Dit zijn de 3 leukste crosstrainer apps (voor Android & iOS)

Gepubliceerd door Cornelis op

Trainen op je crosstrainer is altijd leuk, maar soms is het belangrijk dat je een extra uitdaging hebt.

De voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat je interactief kunt sporten. Ze bieden veel afwisseling, maar het aantal programma’s is en blijft beperkt.

Daarentegen bieden de programma’s van de crosstrainer zelf geen mogelijkheid tot multiplayer rondes. Wil je graag af en toe samen met vrienden of familie kunnen trainen? Dan kan een trainingsapp voor crosstrainers goed zijn.

Om van apps gebruik te kunnen maken, moet jouw crosstrainer wel over een bluetooth module beschikken. Op die manier kan je jouw smartphone of tablet koppelen met de crosstrainer.

Er zijn verschillende crosstrainer apps voor Android, maar ook crosstrainer apps voor IOS. De meest populaire apps kan je zelfs op beide besturingssystemen gebruiken.

Aangezien ik het zelf fantastisch vind om te sporten met een crosstrainer app, zal ik in dit artikel de beste apps voor crosstrainers overlopen.

Schrik niet als je namen ziet terugkomen van apps die je ook kunt gebruiken voor andere fitnesstoestellen, dat is namelijk heel normaal.

1. Iconsole+

iconsole-plus-trainingsapp

De eerste app voor crosstrainers die ik heb geselecteerd, is de Iconsole+ app. Deze app is onder andere geschikt voor de crosstrainers van het merk Flow Fitness, die beschikken over een zogenaamde iplus module.

Belangrijk is dat je zeker over zo’n module beschikt, want anders is de koppeling met apps niet mogelijk. Ook sommige andere merken, zoals bijvoorbeeld Virtufit, ondersteunen deze app voor hun apparaten.

Deze app biedt vrij veel mogelijkheden. Je kunt er verschillende trainingsprogramma’s op uitvoeren, maar je kunt er ook de trainingscomputer van de crosstrainer zelf mee besturen.

Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na de koppeling, de weerstand te verhogen of te verlagen via jouw tablet. Op die manier hoef je niet meer van twee toestellen gebruik te maken, wat ervoor zorgt dat je veel efficiënter kunt sporten.

Via de Iconsole app kan je echter nog veel meer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een route te bepalen, waarop je wilt sporten. Je plaatst eenvoudig een pin, of je kan gewoon zelf een locatie instellen

Zo heb je steeds wat afwisseling, wat ervoor zorgt dat het sporten op de crosstrainer niet gaat vervelen. Door de realistische beelden van de echte wereld, heb je ook steeds het gevoel alsof je toch nog eens bent buitengekomen.

Dit is een Android-crosstrainer app en ook een crosstrainer app IOS. Daardoor kan iedereen hem gebruiken op zijn favoriete toestel.

Je kunt zelf kiezen of je dat doet op een smartphone of tablet, maar persoonlijk zou ik altijd voor de tablet kiezen. Zeker voor apps als deze, waarbij je in een virtuele wereld kunt lopen, is een groot scherm wel handig.

2. Kinomap

kinomap-app

Een zeer populaire app voor verschillende fitnesstoestellen, is Kinomap. Naast een crosstrainer app, is Kinomap ook beschikbaar voor sommige hometrainers en zelfs voor veel loopbanden.

Het feit dat de app zo populair is, maakt dan men er ook heel veel in kan investeren om hem nog beter te maken.

In de app kan je kiezen tussen heel veel verschillende routes, met een aangepaste moeilijkheidsgraad. Er zitten routes in voor beginners, maar zeker ook voor gevorderden en professionals die dagelijks trainen.

Wat erg leuk is aan deze app voor crosstrainers, is dat je ook zelf routes kunt toevoegen. Door gebruik te maken van een camera met GPS-systeem, kan je zelf video’s shooten die je nadien in de app kunt toevoegen. Op die manier kan je jouw favoriete outdoor route nu ook echt in huis halen.

Erg leuk aan de Kinomap app, is dat er ook een multiplayer functie in zit. Dankzij de app kan je samen sporten met een ander lid van de familie, of kan je het opnemen tegen een van je beste vrienden.

Tijdens het trainen, wordt jouw scherm in twee stukken opgedeeld. Aan de ene kant zie je het beeld van de straat waar je in loopt. Aan de andere kant zie je dan weer een kaart van de route, zodat je een idee hebt van hoe ver je nog moet.

Dankzij deze app hoef je nu niet meer noodzakelijk dicht bij huis te sporten. Er zitten namelijk routes in van over de hele wereld. Zo kan je op één dag door zowel New York, als door Parijs gaan lopen.

3. iFit app

ifit-app

Een laatste crosstrainer app die ik vandaag ga bespreken, is de iFit app. Door deze module van jouw crosstrainer te verbinden met de smartphone of tablet, gaat er een hele nieuwe wereld open.

Een van de grootste pluspunten aan deze app, is dat je er niet alleen voor staat. Je kan tijdens jouw training op de crosstrainer namelijk gecoacht worden door professionele atleten.

Voor iedereen is dat uiteraard anders, maar bij mij helpt dat wel om er de motivatie in te houden.

De iFit module is ook interessant voor mensen die vaker sporten en die effectief resultaatgericht te werk gaan. Door gebruik te maken van deze module, worden al jouw trainingsprestaties namelijk gemonitord en opgeslagen. Zo heb je nadien de kans om te bekijken hoe goed je het doet, en wat er eventueel nog beter kan.

Via het abonnement, kun je ook met deze app trainen op verschillende plaatsen in de wereld. Dankzij de Google Maps toepassing, kan je namelijk alle plaatsen bezoeken waarvan je altijd hebt gedroomd.

Op die manier kan je zelfs tijdens het sporten, jouw volgende reis beginnen voorbereiden.

Nog een groot voordeel van de iFit module, is dat je toegang krijgt tot virtuele competities waaraan je kunt meedoen. Persoonlijk vind ik dat een fantastische manier om mijn trainingen afwisselend en leuk te houden.

Tot slot

Uiteraard zijn er nog verschillende andere apps voor de crosstrainer op de markt. Aangezien ik ze hier nooit allemaal kon bespreken, heb ik er de drie populairste uit gehaald.

Voor je een crosstrainer aanschaft, let er dan goed op welke apps hij ondersteunt. Om van de interactieve functies gebruik te kunnen maken, moet de crosstrainer natuurlijk wel compatibel zijn met de app.

Test zeker alle apps die je kan vinden eens uit. Sommige zijn toch volledig gratis, en anderen hebben dan weer een gratis proefperiode.

Misschien ook interessant:


Heb je vragen of opmerkingen over een van de apps? Laat het even weten hieronder!

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *