VirtuFit Elite FDR 2.4i: Review

Gepubliceerd door Cornelis op

In het huidige aanbod van VirtuFit zijn veel interessante crosstrainers te vinden. Ben jij graag iemand die voor het beste van het beste gaat? Dan kom je in dit aanbod al snel bij de VirtuFit Elite FDR 2.4i uit.

In deze VirtuFit Elite FDR 2.4i review vertellen wij je graag alles over deze interessante crosstrainer.

Recent hebben wij de beschikking gekregen over deze ergometer crosstrainer. We hebben de crosstrainer langere tijd uit kunnen proberen en dus prima uit kunnen testen.

Onze test bevindingen delen wij graag met je in deze review. Maar, we bespreken ook in het kort de ervaringen van andere kopers.

Met deze review krijg je in ieder geval een duidelijk beeld van deze crosstrainer.

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Elite FDR 2.4i

virtufit_elite_fdr_24i_ergometer_crosstrainer

De VirtuFit Elite FDR 2.4i is op papier absoluut een interessante crosstrainer. Dat is onder meer aan onderstaande specificaties te danken:

Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
Maximale gebruikerslengte210 centimeter
Gewicht crosstrainer87,6 kilogram
Gewicht vliegwiel30 kilogram
Aantal programma’s24 programma’s
Aantal weerstandsniveaus32 niveaus
Maximale hellingshoek15%
Paslengte51 centimeter

Dat wij met deze specificaties deze VirtuFit Elite FDR 2.4i review aftrappen, is niet zonder reden. Nee, deze specs laten direct zien dat dit een veelbelovende crosstrainer is.

In het restant van deze review vertellen we je hier graag meer over.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Elite FDR 2.4i

Ben je op zoek naar een crosstrainer waar je intensief op kunt trainen? Dan sluit de VirtuFit Elite FDR 2.4i perfect op je wensen aan.

Toen wij dit apparaat uit mochten proberen, viel ons namelijk de stabiliteit op. Ongeacht met welke intensiteit je traint, geeft deze crosstrainer geen krimp.

Dat is echter niet het enige voordeel. Hieronder vertellen we je meer over de belangrijkste voordelen.

Veel trainingsmogelijkheden

virtufit_elite_fdr_24i_crosstrainer_helling

Met de VirtuFit Elite FDR 2.4i kun je qua trainingen alle kanten op. Dit is ten eerste te danken aan de trainingsprogramma’s; je hebt uit maar liefst 24 trainingsprogramma’s de keuze.

Hierbij gaat het onder meer om doeltrainingsprogramma’s. Zo kun je met deze programma’s een bepaalde tijd trainen of een bepaalde afstand afleggen.

Je kunt echter ook gebruik maken van een hartslaggestuurd programma. Met dat programma train je gericht op je hartslag.

Ook is het mogelijk om voor het manuele programma te kiezen. Dit programma stel je volledig naar eigen wens samen, waardoor de training volledig op je wensen aansluit.

Het blijft niet alleen bij deze trainingsprogramma’s. Je hebt namelijk ook nog de keuze uit 32 weerstandsniveaus.

Door de weerstand steeds iets op te krikken, maak je de trainingen alsmaar zwaarder voor jezelf. Dáármee werk je gericht naar je gestelde doelen toe.

Wat hierbij ook nog geweldig is, is dat je hellingshoek van deze crosstrainer in kunt stellen. Je hebt hierbij de keuze uit drie standen: 5%, 10% en 15%.

Connectiviteit

virtufit_elite_fdr_24i_crosstrainer_zwift

Dat je op heel veel manieren kunt trainen, komt ook door de bluetooth ontvanger. Met deze ontvanger koppel je snel je smartphone aan deze crosstrainer. Vanaf dat moment maak je gebruik van apps als iConsole, Kinomap en Zwift.

Belangrijk voordeel hiervan: je kunt op een interactieve manier trainen. Dit maakt het trainen gevarieerder en daarmee ook een stuk leuker.

Aangenaam trainen

Op de VirtuFit Elite FDR 2.4i is het onwijs aangenaam trainen. Wat ons betreft komt dit onder meer door de paslengte van maar liefst 51 centimeter.

Met dank aan deze lange paslengte is elke beweging die je maakt vloeiend. Je behoudt de perfecte controle over je lichaam, je bewegingen en daarmee ook je trainingen.

Duidelijk LCD display

virtufit_elite_fdr_24i_display

Zoals je mogelijk al verwacht had, beschikt deze crosstrainer over een duidelijk LCD display. Op dit display lees je allerlei waarden af, waaronder de tijd, snelheid en calorieën.

Wat ons al helemaal aanspreekt, is de aangebrachte USB poort. Met deze USB poort kun je je telefoon of tablet tijdens het trainen opladen.

