Senz Sports C7000: Mijn eerlijke diepgaande review

Gepubliceerd door Cornelis op

senz-sports-c7000

Ben je op zoek naar een splinternieuwe high-end crosstrainer? Wil je graag het nieuwste van het nieuwste, zodat je gebruik kunt maken van innovatieve technologieën?

Dan is de Senz Sports C7000 waarschijnlijk wel een toestel dat je zal bevallen.

De enige vraag is dan natuurlijk of dit fitnessapparaat even goed is als men beweert. Als een fervente sporter, weet ik als geen ander dat kwalitatief materiaal veel voordelen biedt.

Ikzelf ben steeds op zoek naar top apparaten die het sporten leuker en uitdagender kunnen maken. Omdat ik ook wil dat jij een goede keuze kunnen maken, het ik deze Senz Sports c7000 voor je uitgetest.

Mijn ervaringen en bevindingen lees je in deze review. Laat ons beginnen met deze crosstrainer wat meer in detail te bespreken.

Wat is de Senz Sports C7000 crosstrainer precies?

De Senz Sports C7000 is het nieuwe paradepaardje van Senz sports. Het is een high- end crosstrainer die zowel op het gebied van zijn kunnen, als qua design er sterk op vooruit is gegaan.

De Senz Sports C7000 is bijna net zo goed als een crosstrainer uit de fitness, maar toch wordt hij geleverd voor een beduidend lagere prijs. Ik zal je stap voor stap vertellen welke relevante eigenschappen deze crosstrainer heeft.

Uiterst stevig

Een professioneel high-end toestel dient uiteraard extra stevig te zijn, maar bij deze crosstrainer gaat het zelfs een stapje verder.

Hij is namelijk net zo stevig als een crosstrainer in de openbare fitness. Gezien het feit dat het apparaat zelf 85 kilogram weegt, staat hij uitermate stabiel op de grond. Je moet erg veel moeite doen om het uit balans te brengen.

Gezien zijn stabiliteit, mag het apparaat gebruikt worden door mensen die tot 150 kilogram wegen. Het belastbaar gewicht is misschien nog net niet zoveel als een professioneel toestel, maar het komt wel aardig in de buurt.

Niet alleen het gewicht van het toestel is belangrijk voor zijn stevigheid, ook de manier waarop het toestel contact maakt met het grondoppervlak is bepalend voor de stevigheid.

onderkant-en-wieltjes

Deze Senz Sports C7000 crosstrainer is zo ontworpen dat de poten erg ver uit mekaar staan. Net dat zorgt ervoor dat je hem zo moeilijk uit balans kunt brengen.

Kwalitatieve materialen

Senz Sports claimt dat deze crosstrainer is gemaakt van erg kwalitatieve materialen. Niet alleen de mechanismen erin zijn gemaakt van de beste materialen, maar ook wat de afwerking betreft is er zeker niet bespaard op kwaliteit.

Het feit dat het frame erg robuust is, maakt het mogelijk om een lange levensduur te garanderen. Het robuuste fitness apparaat is duurzaam en perfect geschikt voor langdurig gebruik.

Het toestel is zelfs gemaakt om gebruikt te worden in een professionele sportschool. Dat wil dan ook zeggen dat deze crosstrainer erg geschikt is voor intensief gebruik.

Meerdere uren per dag sporten, het is perfect mogelijk. Heb je een groot gezin waarin iedereen een uurtje per dag op de crosstrainer wil staan? Het apparaat zal er niet om malen.

Ook wat de bouwkwaliteit betreft, hebben ze bij Senz Sports goed nagedacht. Het toestel is zo ontworpen dat het erg makkelijk onderhouden kan worden indien dat nodig zou zijn.

De lengtepas

Heel veel mensen snappen nog steeds niet goed dat de lengtepas een belangrijke invloed heeft op het comfort van een crosstrainer.

Aangezien de ene persoon langere benen heeft dan de andere, zou iedereen een andere lengtepas nodig hebben. Bij goedkopere crosstrainers staat de lengtepas vast.

voetpedaal-lengtepas

Bij deze topcrosstrainer, is het echter mogelijk om zelf de lengtepas in te stellen. Bij de Senz Sports C7000 kan je zelf een lengtepas instellen tussen de 45 en de 60 centimeter.

Nou je kan dus zelf de pedalen van de crosstrainer verstellen, zodat hij perfect staat ingesteld op jouw lichaam.

Mensen die dat lezen beginnen al snel te denken dat het ze veel moeite zal kosten, maar is dat wel zo? Al deze verstellingen gebeuren natuurlijk makkelijk en vlot.

Geen gedoe met allerlei gereedschap, op een paar minuten is de klus helemaal geklaard.

Programma’s

Een groot discussiepunt wanneer het gaat over crosstrainers, is het aantal programma’s. Hoeveel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heb je nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van een crosstrainer?

Uiteraard niet te weinig, want dan zit je favoriete programma er misschien niet tussen. Maar moeten het er wel zo veel zijn, want dan gebruik je er meer dan de helft niet. Ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat je beter te veel programma’s kunt hebben dan te weinig.

hartslagmeter-op-handvaten

Deze Senz Sports C7000 crosstrainer beschikt over 12 ingebouwde programma’s. De programma’s zijn niet allemaal even zwaar. Er zijn programma’s speciaal voor beginners, maar net zo goed ook voor gevorderden. Ook heb je de mogelijkheid om 4 verschillende user profielen in te stellen. Bijvoorbeeld een voor elk lid van het gezin.

Met de verschillende programma’s, houd je jouw trainingen steeds uitdagend en leuk. Het is prettig om af en toe een keer te kunnen afwisselen tussen verschillende manieren om te sporten.

Naast de 12 gewone programma’s, beschikt deze crosstrainer ook nog over een speciaal hartslagprogramma. Hoe dat werkt, en of het de moeite is kom je straks te weten in mijn beoordeling van de Senz Sports C7000.


Androidsysteem

senz-sports-scherm

De meeste trainingscomputers zijn vrij klein en werken op een besturingssysteem dat speciaal voor die crosstrainer werd ontworpen.

Deze Senz Sports C7000 heeft daarentegen een mooi groot display van zeven inch, dat je via touchscreen kunt bedienen. Daarnaast draait deze crosstrainer ook op het bekende Android besturingssysteem.

Daardoor heb je de mogelijkheid om enkele bekende apps te downloaden. Zo kan je tijdens het sporten ook luisteren naar jouw favoriete muziek, of kijk je terwijl verder naar jouw favoriete serie.

Over het merk Senz Sports

Senz Sports is een merk dat hoogwaardige toestellen verkoopt via enkele retailers. Ze focussen zich niet op massamarketing, maar richten zich enkel op diegenen die echt op zoek zijn naar een geweldig apparaat.

Hun toestellen zijn net iets duurder dan andere merken, maar we spreken dan ook niet meer over basismodellen. Voor wat je krijgt, betaal je bij Senz Sports eigenlijk verrassend weinig.

Senz Sports biedt niet alleen crosstrainers aan, ze verkopen daarnaast ook trampolines, loopbanden en andere fitness toestellen.

Senz Sports is een jong en dynamisch merk dat blijft inzetten op innovatie en het verbeteren van de kwaliteit. Net daarin zit hun grootste sterkte.

Ze produceren geen toestellen die ze zomaar aan de klant verkopen, ze maken toestellen voor de klant. Met behulp van feedback maken ze de volgende modellen steeds beter en beter. Ze proberen om goed te begrijpen wat echte sporters precies willen en van daaruit vertrekken ze.

Voor wie is de Senz Sports C7000 geschikt?

Inschatten voor wie deze crosstrainer geschikt is, is niet zo evident. Het is namelijk zo dat deze Senz Sports C7000 over erg veel mogelijkheden beschikt, waardoor je op het eerste zicht zou denken dat deze crosstrainer ideaal is voor iedereen.

Zoals ik daarnet al zei, is deze crosstrainer wel iets duurder dan de basismodellen. Dat maakt misschien dat de Senz Sports C7000 niet optimaal is voor beginners.

Indien je nog niet helemaal zeker bent dat je gaat blijven trainen op de crosstrainer, dan hoef je misschien niet zo’n duur toestel te kopen.

Omgekeerd, zou het zonde zijn om eerst een ander toestel te kopen, indien je nadien toch wilt overstappen op een beter exemplaar.

Prijs-kwaliteit is de verhouding van deze crosstrainer namelijk erg goed. Je krijgt heel veel waarde voor jouw geld. Indien je dus gemotiveerd bent, en je verwacht nog jaren op de crosstrainer te gaan sporten, dan zou ik niet meer twijfelen. In dat geval is zo’n bijna professionele crosstrainer de beste keuze.

Het feit dat het toestel over 12 programma’s beschikt, die daarenboven ook nog een variëren in moeilijkheidsgraad, zorgt ervoor dat letterlijk iedereen optimaal kan sporten op dit fitnesstoestel. Start met een makkelijker programma en bouw langzaam de moeilijkheidsgraad op, zo zal je op de meest efficiënte manier kunnen sporten.

Voor topsporters is deze crosstrainer misschien niet optimaal. Het is te zeggen, qua training zelf is dit toestel prima, maar professionele atleten willen vaak uitgebreide mogelijkheden om hun trainingsgegevens bij te houden. Het toestel zou dus wel perfect dienst kunnen doen als tweede apparaat.


Mijn mening over de Senz Sports C7000 crosstrainer

Nu je een idee hebt wat deze crosstrainer allemaal kan en nu je weet of hij voor jou geschikt is, kunnen we overgaan tot de effectieve Senz Sports C7000 review.

Ik heb het apparaat uitvoerig getest en ben tot enkele belangrijke inzichten gekomen. Ik zal stap per stap vertellen wat mijn ervaring was met dit toestel.

Hoe ik bij deze crosstrainer terecht kwam

Ik ben normaal gezien de persoon die enkel buiten gaat sporten, maar aangezien het niet al te mooi weer was de afgelopen weken, ging ik op zoek naar een alternatief.

Na lang wikken en wegen, besloot ik dan toch maar om een crosstrainer aan te kopen. Vroeger maakte ik er een gewoonte van om vaak naar de fitness te gaan. Daardoor heb ik in mijn leven al heel wat toestellen uitgeprobeerd.

Toen ik deze nieuwe crosstrainer online zag verschijnen, wist ik niet zeker of het iets voor mij zou zijn. Ik had tot op dat moment namelijk nog nooit een toestel van Senz Sports in levenden lijve gezien.

Online heb ik veel informatie proberen opzoeken, maar tot mijn verbazing was er niet zoveel te vinden. Het is natuurlijk ook een gloednieuw toestel.

Ik heb dan maar contact opgenomen met een vriend van mij die zich bezighoudt met het verkopen van allerlei fitnesstoestellen.

Het wou lukken dat hij net zelf het eerste toestel van deze reeks had binnengekregen. Ik besloot dan maar meteen om het toestel aan te kopen, zo kon ik het ook voor hem uittesten.

Het was al bij al een geluk dat ik er toevallig mee in aanraking kwam, want anders had ik deze Senz Sports C7000 misschien nooit gekocht.

Aankomst en montage

Maandagochtend ging de deurbel en werd mijn nieuwe crosstrainer geleverd. Ik had super veel zin om eindelijk nog eens goed te kunnen sporten.

Het toestel werd geleverd in een erg stevige doos en het was goed verpakt. De kans dat er onderweg schade zou ontstaan aan het fitness toestel lijkt me dan ook heel erg klein.

De crosstrainer was zelfs zo goed ingepakt, dat ik een breekmesje nodig had om de verpakking helemaal open te krijgen. Mocht je dat zelf ook met een mes proberen te doen, zorg dan zeker dat je niet in het toestel krast want dat zou zonde zijn.

Ik ben niet een van de handigste mensen, dus ik had een beetje schrik voor de montage. Mijn vriend had wel al gezegd dat hij even zou komen helpen als het niet lukte, dus ik had wel een back-up.

Tot mijn grote verbazing was het echter heel makkelijk om deze crosstrainer te monteren. Ik kon het helemaal op mijn eentje, zonder veel zwoegen of zweten.

Het plaatsen van het zware vliegwiel was het lastigste onderdeel. Het vliegwiel weegt op zichzelf dan ook 12 kilogram, dus daar heb je wel wat spierkracht voor nodig. Met een à twee personen is het zeker mogelijk om de crosstrainer snel in elkaar te steken.

Eerste indruk van de crosstrainer

Nu het toestel gemonteerd was, zag ik meteen hoe robuust de materialen ervan waren. Deze crosstrainer is niet zoals veel andere fitnesstoestellen afgewerkt met goedkope materialen.

Alle onderdelen hebben dan ook een erg luxueuze uitstraling. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan deze crosstrainer, is het design.

Ik dacht hem eigenlijk in de garage te plaatsen, zodat niet iedereen hem telkens zag staan. Maar omdat hij er zo futuristisch en leuk uitziet, heb ik toch maar besloten om hem in de inkomhal te laten staan.

c7000-crosstrainer-review

Toen ik de eerste keer op het toestel probeerde te stappen, heb ik bewust wat gesteund op de leuningen om de stevigheid te testen. Zoals ik al had verwacht kan je dit 85 kilogram zware toestel niet zomaar uit balans brengen. Volgens mij maakt dat deze crosstrainer ook geschikt voor wat oudere of wat zwaardere mensen.

Vervolgens heb ik mijn aandacht gevestigd op het display van deze crosstrainer. Het 7 inch scherm is ruim voldoende om alle trainingsgegevens op af te lezen, maar ook het feit dat het een touchscreen bediening heeft vind ik erg prettig.

Het is net als een crosstrainer die je met jouw tablet kunt verbinden, maar dan zonder dat je een extra tablet nodig hebt. Ik vroeg me soms al af waarom ze er niet meteen zo’n touchscreen inbouwden.

Het is namelijk veel handiger om zo’n vast display te hebben, dan dat je telkens een los toestel in de tablethouder zou moeten klikken.

Eerste training

handvaten-c7000

Nu ik het uiterlijk van de Senz Sports C7000 crosstrainer goed had bestudeerd, was het moment aangebroken om hem voor het eerst te testen.

Ik ging eindelijk te weten komen of hij zijn geld waard was, of ik hem toch te duur had betaald. Eerst en vooral begon ik in de neutrale stand wat te oefenen.

Ik had het gevoel alsof ik er niet zo comfortabel opstond, maar al snel had ik door dat de lengtepas niet optimaal was ingesteld. Ik heb heel snel de pedalen kunnen verzetten en het sporten ging plots al veel makkelijker.

Senz Sports claimt dat ze erg veel hebben gedaan om de beweging zo vloeiend mogelijk te maken. Ik stond er wat sceptisch tegenover, want elk bedrijf zegt natuurlijk dat hun toestel het beste presteert.

Toch moet ik na mijn eerste test al toegeven dat ze er effectief in zijn geslaagd om de beweging van je voeten veel vloeiender te maken.

Op die manier heb je veel meer het gevoel dat je op een natuurlijke wijze aan het sporten bent. Wat me daarnaast ook nog opviel, was dat de pedalen voorzien waren van een speciale textuur, waardoor je erg veel grip hebt.

Tijdens het sporten, nog steeds in de neutrale stand, merkte ik dat deze crosstrainer niet stond te wiebelen. Daarnaast was ik ook erg blij dat deze crosstrainer niet te veel lawaai maakte.

Op het display kon ik in real time mijn trainingsgegevens aanpassen en het was ook erg makkelijk om tijdens het sporten enkele instellingen te veranderen.


Uitgebreide programma test

Vervolgens was het moment aangebroken om de programma’s even uit te testen. De 12 verschillende programma’s zijn echt wel heel verschillend.

Je merkt duidelijk dat er een onderscheid is gemaakt tussen enkele programma’s speciaal voor beginners en daarnaast enkele programma’s voor gevorderde sporters.

Met mijn gemiddelde conditie waren de meeste programma’s zeker doenbaar voor me. Ik ben er ook van overtuigd dat je door te oefenen voor de lichtere programma’s, je ook snel extra conditie zal kweken.

Zoals ik daarnet al zei, beschikt het toestel naast de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s ook nog eens over een speciaal hartslagprogramma.

senz-sports-scherm

Zulke programma’s staan in de fitnesswereld bekend, omdat ze optimaal zouden zijn om de vetverbranding te stimuleren. Het voordeel van die programma’s, is ook dat je jouw lichaam niet kunt overbelasten.

Het programma werkt op basis van de ideale hartslagzone. Tijdens het sporten is het normaal dat jouw hartslag stijgt, maar mocht die te veel stijgen, boven de bovengrens van de zone, dan zou dat willen zeggen dat jouw lichaam te veel moeite moet doen.

Omdat je op die manier niet optimaal kunt sporten, zal de crosstrainer automatisch de weerstand verlagen, zodat je minder moeite moet doen en je hartslag weer daalt. Omgekeerd werkt het natuurlijk ook. Een training is pas nuttig als je ook effectief moeite moet doen.

Gaat je hartslag onder de ondergrens van jouw zone, dan zal de weerstand automatisch worden verhoogd. Jij zult meer inspanning moeten leveren en je hartslag zal daardoor ook weer stijgen.

Persoonlijk ben ik een grote voorstander van zo’n programma en op deze Senz Sports C7000 werkt het erg goed. Ik was in staat om een intensieve training te hebben, zonder dat ik het gevoel had dat ik over mijn limieten was gegaan.

Android-scherm test

Weet je waar ik stiekem ook heel erg benieuwd naar was? Naar het Android besturingssysteem. Er zijn nog maar weinig fitness toestellen op de markt die met zo’n systeem werken. Het prettige daaraan vin ik dat je meerdere bekende apps kunt installeren.

Vroeger luisterde iedereen naar muziek tijdens het fitnessen, maar tegenwoordig kan je zelfs films of een serie bekijken. Als eerst heb ik Netflix geïnstalleerd op mijn crosstrainer en ik moet zeggen dat het een groot verschil maakte.

Hoewel ik soms al een half uur aan het sporten ben, heb ik toch het gevoel alsof ik nog maar pas bezig ben. Televisiekijken tijdens het sporten leidt je aandacht af van de uitputting. Daardoor kun je veel langer blijven doorgaan. Bovendien heb je op die manier ook geen reden meer om niet te gaan sporten.

Wat ik ook erg fijn vind aan de Android besturing, is dat je via Google Maps overal ter wereld kunt gaan lopen. Zo heb je het gevoel alsof je nog eens buiten komt.

Bovendien kan je op die manier ook een idee krijgen van andere landen die je misschien interesseren om naar op reis te gaan. Via de apps krijg je toegang tot nog meer leuke trainingsactiviteiten, echt een aanrader volgens mij.

Conclusie: Senz Sports C7000 crosstrainer kopen, of toch maar niet?

cross-stepper

Zelf heb ik er even moeten over nadenken of ik dit toestel wel zou kopen, maar doordat de crosstrainer plots op mijn pad kwam heb ik hem toch maar in huis gehaald.

Achteraf gezien heb ik er helemaal geen spijt van, meer zelfs: ik zou hem aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een topklasse crosstrainer voor intensief thuisgebruik.

De vele programma’s zorgen ervoor dat je heel veel variatie in je training kunt stoppen. Het hartslagprogramma is mijn persoonlijke favoriet, aangezien het ideaal is om in vorm te blijven.

Het feit dat je gebruik kunt maken van allerlei trainingsapps en daarenboven ook van entertainment apps, maakt dat het sporten telkens leuk blijft.

Ik ben nu erg gemotiveerd en ga om de twee dagen lekker sporten op mijn Senz Sports C7000 crosstrainer.

Heb jij ook interesse in deze crosstrainer? Check dan even de laagste prijs van dit moment via de onderstaande knop:


Veelgestelde vragen

Waar vind ik een Senz Sports C7000 aanbieding?

Momenteel zijn er slechts een beperkt aantal aanbieders. Toch is het aangeraden om op zoek te gaan naar de beste prijs. Zo nu en dan is er namelijk zelfs een aanbieding beschikbaar. De beste huidige deal vind je hier.

Wat zijn de beste alternatieven voor deze crosstrainer?

Wat het beste alternatief voor jou is, is afhankelijk van tal van factoren. Zo spelen bijvoorbeeld jouw budget en wensen qua trainingsmogelijkheden een rol. Hieronder vind je meer reviews naar crosstrainers met soortgelijke eigenschappen. Dit zijn allemaal waardige alternatieven.


Meer reviews:


Heb je vragen of opmerkingen? Of heb je zelf ervaringen met deze crosstrainer? Laat het even weten in een reactie hieronder!


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *