Inklapbare crosstrainer kopen? Bekijk de beste van 2024!

Gepubliceerd door Joni op

Een crosstrainer kan een behoorlijk apparaat zijn. De toestellen zijn dan ook gemaakt om met een flinke intensiteit gebruikt te worden. Maar als je een kleinere woonruimte hebt, of niet wilt dat het toestel in de weg staat, dan heb je al gauw een probleem.

Gelukkig is er voor zo goed als ieder probleem wel een oplossing te bedenken, en zo ook op deze. Zo kun je namelijk gemakkelijk kiezen voor een opvouwbare crosstrainer.

Maar waar moet je op letten bij een inklapbare crosstrainer? En wat zijn de beste modellen?

In dit artikel vertellen we je alles over deze handige, ruimtebesparende fitnessapparaten!

De beste inklapbare crosstrainers

Het zoeken naar de juist opklapbare crosstrainer kan een behoorlijk karwei zijn. Gelukkig hebben wij speciaal voor jou de beste opvouwbare crosstrainers op een rijtje gezet.

Zo wordt het uitzoeken van de ideale crosstrainer een peulenschil!

Toorx ERX-700

toorx_erx-700_inklapbaar

Als je op zoek bent naar een stevige crosstrainer die je ook nog eens gemakkelijk kunt opklappen, dan is de Toorx ERX-700 misschien wel de perfecte crosstrainer voor jou!

Deze sportieve crosstrainer is te belasten tot 120 kg, waardoor het toestel verrassend stevig aanvoelt.

Het vliegwiel van het apparaat weegt 18 kg en werkt perfect samen met het magnetische weerstandssysteem. Hierdoor heeft het toestel 32 verschillende weerstandsniveaus.

Naast de weerstandsniveaus is de crosstrainer ook voorzien van 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Wil je nog meer uitdaging? Dan kun je je smartapparaat verbinden via bluetooth en gebruikmaken van verschillende sportapps.

Na gebruik kun je het apparaat uiteraard eenvoudig opklappen/opvouwen. Hierdoor kun je hem erg makkelijk opbergen en staat hij nooit in de weg!
NordicTrack SE7i

nordictrack_se7i_opklapbaar

Voor wie echt een flink stevige, maar gemakkelijk opbergbare crosstrainer wilt, is de NordicTrack SE7i op het lijf geschreven.

De uitermate stevige crosstrainer is belastbaar tot maar liefst 147 kg. Dit maakt het de ideale crosstrainer om thuis te gebruiken om bijvoorbeeld de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Het toestel beschikt over een achterwielaandrijving en is voorzien van een vliegwiel van 8 kg. Het vliegwiel werkt samen met het elektromagnetisch weerstandssysteem. Deze samenwerking zorgt voor maar liefst 22 verschillende weerstandsniveaus.

Maar naast zijn 22 weerstandsniveaus is de SE7i ook voorzien van 24 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor zit er eigenlijk altijd wel een trainingsprogramma tussen die bij jou past.

Ben je uitgekeken op de trainingsprogramma’s? Dan kun je ook je smartphone of tablet koppelen via bluetooth en gebruikmaken van een selectie aan apps.

Uiteraard is het toestel na gebruik eenvoudig inklapbaar. Zo kun je hem na gebruik simpel opvouwen en opbergen zodat hij nooit in de weg staat.
Christopeit Walker Crosstrainer Inklapbaar

Christopeit Walker Crosstrainer Inklapbaar

De Christopeit Walker is één van de beste opvouwbare crosstrainers. Deze crosstrainer is van zichzelf al compact, maar kan nog veel compacter opgevouwen worden.

Ideaal als je niet al teveel ruimte in je woning hebt. Tevens vinden wij het ideaal dat je met deze crosstrainer ook nog gericht aan je buikspieren kunt werken.

Op het duidelijke display zie je tijdens het trainen al je waarden naar voren komen. En dankzij de antislip pedalen en de stevige constructie is het trainen aangenaam.

Wel moet je rekening houden met maximaal belastbare gewicht van 100 kilogram. Dit had wat ons betreft wel iets ‘ruimer’ gemogen.
Horizon Fitness Andes 7i Viewfit

Horizon Fitness Andes 7i Viewfit Crosstrainer

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan kies je voor deze Horizon Fitness Andes 7i Viewfit crosstrainer.

Deze crosstrainer is een volwaardige crosstrainer, maar is wel makkelijk inklapbaar. Je doet dit middels het Featherlight-systeem ook nog eens heel snel en makkelijk.

Met alle dank aan de 30 weerstandsniveaus, het fijne display, de connectiviteit en de algehele kwaliteit kun je met deze crosstrainer alle kanten op.

Wel is dit een crosstrainer waar je veel geld voor moet betalen. Met 1800 euro is het zelfs de duurste opvouwbare crosstrainer uit deze lijst.
Skandika CardioCross Carbon Pro Crosstrainer

Skandika CardioCross Carbon Pro Crosstrainer

Ook deze opvouwbare crosstrainer van Skandika is een volwaardige crosstrainer waar je op een intensieve manier mee kunt trainen.

Dit komt onder meer door het vliegwiel met een massa van 23,5 kg(!). Ook heb je de keuze uit tal van trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.

Ondanks dat het een volwaardige crosstrainer is, kun je ‘m wel heel makkelijk opbergen. Vouw ‘m met het handige systeem op en berg ‘m bijvoorbeeld in de trapkast op.

Als je ‘m vervolgens weer uitvouwt, geniet je van tal van mogelijkheden.

Bijkomend voordeel: deze crosstrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 145 kilogram.
Wat is een opvouwbare crosstrainer?

opgeklapte_elliptical_crosstrainer

Als je van plan bent om lekker te gaan beginnen met thuis sporten dan is de kans aanwezig dat je gebruik wilt maken van een crosstrainer.

Maar als je weinig ruimte in huis hebt dan kan het goed zijn dat je niet zit te wachten op een groot en lomp apparaat.

Gelukkig zijn er daarom verschillende vormen opvouwbare crosstrainers. Een opvouwbare crosstrainer, ook wel bekend als een opklapbare crosstrainer of inklapbare crosstrainer, legt zichzelf al voor een groot deel uit.

Het is namelijk een crosstrainer die je eenvoudig na je oefeningen kun opvouwen om zo ruimte te besparen.

Waar moet ik op letten?

Je kunt je voorstellen dat een opvouwbare crosstrainer een behoorlijke aanwinst voor jouw sportleven kan zijn. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aankoop?

Capaciteit

Een van de eerste dingen waar je op zal moeten letten is de capaciteit van de crosstrainer. De inklapbare modellen hebben namelijk de nare eigenschap dat ze soms minder belast kunnen worden dan de normale crosstrainers.

Vliegwiel

Uiteraard is het vliegwiel een van de belangrijkste onderdelen van een crosstrainer. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de oefeningen gaan. Ook zorgt het gewicht van het vliegwiel voor een grotere hoeveelheid weerstandsniveaus.

Voor- en nadelen

Een opvouwbare crosstrainer kan een absolute uitkomst zijn voor veel mensen. Maar zoals je misschien al doet vermoeden heeft ook een inklapbare crosstrainer zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder hebben we een paar van deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Waarschijnlijk dat je het meest vooropstaande voordeel al een beetje kunt raden. Dat zou ook niet gek zijn, want we hebben het al een paar keer benoemd.

Het grootste voordeel van een opklapbare crosstrainer is namelijk dat hij op te vouwen is. Op deze manier kun je namelijk erg veel ruimte besparen. Dit is dus een perfecte oplossing als je gebruik wilt maken van een crosstrainer, maar zelf niet veel ruimte in huis hebt.

Een ander voordeel is dat de apparaten vaak voorzien zijn van een set met transportwieltjes. Hierdoor kun je hem, zodra je hem opgeklapt hebt, eenvoudig wegrollen en opbergen!

Nadelen

Maar geen enkel apparaat is perfect, en dat geldt helaas ook voor een opklapbare crosstrainer.

Een van de meest prominente minpunten aan een opvouwbare crosstrainer is het belastbare gewicht. Omdat het toestel namelijk opgeklapt moet kunnen worden ligt de tolerantie vaak een stuk lager dan bij andere crosstrainers.

Gelukkig zijn fabrikanten hier aan de lopende band mee bezig om ervoor te zorgen dat dit een stuk steviger wordt. Voor we het weten doet de stevigheid van een opvouwbare crosstrainer niet meer onder voor een ‘normale’ crosstrainer.

Conclusie

Het vinden van de juiste crosstrainer kan een behoorlijk pittige klus zijn. Vooral als je weinig ruimte in huis hebt wil je niet dat het apparaat continu in de weg staat.

Gelukkig zijn er verschillende opvouwbare crosstrainers vandaag de dag. Deze inklapbare crosstrainers zijn dan ook perfect voor mensen die kleiner wonen, maar wel van de gemakken van een crosstrainer willen profiteren.

Hoewel de toestellen een verademing kunnen zijn, moet je toch een beetje oppassen met het belastbare gewicht. Doordat de toestellen op te vouwen zijn kan het zijn dat de crosstrainer wat minder te belasten is.

Echter zijn fabrikanten er fanatiek mee bezig om ervoor te zorgen dat deze steeds steviger worden!

Welke opvouwbare crosstrainer koop jij?

Meer koopgidssen:

Beste professionele crosstrainers

Crosstrainers met Bluetooth

Categorieën: Crosstrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *