VirtuFit iConsole CTR 2.1 review – Het geld waard?

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je ook al even aan het twijfelen om de VirtuFit iConsole CTR 2.1 in huis te halen? Ik kan het begrijpen, want er is de laatste tijd veel om te doen.

VirtuFit heeft zich goed gepositioneerd als merk met een prima prijs-kwaliteitverhouding. De vraag is dan ook of ze dat kunnen bieden met deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer.

Ik heb het voor je uitgezocht. In deze review zal ik je alles vertellen over mijn ervaring met deze crosstrainer.


Eigenschappen van de VirtuFit iConsole CTR 2.1

virtufit_ctr_21_review

Eerst en vooral zullen we het hebben over enkele eigenschappen van de crosstrainer.

Veel programma’s, veel mogelijkheden

Deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 beschikt over veel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. In totaal heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 24 stuks.

Daarmee ben je er zeker van dat je je niet snel zult gaan vervelen. Je kunt voor elke training een ander programma kiezen. In de meeste gevallen, werkt het programma op basis van de weerstand.

Dat betekent dat je gedurende een bepaalde tijd, op een bepaald weerstandsniveau zult moeten sporten. Vervolgens wordt het weer wat rustiger en zo blijft het maar doorgaan.

Dit toestel beschikt over een wattage programma, enkele hartritme programma’s en nog zoveel meer. Het leuke aan deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 is dat je ook 4 user programma’s kunt gebruiken.

trainingsdisplay-virtufit-ergometer

Op die manier kunnen vier mensen een eigen profiel creëren. Zo kan je ervoor zorgen dat de sportervaring nog veel persoonlijker wordt.

Naast de vele programma’s, beschikt deze VirtuFit crosstrainer ook nog eens over maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus.

De meeste crosstrainers uit deze categorie, beschikken over veel minder niveaus. Daaraan zie je weer, dat VirtuFit er alles aan doet om zoveel mogelijk de waarde te genereren voor zijn klanten.

Je kunt op deze crosstrainer uren plezier beleven, zonder dat je het gevoel zult hebben dat je steeds hetzelfde doet.

Nog meer plezier, dankzij leuke trainingsapps

kinomap-app

Voor zij die op zoek zijn naar nog meer plezier op deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer, zijn er ook nog de trainingsapps.

Dankzij de iConsole, kan je dit toestel namelijk via bluetooth connecteren met allerlei fitnessapps. Kinomap is waarschijnlijk de meest bekende.

Via deze app, krijg je allemaal beelden te zien van een echt parcours. Het is dan voor jou de bedoeling dat je op de juiste snelheid mee te lopen.

Op die manier krijg je het gevoel alsof je midden in een echte buitentraining zit. Daar blijft het trouwens niet bij, want Kinomap biedt veel meer mogelijkheden.

De app zorgt ervoor dat je meer geneigd bent om door te gaan, dankzij zijn coachende werking.

Ook is er een leuke multiplayer modus in verwerkt. Je kunt het dus ook opnemen in een competitie met andere spelers.

Zo verander je jouw training meteen in een echt spel. Laat maar eens zien wie de beste is. Om de gegevens van jouw trainingen goed te kunnen registreren, kan je Kinomap koppelen aan andere apps.

De meest bekende app daarvoor, is waarschijnlijk Strava.


Mijn ervaring met de VirtuFit iConsole CTR 2.1

Ik heb al veel crosstrainers mogen testen in mijn leven, dus ik kan best wel goed vergelijken. Deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 wist me echt wel te verbazen, want het toestel was zoveel beter dan verwacht.

Kwaliteit

Wanneer deze crosstrainer arriveerde, heb ik hem eerst en vooral in elkaar gezet. Ik had een beetje schrik voor de montage toen ik alle onderdelen zag, maar uiteindelijk ging dat als een fluitje van een cent.

Alle stappen werden goed uitgelegd en bovendien waren ze makkelijk uit te voeren. Het nodige materiaal werd netjes voorzien, zodat ik zelf niet meer hoefde te zoeken.

Ik denk dat het misschien wel mogelijk is om deze crosstrainer op je eentje in elkaar te zetten, maar met twee gaat veel makkelijker.

Het eerste wat me opviel, was de prima kwaliteit van deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer. De materialen voelen heel robuust en stevig aan.

Als je weet dat de crosstrainer zelf al meer dan 40 kilogram weegt, dan kan je dat ook wel verwachten.

Met een belastbaar gewicht van maar liefst 150 kilogram, behoort het toestel alleszins tot een van de stevigste op de markt. Dat maakt natuurlijk ook, dat je deze crosstrainer intensief kunt gebruiken.

Niet alleen het frame is trouwens van een heel goede kwaliteit. Hetzelfde kan gezegd worden over de andere onderdelen.

Voor een crosstrainer uit deze categorie, moet ik toegeven dat de afwerkingsgraad vrij hoog ligt. Het uitzicht van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 is daardoor ook heel aangenaam.

De groene accenten in het design, zorgen voor een speelse en moderne look. Daarnaast straalt het apparaat ook kracht uit. Mij gaf het persoonlijk echt een boost om hierop te mogen sporten.

Ergonomie en comfort

Twee van zijn belangrijkste troeven, zijn volgens mij het ergonomische design en het comfort dat de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer biedt.

Het is niet alleen een handig fitnesstoestel, maar het is ook nog eens aangenaam om erop te sporten. Aan de achterzijde van deze crosstrainer, zitten speciale doppen verwerkt.

Die kan je makkelijk van hoogte verstellen, zodat de crosstrainer perfect waterpas staat. Onder de voorste poten, zitten dan weer wieltjes ingebouwd.

Mocht je het toestel willen verplaatsen, dan kan je dat op die manier makkelijk doen.

Wat ik persoonlijk het belangrijkste pluspunt van deze crosstrainer vond, was dat je ook de pedalen kunt verstellen. Jammer genoeg kan je ze niet honderd procent zelf instellen, maar er zijn wel drie mogelijke standen.

Mensen die wat kleiner zijn, die kunnen ervoor zorgen dat ook de draaibewegingen korter zijn. Grotere mensen aan de andere kant, zullen meer hebben aan langere bewegingen.

voetpedaal-ctr

De verstelbare pedalen maken het toestel veel aangenamer voor je spieren, maar vooral voor je gewrichten.

Ook het algemene comfort op de VirtuFit iConsole CTR 2.1 crosstrainer voelt goed aan.

Je kunt zo soms hebben dat je de houding alleen al vermoeiend vindt, los van het sporten. Bij dit model is dat alleszins niet van toepassing.

Ook de handgrepen zijn zo gepositioneerd, dat je ze makkelijk kunt blijven vasthouden.

In de vaste handgrepen, zitten trouwens ook de hartslagsensoren verwerkt.

hartslagsensoren-ctr-21

Ik persoonlijk vind het niet zo fijn om die de hele tijd vast te houden. Gelukkig kan je het toestel ook gebruiken in combinatie met een borstband.

Sommigen vinden het een groot nadeel, maar de borstband wordt niet meegeleverd.

Zelf vind ik dat niet zo erg, want wie meerdere toestellen heeft, die kan toch maar één band gebruiken. Daarenboven kost zo’n externe band niet zoveel.


Trainen, is er voldoende uitdaging?

Bij heel veel crosstrainers heb ik na een tijd het gevoel alsof er geen uitdaging meer is. Die trainers beschikken meestal wel over enkele trainingsprogramma’s, maar de programma’s lijken dan erg hard op elkaar.

Bij de VirtuFit iConsole CTR 2.1 is het gelukkig anders. Het apparaat beschikt al over meer dan 20 verschillende work-outs, maar de programma’s bieden ook veel variatie.

Ik heb niet het gevoel gehad alsof de ene training nogal sterk leek op de andere.

Wat ik ook erg fijn vond, was dat er verschillende moeilijkheidsgraden tussen de programma’s zaten. Of dat echt de intentie was bij de ontwikkeling ervan weet ik niet, maar zo komt het wel over.

Uiteindelijk is het ook maar logisch dat een gevorderde sporter nood heeft aan andere trainingen dan een beginneling.

Zoals ik eerder ook al heb aangehaald, sport ik zelf veel liever met behulp van fitnessapps. Kinomap is een van de apps die je met de VirtuFit iConsole CTR 2.1 kunt verbinden.

Ik ben deze app niet speciaal gaan gebruiken door dit toestel, want ik had er voordien ook al een abonnement op. Het viel me wel op, dat de app goed samenwerkt met de crosstrainer.

Je hebt echt het gevoel alsof je je in een real life wedstrijd bevindt. Daarnaast komen ook de video’s van de routes heel realistisch over.

Om deze redenen, moet ik zeker concluderen dat de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer meer dan voldoende uitdaging biedt.

Je gaat je niet snel vervelen, waardoor je ook de motivatie om verder te sporten behoudt.

Mijn mening over het display

Wat ik persoonlijk dan weer iets minder vind aan deze crosstrainer, is het display. Op zich is er niets mis mee, want het is een veelgebruikt type.

Alleen hou ik persoonlijk niet zo van de blauwe achtergrond.

trainingsdisplay-virtufit-ergometer

Daarnaast is het ook zo, dat er niet al te veel knoppen opzitten. De draaiknop in het midden is de belangrijkste en gelukkig werkt die wel heel soepel.

Op zich is alles wel makkelijk af te lezen op het display. De meest relevante trainingsgegevens verschijnen erop in real time.

Je leest er jouw snelheid, de tijdsduur en de afstand op af. Daarnaast kan je er ook makkelijk het calorieverbruik op terugvinden en je hartslag.

Aangezien dit een toestel is met ergometer, kan je ook het wattage aflezen op het display.

Voor mensen die willen genieten van meer inzicht in hun prestaties, raad ik aan om een app als Strava te gebruiken. Door die te koppelen aan Kinomap, krijg je gewoon veel meer inzicht in wat je al hebt bereikt.

Nog een groot voordeel daarvan, is dat je ook oudere gegevens kunt gaan opzoeken.

Wat zeggen anderen over de VirtuFit iConsole CTR 2.1 crosstrainer?

virtufit-ctr-best-reviewed

Naast mij, zijn er natuurlijk nog heel wat enthousiastelingen die de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer hebben getest.

Ik heb natuurlijk veel ervaring met deze toestellen en ik ben het ook gewend om professioneel materiaal te gebruiken. Toch kan het voor jou misschien ook nuttig zijn, om te zien wat andere klanten ervan vinden.

De meeste reviews die ik online heb gelezen, zijn heel positief. Uiteraard zitten er wel enkele mensen tussen, die wat kritischer zijn.

Algemeen kan ik daaruit besluiten, dat meer dan 9 op de 10 mensen het een fantastisch fitnessapparaat vinden voor zijn prijs.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 behoort zeker niet meer tot de goedkoopste categorie, maar echt duur kan je hem ook niet noemen.

Daarnaast lijkt iedereen het wel unaniem eens over de kwaliteit. Het is overduidelijk een heel stevig toestel, waarvan men verwacht dat het nog vele jaren zal kunnen meegaan.

VirtuFit staat nu ook wel al wat langer goed bekend, dus die interpretatie kan ik zeker volgen.

Mocht je zelf de reviews nog eens willen nalezen, dan kan je dat zeker doen op deze pagina.

Voor wie is de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer geschikt?

ergometer-crosstrainer-virtufit

De grote vraag van vandaag: voor wie is deze crosstrainer geschikt?

Hoewel men vaak een moeilijke balans weet te vinden tussen een toestel voor beginners en voor gevorderden, lijkt dat bij deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 wel gelukt.

Het is een ideale crosstrainer voor elke loper die enthousiast en gemotiveerd is. Gezien het feit dat deze crosstrainer niet behoort tot de goedkoopste categorie, is het ook wel degelijk een toestel voor de lange termijn.

Als beginner kan je er perfect mee starten, maar ook na wat meer te oefenen blijft het een geweldig toestel. Er zitten voldoende trainingsopties op, en dankzij Kinomap kan je die zelfs nog meer uitbreiden.

Voor echte professionals, atleten en anderen die op een hoog niveau sporten, is dit apparaat misschien iets minder geschikt. Dat heeft vooral te maken met de registratie en de verzameling van gegevens.

Wanneer je kiest voor de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer, dan kan je hem ook inzetten voor bijvoorbeeld een revalidatie.

Je kunt namelijk heel makkelijk aflezen hoeveel kracht jouw lichaam moet gebruiken. Op die manier zorg je ervoor, dat je jouw lichaam niet gaat overbelasten.

Tot slot kan ik deze crosstrainer dan ook zeker aanraden aan oudere mensen. Het is een fantastische manier om je lichaam in beweging te houden en je kunt het op je eigen tempo doen.

Conclusie

Ik denk dat het uit mijn review wel al gebleken is, maar ik ben echt enorm te spreken over deze crosstrainer.

Deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 wist me aangenaam te verrassen op meerdere vlakken.

Bovendien ben ik er ook erg van overtuigd, dat dit voor veel mensen het ideale toestel is. De kwaliteit zit goed, de prijs zit goed. Kortom een dikke aanrader!


Meer crosstrainer reviews:


Heb je zelf ervaringen met deze crosstrainer, of heb je nog vragen? Laat dan even een reactie achter hieronder!

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *