Beste crosstrainers om te kopen voor thuis (2024 Test)

beste crosstrainers getest

Als jij een crosstrainer wilt kopen ben je hier op de juiste plek. Hieronder vind je namelijk direct de beste crosstrainer voor jou.

Wij deden een uitvoerige test en vergeleken alle crosstrainers van de Nederlandse markt met elkaar. Hierbij hebben we ze getest op de belangrijkste zaken.

Vind hieronder dus snel jouw beste koop voor thuis!

Vergelijk de beste crosstrainers voor jou

Wat is nou een goede crosstrainer? Dat is een vraag die we enorm vaak krijgen. De beste crosstrainer is stil, eenvoudig te bedienen en heeft veel functies.

Uiteraard kan je er efficiënt op trainen, zodat je jouw trainingsdoel sneller en gemakkelijker verwezenlijkt. Later op deze pagina ontdek je waarop we de apparaten getest hebben.

Maar laten we eerst eens kijken naar de beste crosstrainers van dit moment! Dit zijn de top 7 best geteste crosstrainers:

  1. De beste crosstrainer voor thuis
  2. Instapmodel voor beginners
  3. Crosstrainer voor gevorderde sporters
  4. Beste goedkope crosstrainer
  5. Beste professionele crosstrainer
  6. Beste mini crosstrainer
  7. Het beste opvouwbare model

1. De beste crosstrainer voor thuis – VirtuFit iConsole CTR 2.1

De beste koop voor thuis is met grote afstand de VirtuFit CTR 2.1. In feite is deze crosstrainer al heel lang erg populair. Dat komt vooral door de waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding.

Comfortabel, sportief en geruisloos waren de eerste woorden die mij persoonlijk te binnen schoten zodra ik op de pedalen van de CTR 2.1 ging staan en begon met trainen.

Het voelt allemaal hoogwaardig en professioneel aan. Op dit moment had ik nog geen besef van het prijskaartje. Hier had ik bewust niet naar gekeken, zodat ik de crosstrainer zo objectief mogelijk kon beoordelen.

Toen ik erachter kwam wat deze crosstrainer kostte, was ik stomverbaasd. Het leek net alsof ik met een professioneel toestel te maken had, dus had ik veel hogere prijs in gedachten.

Een enorme meevaller. En blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt. Nee, de CTR 2.1 won niet voor niets 5 keer de Best Reviewed Award. Dit is een prestigieuze prijs voor de populairste en best beoordeelde crosstrainer door consumenten.

Je kunt trainen met apps, je kan een externe hartslagmeter koppelen voor nauwkeurige metingen en hij is heerlijk stil. Ook heb je genoeg programma’s waardoor vervelen nooit meer nodig is. Kortom, een hele goede koop!

virtufit-ctr-best-reviewed
Programma’s12
Weerstanden32
Gewicht41 kg
Maximale draaglast150 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Lengtepas30 cm
Gebruik met appsJa
ReviewLees review
2. Instapmodel voor beginners – Focus Fitness Fox 5 (iPlus)

Bijna net zo goed als de bovenstaande CTR 2.1 is de Fox 5 crosstrainer van Focus Fitness. Opvallend genoeg is Focus Fitness net zoals VirtuFit ook een Nederlands merk.

Blijkbaar ontwerpen de Nederlandse merken toch echt de beste crosstrainers voor thuis. Deze Fox 5 voelt ook heerlijk aan. De pedalen bewegen heel soepel en de lengtepas is met 47 cm voor de meesten ruim genoeg.

Bovendien is de loopbeweging een stukje langer omdat het vliegwiel aan de achterzijde is geplaatst.

Deze crosstrainer is massief gebouwd en bijna helemaal onderhoudsvrij. Op het frame en laswerk van deze betrouwbare trainingsmaat krijg je levenslang garantie. Dat is dus al een zorg minder.

In totaal heb je 12 programma’s. Niet mega veel vergeleken met veel andere goede crosstrainers. De kwaliteit van de programma’s en het grote comfort maken dit echter helemaal goed. Als beginner haal je met de Fox 5 dan ook direct een absolute topper in huis.

Als je wilt kunnen trainen met apps dan kies je voor de iplus versie. Deze versie kost 50 euro meer en heeft Bluetooth met compatibiliteit met apps.

fox_5_beste_crosstrainer_thuis_beginners
Programma’s12
Weerstanden16
Gewicht68
Maximale draaglast150 kg
Gewicht vliegwiel10 kg
Lengtepas47 cm
Gebruik met appsAlleen iplus versie
ReviewLees review
3. Crosstrainer voor gevorderde sporters – Nautilus E628

Hoewel de crosstrainers hierboven echte toppers voor thuisgebruik zijn, willen de gevorderden mogelijk toch nog wat meer mogelijkheden en functies.

Geen paniek, want dat is mogelijk. Natuurlijk betaal je hier wel een wat groter bedrag voor. Maar mocht je dat er voor overhebben, dan is deze Nautilus E628 bijvoorbeeld een waanzinnig goede keus.

Hij heeft maar liefst 29 trainingsprogramma’s en is ook nog eens te koppelen aan apps. Daarbovenop heb je 32 weerstandsniveaus.

Wat ook heel uniek is, is dat deze elliptische trainer een hellingshoek heeft. Je kan hierop een helling nabootsen tot 11%. Daarmee train je jouw beenspieren extra effectief.

Deze krachtpatser heeft 2 schermen, zodat jij als sporter een zo goed mogelijk overzicht hebt van jouw prestaties.

Er zitten 4 gebruikersprofielen op. Ook met meerdere personen kan je hem dus uitstekend gebruiken. Dat is al helemaal het geval omdat de lengtepas ook nog eens in te stellen is naar wens.

Al met een een zeer complete en luxe crosstrainer voor thuis en professioneel gebruik.

nautilus_e628
Programma’s29
Weerstanden32
Gewicht95 kg
Maximale draaglast160 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
Lengtepas55 cm (verstelbaar)
Gebruik met appsJa
4. Beste goedkope crosstrainer – Focus Fitness Fox 1

Mogelijk ben je afgeschrikt door de prijzen tot nu toe. Geen probleem, ook met een lager budget haal je namelijk een degelijke crosstrainer bij jou in huis.

Wat te denken van de Focus Fitness Fox 1. Voor nog geen 350 euro koop je deze compacte crosstrainer met indrukwekkende eigenschappen.

Vergeleken met andere elliptical trainers op budget doet de Fox 1 het een stuk beter. Bovendien voelt alles ook gewoon beter aan op deze crosstrainer.

Toen ik hem uit ging testen verwachtte ik er zeker niet veel van, maar ik was heel erg verrast in positieve zin.

Toen ik erachter kwam dat hij óók nog eens 12 programma’s had, was ik al helemaal verkocht. Dat is namelijk echt een unicum voor een goede crosstrainer van deze prijs.

Dankzij de vele positieve punten en bevindingen komt de Fox 1 dan ook als beste uit de test voor goedkope crosstrainers.

focus-fitness-fox-1
Programma’s12
Weerstanden8
Gewicht32 kg
Maximale draaglast120 kg
Gewicht vliegwiel6 kg
Lengtepas30 cm
Gebruik met appsNee
ReviewLees review
5. Beste professionele crosstrainer – VirtuFit Elite FDR 2.5i

Een professionele crosstrainer kan thuis gebruikt worden, maar ook in de sportschool of wellicht in jouw fysiopraktijk. Ook hiervoor zijn er eindeloze mogelijkheden.

Met zóveel aanbod was het dan ook een lastige test. Na veel vergelijken en testen waren we het uiteindelijk met elkaar eens. De Elite FDR 2.5i is toch echt de beste op dit gebied.

Dat baseren we enerzijds op basis van de eigenschappen en prijs-kwaliteitverhouding. Anderzijds voelt het trainen gewoon heerlijk aan op deze elliptical trainer. Eigenlijk klopt alles eraan.

Het massieve frame is gemaakt van kunststof en de belangrijkste delen van metaal. Hierdoor is hij mega sterk en heeft het een uitzonderlijk hoge draaglast van 165 kilo. Een ongekend hoog gewicht.

Net zo ongekend hoog is het gewicht van het vliegwiel, die maar liefst 36 kilo weegt. De zware roterende massa en de grote stabiliteit zorgen ervoor dat je training heerlijk verloopt. Hij staat als een rots op de grond en zal nergens heen gaan tijdens intensieve trainingen.

De FDR 2.5i heeft een ergonomisch ontwerp, is compatibel met apps en heeft een display met handige sneltoetsjes.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan met het opnoemen van alle voordelen, maar ik denk dat het beter is als je hem zelf maar eens uittest!

virtufit-elite-fdr-25i-semi-pro-crosstrainer-review
Programma’s20
Weerstanden32
Gewicht112 kg
Maximale draaglast165 kg
Gewicht vliegwiel36 kg
Lengtepas50,8 cm
Gebruik met appsJa
ReviewLees review
6. Beste mini crosstrainer – EverFit Crosstrainer Stepper

Een crosstrainer voor thuis is niet voor iedereen weggelegd. Als je echt geen enkele ruimte hebt, is het bijvoorbeeld lastig.

Toch hoeft dat niet direct een reden te zijn om geen crosstrainer te kopen.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een opvouwbare crosstrainer, zoals je die hieronder vindt. Maar ook kan je kiezen voor een mega compacte crosstrainer zoals dit apparaat van EverFit.

Voor zo’n 100 euro koop je deze crosstrainer stepper. Je kunt je armen er niet op mee bewegen en de lengtepas is vrij kort. Desalniettemin is het een gebruiksvriendelijk en compact apparaat om thuis op te sporten.

Ook is het een goede aankoop om erachter te komen of een sportapparaat in huis wel wat voor jou is. Voor dit bedrag kan je hem eigenlijk niet laten liggen als je een kleine crosstrainer zoekt.

Het apparaat heeft er zelfs een klein schermpje op zitten die o.a. jouw calorieverbruik en trainingsduur bijhoudt.

Natuurlijk kan je beter direct voor een ”echte crosstrainer” kiezen. Maar wil je heel laagdrempelig beginnen? Of twijfel je nog of het wel wat voor je is? Dan is dit een goede keus!

beste_kleine_crosstrainer
Gewicht13 kg
Maximale draaglast100 kg
Gewicht vliegwielN.v.t.
LengtepasKort
Gebruik met appsNee
7. Het beste opvouwbare model – Toorx ERX-700

Een andere keus als je weinig ruimte hebt is zoals gezegd een opvouwbaar elliptisch apparaat. Er zijn echter jammer genoeg niet heel veel crosstrainers die je in kan klappen.

Maar dat mag de pret niet bederven. Met de Toorx ERX-700 doe je namelijk toch nog de perfecte aankoop. Vergeleken met de meeste inklapbare crosstrainers heeft hij nog een behoorlijke draaglast, van 120 kg.

Ook is het frame stevig gebouwd en biedt hij genoeg stabiliteit en comfort. Daar hoef je je dus zeker niet druk om te maken. Het functioneert net zo goed als andere goede crosstrainers die niet inklapbaar zijn.

De lengtepas van deze crosstrainer is voor de meesten groot genoeg, het vliegwiel is lekker zwaar en hij heeft een mooie en gemakkelijke computer waarop je jouw workouts snel start.

Wat ook uniek is, zijn de 4 hartslagprogramma’s. Meestal mag je namelijk al blij zijn als er überhaupt één hartslagprogramma op je apparaat zit. Nauwkeurig trainen is dan ook zeker mogelijk.

Ja hartslag kan je eenvoudig bijhouden met de sensoren die op de binnenste handvaten zitten. Uiteraard mag ook de compatibiliteit met applicaties niet ontbreken op dit unieke trainingsbeest!

toorx_erx-700_inklapbaar
Programma’s12
Weerstanden32
Gewicht75
Maximale draaglast120 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Lengtepas46 cm
Gebruik met appsJa
Wat zijn de voordelen van crosstrainers?

crosstrainer effectief vetverlies

Een crosstrainer is een erg nuttig fitnessapparaat. Waar een crosstrainer allemaal goed voor is ontdek je hieronder.

1. Afvallen op de crosstrainer

Iedereen die overtollig vet wilt verbranden zal blij zijn met een crosstrainer in huis. Met een crosstrainer train je namelijk wanneer jij maar wilt, waardoor het afvallen makkelijker wordt.

Daar komt ook nog eens bij het dat een erg effectief cardio apparaat voor vetverlies is. Op dit elliptische apparaat verbrandt je namelijk tot wel 300 calorieën per uur en meer!

Bovendien kan je gemakkelijk gebruik maken van diverse programma’s. Sommige crosstrainers hebben zelfs programma’s speciaal voor vetverbranding.

2. Veilig sporten voor jong en oud

Als je op een veilige manier wilt sporten biedt een elliptical trainer ook de perfecte oplossing. Op dit apparaat train je namelijk op een veilige manier. De kans op blessures is dan ook ver te zoeken.

Er is weinig kans op verrekkingen of scheurtjes in spieren. En ook de gewrichten worden gespaard, omdat je gewrichten geen klappen op hoeven te vangen.

Als je op zoek bent naar een veilig apparaat voor álle leeftijden ben je bij de crosstrainer dus aan het juiste adres.

3. Je hele lichaam trainen

Altijd al een apparaat willen hebben waarop je jouw hele lichaam aanpakt? Je hoeft niet verder te zoeken, want de oplossing is recht voor je neus.

Jawel, op de crosstrainer spreek je eigenlijk elke spiergroep in je lichaam aan. Van je bovenrug tot aan je onderarmen, er blijft geen enkele spiergroep bespaard.

Juist dit zorgt voor een hoge vetverbranding en effectieve training.

4. Gezondheid verbeteren

De crosstrainer is dus een goede investering in je gezondheid. Vanaf het moment dat je het apparaat in huis hebt, hoef je nooit meer de deur uit om aan je gezondheid te werken.

Ook als het koud is, of als de sportscholen gesloten zijn, stap jij op je trainingsmaatje!

5. Trainen voor herstel en revalidatie

Veel fysiopraktijken maken gebruik van crosstrainers. En dat is natuurlijk niet voor niets. Op de crosstrainer kan je namelijk uitstekend trainen voor het herstellen van een blessure of operatie.

De beweging zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten soepel blijven. Ook bouw je effectief kracht op in je beenspieren, armspieren en romp. Daarbovenop onderhoud je ook nog eens je conditie tijdens het herstel.

Is een crosstrainer jouw ideale fitnessapparaat?

Als jij één of meer van de hierboven besproken voordelen wel ziet zitten, is de crosstrainer een uitstekend apparaat voor jou.

Maar ook als je gezondheid, kracht en evenwicht op wilt bouwen is het een goede keus. Het mag duidelijk zijn dat deze elliptische machine voor velen geschikt is.

Op de hometrainer na is het ’t aller populairste cardio apparaat voor thuis. Dat is vooral te danken aan de hierboven genoemde voordelen.

Wil jij dus afvallen, sterker worden en je hele lichaam trainen op een veilige manier? Dan is de aanschaf van een crosstrainer een goed idee.

Crosstrainer kopen: tips en aandachtspunten

Waarmee moet je rekening houden bij het kopen van een goede crosstrainer? Hieronder bespreken we de 10 belangrijkste punten.


Crosstrainer test Consumentenbond 

Wanneer je als Nederlander zoekt op ”crosstrainer test Consumentenbond”, of als Belg op ”crosstrainer Test Aankoop” (soortgelijke instantie als Consumentenbond), dan zal je al snel merken dat er weinig resultaten zijn.

Dat komt omdat er momenteel geen testresultaten aanwezig zijn van deze instanties. Er is dus geen beste koop volgens de Consumentenbond te benoemen.

Als ervaren sporters, hebben wij echter heel wat expertise opgebouwd over crosstrainers en andere fitnesstoestellen. Om die reden hebben we dan ook onze eigen test uitgevoerd.

Hierboven kan je zien waarop wij de crosstrainers getest en vergeleken hebben. Op die manier krijg je een helder inzicht in onze manier van testen.

Crosstrainer kopen, of toch een ander apparaat?

Zoals je waarschijnlijk weet is een crosstrainer zeker niet het enige cardio apparaat om op te trainen.

Andere opties zijn bijvoorbeeld fietsen op een hometrainer of hardlopen op een loopband.

Het cardio apparaat dat het meest in de buurt komt van de crosstrainer, is het stepapparaat.

Het verschil tussen de stepper en een crosstrainer is dat de stappen op een stepper korter zijn. Ook beweeg je hierop je armen niet mee. Daardoor is de crosstrainer wat efficiënter.

Vergeleken met een loopband is de crosstrainer effectiever voor spieropbouw en krijgen je gewrichten minder te verduren.

Mocht je specifiek voor meer kracht willen trainen, dan is een roeitrainer mogelijk nog interessanter. Al met al blijft het natuurlijk ook de vraag wat jij het leukste apparaat om op te trainen vindt.

Het apparaat waarop je het meeste trainingsplezier hebt is immers het meest effectief.

Bij welke winkel je crosstrainer kopen?

Een crosstrainer kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Dit doe je uiteraard bij een betrouwbare winkel die jou goede service en garantie biedt.

Ook een snelle verzending en genoeg expertise zijn uiteraard belangrijk bij een aanbieder.

Er zijn behoorlijk wat winkels waar je crosstrainers kunt kopen, toch steken er enkele met kop en schouders bovenuit op basis van de zojuist besproken aandachtspunten.

De beste winkels voor je aankoop zijn momenteel; Betersport, Bol.com en Fitwinkel.