Wil je tijdens het trainen je hartslag in de gaten houden? Dan kun je ervoor kiezen om de handsensoren te gebruiken. We hebben echter opgemerkt dat deze meting niet helemaal nauwkeurig is, waarover later meer.

Uitmuntende kwaliteit

Voor de VirtuFit Elite FDR 2.4i moet je relatief veel geld betalen. Maar, dan krijg je ook wel een geweldige crosstrainer tot je beschikking.

Deze crosstrainer biedt veel trainingsmogelijkheden, is van een uitmuntende kwaliteit en beschikt over veel handige extra’s.

Wat te denken van de dubbele rail waar de pedalen overheen glijden? Doordat dit een dubbele rail betreft, ben je van een uitmuntende stabiliteit verzekerd.

Ook is het ideaal dat deze crosstrainer over een bidonhouder, tablethouder, ingebouwde speakers en transportwieltjes betreft.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite FDR 2.4i

Heb je deze VirtuFit Elite FDR 2.4i review tot zover doorgenomen? Dan heb je gelezen dat wij erg enthousiast over deze crosstrainer zijn. Dat klopt!

Bovendien hebben we slechts een paar minpunten opgemerkt:

  • Deze crosstrainer is niet inklapbaar. Op de momenten dat je deze crosstrainer niet gebruikt, staat ‘ie dus in principe in de weg. Je doet er daarom verstandig aan om deze crosstrainer in een speciale ruimte in je woning te zetten. Heb je die ruimte niet? Dan kun je beter voor een andere crosstrainer kiezen.
  • Geen nauwkeurige hartslagmeting. VirtuFit heeft hartslagsensoren in de handvatten aangebracht, maar die meten de hartslag niet al te nauwkeurig op. Je kunt er daarom beter voor kiezen om een borstband aan te schaffen, maar dat vraagt uiteraard wel om een extra investering.
  • Niet de goedkoopste crosstrainer. De VirtuFit Elite FDR 2.4i is een geweldige crosstrainer, maar het is niet de goedkoopste variant. Verderop in deze review lees je meer over het exacte prijskaartje.

Wat zeggen andere kopers over de VirtuFit Elite FDR 2.4i?

virtufit_elite_fdr_24i_crosstrainer

De VirtuFit Elite FDR 2.4i is een geliefde crosstrainer. De crosstrainer wordt door veel mensen gebruikt én biedt volgens veel kopers tal van voordelen.

Zo spreken meerdere kopers vol lof over de trainingsmogelijkheden. Hierbij wordt ook een paar keer de hellingshoek expliciet benoemd.

Ook de stabiliteit van de crosstrainer valt bij veel mensen in de smaak. Waar wel enkele kopers over zijn gevallen, is het gewicht van de VirtuFit Elite FDR 2.4i. Dat kunnen wij goed voorstellen; deze crosstrainer weegt maar liefst 87,6 kilogram.

Voor wie is de VirtuFit Elite FDR 2.4i geschikt?

Op een intensieve manier vanuit huis trainen. Als dat je wens is, is deze crosstrainer absoluut geschikt voor je. Doordat je uit zoveel trainingsmogelijkheden kunt kiezen, is dit een crosstrainer die je echt intensief in kunt zetten.

Wil je vooral op een recreatieve manier trainen? Dan is het niet aan te raden om voor deze crosstrainer te kiezen. Kies in dat geval voor een simpelere en betaalbaardere variant.

Wat kost de VirtuFit Elite FDR 2.4i?

De adviesprijs van de VirtuFit Elite FDR 2.4i ligt rond de 1500 euro. Dit vinden wij persoonlijk heel veel geld, maar gelukkig hoef je dit bedrag niet te betalen. Meerdere van onze partners stunten namelijk met een aanbieding.

Deze aanbieding houdt het volgende in: je krijgt maar liefst 500 euro korting. Dit betekent dat je op dit moment slechts 999 euro hoeft te betalen.

Dát maakt deze crosstrainer wat ons betreft nog een stuk interessanter. Hier check je de huidige kortingspagina >>

Onze eindconclusie over de VirtuFit Elite FDR 2.4i

crosstrainer_virtufit_elite_fdr_24i

Voor de serieuze thuissporter is dit één van de beste crosstrainers. Deze crosstrainer biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden, staat erg stabiel en beschikt over veel handige extra’s. De ingebouwde speakers zijn daar een prima voorbeeld van.

Ook weet je dat dit een crosstrainer is waar je langere tijd gebruik van kunt/gaat maken. Dat is te danken aan de diversiteit van de trainingen, maar ook aan de kwaliteit van VirtuFit.

Wij raden je maar al te graag aan om deze crosstrainer direct aan te schaffen.

Bijkomende tip: doe dit via één van onze partners. Onze partners bieden deze top crosstrainer namelijk voordelig aan.Meer crosstrainers van VirtuFit:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *