Focus Fitness Senator iPlus – TOP of FLOP?

Gepubliceerd door Cornelis op

In de tijd van corona ligt de snoep la lekker vol en dragen wij het trainingspak om mee op de bank te hangen. Want ja, als je toch de hele dag thuis zit en niks open is, dan is de stap om naar buiten te gaan nog kleiner.

Gooi er slecht weer bij en de bankhangers zijn geboren. Als dit bekend klinkt, je bent niet de enige. Ik ben namelijk precies zo’n persoon geworden.

Maar op een dag besloot ik om daar een eind aan te maken. Ik wilde weer fit worden en afvallen, want die corona kilo’s gaan er echt niet vanzelf af.

Voor de corona tijd was ik erg actief en dat wilde ik graag zo houden. Daarom besloot ik om de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer aan te schaffen.

focus-fitness-senator-iplus

Lopen deed ik altijd al veel en graag, dus deze crosstrainer was dan ook een logische keus.

Maar mijn bevindingen houd ik niet voor mezelf. In deze review vertel ik jou alle min- en plus punten, zodat jij een goede beslissing voor jouzelf kan maken, of jij deze crosstrainer ook aanschaft, of juist niet!

Lees dit artikel helemaal om er achter te komen of de Focus Fitness Senator iPlus een top of flop crosstrainer is!

Kenmerken Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

senator-iplus-crosstrainer-infographic

Op het moment dat ik besloten had dat ik weer in beweging wilde komen, maakte ik een lijstje met kenmerken die mijn toekomstige crosstrainer moet hebben.

Er zijn er zo veel en ze zijn allemaal zo verschillend, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien.

Ik wilde een crosstrainer die te koppelen was met mijn tablet, geen grote afstand had tussen de pedalen maar wel met een lange lengtepas, die stabiel op de grond staat en die er ook nog leuk uit ziet.

Hij kwam namelijk in de woonkamer te staan en dan zal je hem altijd zien. Na lang zoeken kwam ik deze crosstrainer tegen, met al de kenmerken die ik wilde. Daarom ben ik verder gaan kijken naar de stabiele en mooie geel, zwarte crosstrainer.


Voorwiel

Aan de voorkant van de crosstrainer zit een 12 kg zware vliegwiel. Dit zorgt voor een soepele training wat ook erg prettig is.

Ik had voor deze crosstrainer een crosstrainer met een vliegwiel van 7 kg en dat liep niet erg soepel.

vliegwiel-senator-iplus

Ook zorgt het vliegwiel er voor dat langere passen maakt. De passen zijn te vergelijken met langlaufpassen. Stevig door stappen dus.

frame

Daarnaast weegt het frame 67 kg wat er voor zorgt dat hij goed op de plek blijft staan. Ook dat was voor mij een belangrijk punt.

Ik wil natuurlijk niet de vloer kapot maken, of niet hard genoeg kunnen trainen omdat dat de crosstrainer verschuift.

De crosstrainer is beter voor jouw gewrichten en knieën omdat de afstand tussen de pedalen klein is. Dat in combinatie met het zware vliegwiel zorgt voor een intensieve, maar goede training op de crosstrainer.

En dan beschikt deze crosstrainer ook nog over een lage instap, wat hem bereikbaar maakt voor een hele grote groep mensen, onder wie ouderen. Dat is voor mij persoonlijk altijd een goed teken.

Als een fitnessapparaat toegankelijk is voor ouderen, betekend dat dat het fitnessapparaat dus goed voor jouw lichaam, zonder dat je het risico loopt op blessures.

Hij helpt jou mee met trainen, maar laat jou wel jouw eigen spieren trainen en hij zorgt er voor dat jij soepel blijft.

De kleur van deze crosstrainer

Als je een fitness apparaat koopt wat je elke keer opbergt, maakt het uiterlijk van het apparaat weinig uit. Maar bij mij staat hij altijd in het zicht.

Dus ik vond het best belangrijk dat hij er een beetje leuk uit zag. Deze crosstrainer is zwart met gele accenten. Dat sprak mij direct erg aan.

Als jij, net zoals ik, veel gele accenten in huis hebt staan past hij er mooi tussen. En geel geeft mij persoonlijk een blij gevoel waardoor ik eerder op de crosstrainer zou stappen.

Connectie

Ik wilde een crosstrainer die te verbinden was met mijn tablet. Op mijn tablet registreer ik al mijn voortgangen als het om fitness gaat.

Nu wij niet naar de sportschool mogen zijn die voortgangen voor mij best belangrijk en wil ik ze goed bijhouden. Daarom was het een mooi plus punt dat deze crosstrainer die functie had.

connectie-met-tablet

Daarnaast dient de tablet of smartphone direct als computerscherm voor de crosstrainer waardoor het makkelijk is af te lezen. Er zit een houder aan de crosstrainer bevestigd zodat de tablet goed blijft zitten.

En er zit zelfs een bekerhouder aan de crosstrainer. Dat is thuis misschien niet zo belangrijk, maar ik zeg je eerlijk, niet de hele tijd hoeven strekken voor een drink fles is erg prettig.

Instellingen

Naast dit alles is de crosstrainer elektronisch instelbaar. Met 12 voorgeprogrammeerde programma’s kan je kiezen uit hartslagprogramma’s en tegelijkertijd jouw hartslag meten zodat jij weet of je kan door stappen of iets minder hard moet trainen.  

Reviews van anderen

Voor ik een product bestel kijk ik altijd bij de reviews. Of het product nou 1 euro kost of 1000 euro, de mening van anderen is, bij dit soort dingen, voor mij erg belangrijk.

Ik kon eigenlijk alleen maar goede reviews vinden over deze crosstrainer. Geen rare dingen zoals kapot gaan of niet werken.

Veel mensen zeiden dat er een handige en vooral duidelijke handleiding bij zit waardoor hij makkelijk in elkaar te zetten was. Daarnaast lees je ook dat het gebruik erg fijn is en dat niemand echt een klacht heeft. Dat is altijd goed om te lezen.

De hartslag meter lijkt ook goed te werken wat erg belangrijk is. Dit is natuurlijk een meter die echt precies moet zijn, anders kan het mis gaan.

Dat de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer een nauwkeurige hartslagmeter heeft is een groot plus punt. Vele andere crosstrainers waar ik op heb getraind, zowel in de sportschool als thuis, hadden geen nauwkeurige hartslagmeter en ik heb al eens gehoord dat het dan goed fout kan gaan.

display-instellingen

Wel las ik dat de app lastiger kan zijn om te ontdekken. Echter zeggen ook meerdere mensen dat het toestel zonder de app ook erg fijn is om mee te werken.

Als je eenmaal door hebt hoe de apps en applicaties werken, kan je goede intervaltraining doen waardoor je echt gaat werken aan jouw conditie.

Erg veel goede reviews geven mij dus ook veel hoop dat het apparaat echt goed werkt. Ik had ook hoge verwachtingen toen ik hem bestelde naar aanleiding van deze goede review.


Mijn bevindingen

Met hoge verwachtingen kocht ik de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer. Als iedereen er zo positief over was, en hij alles had wat ik wilde, dan moet ik het gewoon uitproberen.

Van veel andere mensen hoorde ik al dat veel fitness apparaten van dit merk erg goed zijn en dat maakte mijn nieuwsgierigheid niet minder. Maar ik wilde natuurlijk geen flop apparaat kopen.

Dus op de gok, en toch met hoge verwachtingen bestelde ik de crosstrainer.

Lang hoefde ik niet te wachten, binnen 2 dagen was hij binnen. Ik koos er voor om hem hier op bol.com te bestellen, omdat ik dan zeker wist dat hij goed, op tijd en beschermd aan kwam. Dan heb je geen beschadigd fitness apparaat in huis voor je hem kan gebruiken.

Bevestigen en monteren

Helaas komt de crosstrainer niet heel in huis. Je zou hem toch even in elkaar moeten zetten. Met de nadruk op even. Binnen een erg korte tijd was hij volledig in elkaar en werkend.

De onderdelen zijn stevig en de handleiding laat duidelijk zien waar wat heen moet. Zo raak je niet in verwarring en is het in elkaar zetten van de crosstrainer niet al een training op zich. Dat wil je natuurlijk doen op de crosstrainer zelf.

Ik heb er ongeveer een kwartier tot half uur over gedaan om de crosstrainer in elkaar te zetten. 2 dagen wachten en binnen 30 minuten kunnen sporten vindt ik zelf best snel dus ik was al erg positief, nog voor ik de crosstrainer had uitgeprobeerd.

Controle

Ik stap niet zomaar op een, door mij zelf in elkaar gezet apparaat. Ik ken mijzelf. Ik ben wel handig maar niet zo handig dat ik vaak stevige dingen bouw. Vandaar dat ik even een controle rondje liep om de crosstrainer. Dan kon ik hem ook nog even goed bekijken.

De gele kleur was net zo mooi als op de foto. Dat vind ik altijd fijn omdat verkopers de kleuren nog wel eens mooier willen maken dan dat ze zijn.

bluetooth-crosstrainer

Maar in dit geval klopte de kleuren precies. Wat mij ook opviel was de compactheid van de crosstrainer. Op een foto zal je nooit kunnen zien hoeveel plek hij eigenlijk in beslag neemt.

Hij was wel lang maar niet breed waardoor ik hem makkelijk tegen de muur kon zetten zonder er echt last van te hebben. Na een tijd viel hij niet eens meer op.

Daarnaast zorgt de breedte van de crosstrainer er ook voor dat hij veilig is voor kinderen en tenen. Ik stoot altijd mijn tenen tegen brede fitness apparaten.

Dat was bij dit apparaat totaal niet van toepassing. De voetstukken steken iets uit maar zijn afgerond en niet te breed waardoor je er niet snel tegen aan zal lopen.

frame-crosstrainer-senator

Moment van de waarheid

En dan kwam het moment van de waarheid voor mij. Even omkleden en trainen maar. Ik wist dat ik de crosstrainer niet eerst wilde uitproberen zonder app dus heb ik er eerst even de app gedownload en ingesteld.

Dat was niet heel lastig te noemen. Echter was het inderdaad niet heel makkelijk om de app te ontdekken.

Ikzelf ben erg atechnisch dus daar zou het ook aan kunnen liggen, maar voor mij was de indeling van de app niet heel duidelijk.

Bepaalde onderdelen vinden was nogal een klus en ik was langer bezig met de app dan met het in elkaar zetten van de crosstrainer. Maar toen het lukte zat het ook goed.

Toen ik op de crosstrainer ging staan schrok ik even. De instap was inderdaad heel laag, waar ik even aan moest wennen, en de pedalen zaten dicht bij elkaar.

lengtepas-van-boven

Dat vond ik zelf erg positief. Ik heb in de sportschool vaak een vreemd gevoel bij mijn knieën omdat de pedalen te wijd zijn. Dat was hier niet het geval wat weer een mooi plus puntje is.

Daarnaast was het niet zwaar om te beginnen met trainen. Ik begon met stappen en het wiel begon soepel te draaien, maar ik moest wel kracht blijven zetten.

En hoe hard ik ook trapte, de crosstrainer bewoog niet. Geen krassen op de vloer of een crosstrainer die verschuift.

Over het algemeen was ik erg tevreden over de programma’s en de crosstrainer.  Hij was inderdaad zo stabiel en makkelijk op te zetten zoals anderen zeiden.

Daarnaast voel ik de impact van de trainingen maar had ik geen last van mijn knieën of gewrichten. Hierdoor is het sporten een stuk prettiger geworden en doe ik het ook met meer plezier. Ik zou daarom de Focus Fitness Senator iPlus ook zeker aanraden!

Mijn conclusie over de Focus Fitness Senator iPlus

Ik ben erg tevreden over de crosstrainer en de reviews die over de crosstrainer online staan kloppen helemaal. De crosstrainer is stevig, zwaar en beweegt totaal niet.

Hoe wild jij er ook mee om gaat. Daarnaast is hij heel geschikt voor ouderen en minder mobile mensen. Dat betekend dat hij ook bijdraagt aan het lichaam van ‘gezonde’ en ‘fitte’ mensen.

Ik heb nog geen enkel moment last gehad van mijn gewrichten, wat ik voorheen wel eens had. Daarnaast traint hij zwaar en goed, waardoor ik een stuk fitter ben geworden.

Hij staat ook nog eens mooi in de kamer en na een tijd valt hij niet meer op. De hartmeter is nauwkeurig en correct net zoals alle voorgeprogrammeerde programma’s die je gemakkelijk kan kiezen en bijhouden met de app die bij het apparaat hoort.

Ik raad daarom de crosstrainer ook van harte aan. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of de crosstrainer wat voor jou is.

Maar of je nou oud, jong, fit, mobiel of minder mobiel bent, de crosstrainer kan een groot verschil maken in jouw leven en jouw lichaam een stuk fitter maken!

Heb je interesse in deze crosstrainer? Klik dan even op de knop hieronder om direct de laagste prijs te bekijken.
Meer crosstrainer reviews:Heb je vragen over de Senator iplus? Of heb je zelf ervaringen met dit toestel? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *