness crosstrainer kiezen. Zolang je maar bereid bent om relatief veel geld te betalen. Dat dit één van de beste crosstrainer merken is, zie je namelijk wel aan de prijskaartjes terug.Meer crosstrainer merken:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *