Bowflex Max Trainer M3i – Kritische review

Gepubliceerd door Cornelis op

bowflex-max-trainer-m3i

Ben je op zoek naar een ietwat specialere trainer om een snelle maar effectieve work-out te doen? Dan ben je waarschijnlijk ook wel al eens bij de Bowflex Max Trainer M3i terechtgekomen.

Hoewel heel veel mensen een hometrainer of een crosstrainer in huis hebben, zijn er maar weinigen die een Bowflex trainer in huis hebben gehaald.

Nochtans biedt het toestel wel heel wat voordelen. In dit artikel bespreek ik voor jou de Bowflex Max trainer M3i.

In de eerste plaats zal ik je wat meer informatie geven over de eigenschappen van het toestel. Daarna zullen we het dan weer hebben over mijn ervaring met het toestel.

Ook zal ik je een goed beeld proberen geven van voor wie deze trainer geschikt is. We hebben heel wat uit te leggen, dus laten we maar snel beginnen.

Wat zijn de eigenschappen van de Bowflex Max Trainer M3i?

Elke keer je een nieuw toestel gaat kopen, is het eerste dat je doet kijken naar de eigenschappen van het fitness apparaat.

Indien je voor het eerst zo’n Bowflex trainer koopt, dan kan het wat lastig zijn om te weten waar je op moet letten. Om die reden zal ik hem eerst duidelijk bespreken.

Kwaliteit

Voor elk fitness toestel dat je koopt, wil je uiteraard dat het zo lang mogelijk zal meegaan. De meest kwalitatieve fitnesstoestellen kunnen zelfs een heel mensenleven meegaan.

Uiteraard heb ik het toestel nog niet lang genoeg in gebruik om te weten of dat ook voor dit toestel zo zal zijn, maar de Bowflex max m3i heeft wel een aardige kans.

Het toestel weegt op zichzelf ongeveer 70 kilogram, wat toch al best veel is voor zo’n apparaat. Dat betekent dan ook dat men voor het bouwen van het toestel, gebruik heeft gemaakt van kwalitatieve materialen.

De meeste trainers van dit soort, hebben een veel grotere grondoppervlakte nodig. Deze trainer is daarentegen erg compact.

Door middel van het stevige onderstel, en het feit dat deze Bowflex trainer zoveel kracht uitoefent op de grond, staat hij ook heel stabiel tijdens het sporten.

Zoals je straks zult zien, is dit type trainer voornamelijk bedoeld voor een erg pittige work-out. Net daarom is het zo belangrijk dat het toestel volledig stabiel staat.

Door middel van de handige poten, is deze max trainer helemaal waterpas afstelbaar.

Het toestel is revolutionair qua ontwerp. Daardoor heb je de mogelijkheid om heel veel spiergroepen te trainen. Bij het ontwerpen stond ook het comfort voor de gebruiker centraal.

Het toestel is daarom op zo’n manier gemaakt, dat de beweging die je dient te maken, steeds natuurlijk en vloeiend aanvoelt. Daardoor is de Bowflex max M3i trainer minder belastend voor de gewrichten.


Prima voor meer vetverbranding

Het is bewezen dat de Bowflex max M3i veel effectiever is wanneer het gaat om vetverbranding, in vergelijking met andere cardioapparaten.

Dit komt omdat een training op deze trainer misschien niet erg lang duurt, maar wel enorm intensief is. Door zijn speciale ontwerp, worden verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk gezet.

Door een training te houden op een hogere intensiviteit, gedurende een kortere tijd, dan gaat jouw hartslag vanzelf de lucht in. Het is net door te sporten op een hoge hartslag, dat jouw lichaam in staat is om meer vet te verbranden.

Het voordeel van deze Bowflex Max Trainer M3i, is dat je ook na het sporten zelf nog aan verhoogde vetverbranding doet.

De afterburn gaat na het sporten in jouw lichaam nog gerust 1 à 2 dagen verder. Net daarom dat dit toestel zo effectief is.

Display

Het display van deze Maxtrainer ziet er misschien een beetje eenvoudig uit, maar je kan er wel alles op vinden dat je nodig hebt.

Bovenaan wordt in het groot aangegeven hoeveel calorieën je per minuut aan het verbranden bent door op een bepaald ritme te sporten. Daaronder zie je dan de tijd dat je actief bent en de moeilijkheid van de training.

m3i-trainer-display

Het toestel beschikt over maar liefst twee verschillende programma’s voor een optimale work-out. Je kunt aan een maximum interval training doen, dewelke meest wordt gekozen.

Ook heb je de mogelijkheid om het handmatige programma te kiezen. Door middel van de acht verschillende weerstandsniveaus, kan je dan zelf bepalen hoe licht of hoe zwaar je de training precies maakt.

max-trainer

Wat ik ook handig vind, is dat er aan het display ook een tablethouder is bevestigd. Op die manier kun je indien je dat wenst ook gebruik maken van coachende video’s en dergelijke.

Voor wie is het toestel geschikt?

De vraag die men zich meestal stelt: voor wie is de Bowflex Max Trainer M3i geschikt?

In principe is deze trainer geschikt voor de meeste volwassenen, die ervan houden om een korte en krachtige work-out te beoefenen.

Deze Maxtrainer maakt het namelijk mogelijk om een HIIT training uit te voeren. HIIT is een afkorting die staat voor High Intensity Training Interval.

Dat wil dus eigenlijk zeggen dat je door middel van intensieve intervallen, op een korte tijd veel kan sporten. Op slechts 14 minuten tijd, kan je op deze manier enorm veel calorieën verbranden.

Er wordt zelfs gezegd dat je met dit toestel ongeveer 2,5 keer zo veel calorieën zou verbranden dan met andere cardiotoestellen.

bowflex-trainer-pedaal

Op basis van die gegevens, kunnen we onze doelgroep dan ook verkleinen. Ik zou het apparaat vooral aanraden aan mensen die geen tijd hebben om lang te sporten.

Voor sommigen is het namelijk niet haalbaar om een uur te gaan lopen, buiten hun werkuren. Voor hen zou een effectieve training op minder dan een kwartier tijd dus wel een goed hulpmiddel kunnen zijn.

Ook voor mensen die thuis al een eigen fitness hebben, of toch al enkele apparaten, lijkt deze Bowflex max M3i trainer mij een ideale aanvulling.

Hou er wel rekening mee dat je na het sporten op dit apparaat even moe zult zijn. Daarom moet je goed kijken hoe je het toestel wilt gaan gebruiken in jouw trainingsschema.

Naast het feit dat ik het toestel zou aanraden aan iedereen die eigenlijk te weinig tijd heeft om te sporten, is het ook ideaal voor mensen die graag wat gewicht willen verliezen. Zoals daarnet al gezegd, is dit namelijk een van de beste toestellen om veel calorieën te verbranden.

Door een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram, is het toestel stevig genoeg voor de meeste gebruikers.

Mijn ervaring met de Bowflex Max M3i trainer

Nu je ook een beeld hebt van wat je van het toestel kunt verwachten, kan ik je ook vertellen wat mijn ervaring met dit toestel is.

Waarom heb ik het gekocht?

Zelf ben ik iets zwaarder, dus ik was op zoek naar een toestel waarmee ik stevige work-outs kon doen. Vroeger ging ik eenmaal per week naar een bootcamp training.

Dat waren trainingen waar je op een uur tijd echt heel intensief moest sporten. Door daar aan mee te doen, voelde ik me goed in mijn vel en kon ik bovendien ook voorkomen dat de kilo’s erbij kwamen.

Jammer genoeg kunnen al deze trainingssessies niet meer doorgaan omwille van de gezondheidsrisico’s. Bovendien stak het me ook enorm tegen dat het continu slecht weer was.

Ik besloot dus enige tijd geleden om thuis een fitnessruimte in te richten. Ik heb wel al enkele standaard toestellen, maar al die toestellen dienen voor duurtrainingen.

Helaas heb ik door mijn job niet zoveel vrije tijd meer over, dus ik zocht naar een toestel dat me helemaal zou afmatten op een heel korte tijd. Zo kwam ik bij de Bowflex max M3i.

Eerste indruk en test

Toen het toestel net was gearriveerd, en het was helemaal gebruiksklaar gemaakt, zag ik meteen hoe compact deze trainer eigenlijk was.

Ik had een mooie hoek vrij gemaakt waar ik het toestel kon inzetten, maar achteraf gezien was de helft van de ruimte eigenlijk voldoende.

Wat het design betreft, ben ik ook erg enthousiast. Het toestel ziet er niet alleen modern en sportief uit, maar het heeft ook gewoon een kwalitatieve uitstraling. Voor de afwerking hebben ze bij Bowflex gebruik gemaakt van mooie materialen.

m3i-vliegwiel

Natuurlijk is het uitzicht van een fitness apparaat niet het belangrijkste. De werking van het toestel is namelijk veel doorslaggevender.

Tijdens de eerste test, had ik het toestel in de manuele stand geplaatst. Zoals ik daarnet zei, was dat bovendien ook de enige keer dat ik de manuele modus heb gebruikt.

De bewegingen die je met jouw lichaam moest maken, voelden heel natuurlijk aan. Bovendien waren de pedalen zo gemaakt, dat je er voldoende grip op had.

Ten opzichte van andere toestellen

In vergelijking met andere fitnesstoestellen, waarbij ik denk aan een crosstrainer of een airbike, beschikt dit toestel beduidend over minder programma’s.

Natuurlijk moet je ook kijken naar het doel van het fitnessapparaat. Op een hometrainer of airbike, kan je gerust een training houden van enkele uren, maar op deze Bowflex Max Trainer M3i is het de bedoeling dat je juist zo’n kort mogelijke training houdt.

Om die reden is het ook niet nodig om zoveel verschillende programma’s te hebben. De kans dat je eraan verveeld geraakt is erg klein en bovendien ben je na een kwartiertje toch al pompaf.

Mocht je toch graag eens een beetje variatie hebben, dan stel je heel eenvoudig zelf een weerstandsniveau in. Op die manier heb je toch eens het gevoel alsof je een andere training aan het doen bent.

Ik kan wel zeggen dat ik zelf nog nooit gebruik heb gemaakt van het manuele programma, behalve dan even om de trainer te testen.

Voor mij is het net zo leuk om eens even alles te geven. Pas nadien heb ik echt het gevoel alsof ik goed heb gesport. Bovendien probeer ik meestal om de twee dagen eens te trainen.

Aangezien ik er elke keer maar een kwartier mee bezig ben, denk ik niet dat het snel zal gaan tegenstaan.

Het HIIT programma

Waar het bij dit toestel echt om draait, is natuurlijk het high intensity training interval programma. Dat is voor de meeste mensen ook de hoofdreden waarom ze voor dit fitnesstoestel kiezen.

Zelf ben ik heel enthousiast van het interval programma. Voor ik de Bowflex max M3i had, probeerde ik drie keer per week een uur te sporten.

Sinds ik de Bowflex trainer heb gekocht, sport ik nog steeds drie keer per week. Op maandag 14 minuten via het HIIT programma, op woensdag één uur met mijn andere toestellen en op vrijdag weer 14 minuutjes.

Door middel van dat programma bespaar ik dus anderhalf uur per week, terwijl ik toch nog steeds evenveel trainingssessies heb.

Ook merk ik dat dit programma me enorm helpt om af te vallen. Uiteraard is training alleen niet voldoende, maar door dat te combineren met gezonde voeding, slaag ik er duidelijk wel in om af en toe wat kilo’s kwijt te raken.

Beste prijs vinden

Deze trainer is momenteel bij meerdere winkels te verkrijgen. Zo nu en dan willen er nog wel eens prijsverschillen zijn tussen de verschillende shops.

Heb je dus interesse in dit apparaat? En wil je niet teveel betalen? Vergelijk dan even de prijzen hieronder:Tot slot

Nu zou je een duidelijk beeld moeten hebben van de Bowflex Max Trainer M3i. Ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen informeren en dat mijn kritische review je gaat helpen bij het maken van jouw keuze.

Finaal kan ik besluiten, dat ik het toestel aan iedereen zou aanraden. In het bijzonder aan mensen die weinig tijd hebben, maar die wel gewicht willen verliezen.Beste alternatieven:Heb je vragen of opmerkingen? Of heb je zelf ervaringen met deze crosstrainer? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *