Crosstrainer met tv – Zo kun jij virtueel trainen!

Gepubliceerd door Cornelis op

Wie gebruikmaakt van een crosstrainer kan op den duur wel concluderen dat het niet altijd een erg gevarieerde training is.

Een crosstrainer met beeldscherm of crosstrainer met tablethouder kan dan een erg fijne uitkomst bieden.

Het scherm zorgt ervoor dat je meer variatie in je trainingen kunt krijgen zonder een coach in te huren of naar een sportschool te gaan.

In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden omtrent het gebruiken van een crosstrainer en een beeldscherm.

Zo geven we je de beste opties en beste tips om dit een werkelijkheid te maken.

Aanschaffen crosstrainer met beeldscherm

crosstrainer-met-scherm-tv

Natuurlijk is een van de eerste dingen die te binnen schiet het aanschaffen van een crosstrainer met een eigen beeldscherm.

Dat is ook niet gek, want er zijn aardig wat modellen op de markt hiervoor.

Hoewel deze modellen het gemak meebrengen van een ingebouwd scherm, nemen zij ook wel een behoorlijk nadeel mee.

Zo is een crosstrainer met beeldscherm vaak aan de dure kant ten opzichte van andere crosstrainers.

Daarentegen is een crosstrainer met beeldscherm vaak wel voorzien van voorgeprogrammeerde training software.

Crosstrainer voor de tv

Door de prijs van een crosstrainer met beeldscherm is het vaak wat lastiger om deze aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven hiervoor!

Als je het geld hier niet aan uit wilt geven dan kun je er ook voor kiezen om simpelweg je crosstrainer voor je tv neer te zetten.

Het grote aanbod aan verschillende sport apps zorgt ervoor dat je tv kan dienen als prima beeldscherm voor tijdens je work-out.

Maar los van een sport app is je tv ook geschikt om trainingsvideo’s via verschillende kanalen te bekijken. Zo kun je eenvoudig een video op YouTube opzoeken en aanzetten om je te helpen met jouw training.

Als je van plan bent om je crosstrainer voor je tv te gebruiken dan is het aan te raden om een model met transportwieltjes aan te schaffen.

Hoewel de meeste modellen hier al wel van voorzien zijn is het toch verstandig om hier een extra oogje open voor te houden.

Bekijk hier de beste crosstrainers voor virtueel trainen >>

Crosstrainer met tablethouder

tablethouder

Het gebruiken van een beeldscherm met je crosstrainer kan wonderen verrichten voor de manier waarop je traint.

Maar waar een crosstrainer met beeldscherm duur is, en het apparaat voor je tv neerzetten wat omslachtig kan zijn, is een crosstrainer met tablethouder de perfecte middenweg.

Zo goed als iedere crosstrainer is voorzien van een klein lcd-scherm aan de kop van het apparaat. Hoewel deze je alle handige gegevens laat zien (afstand, tijd, etc.) hebben deze vaak een dubbele functie.

Aan de voorkant van deze schermen zit vaak een tablethouder. Deze houdt je tablet precies op zijn plek tijdens het trainen en zorgt ervoor dat je deze gemakkelijk kunt gebruiken tijdens je work-out.

Een crosstrainer met tablethouder kan je helpen met verschillende manieren van trainen. Dit komt onder andere door het grote assortiment aan trainingsvideo’s en apps.

Maar los van deze manier van virtueel trainen kun je natuurlijk deze tablethouder, en jouw tablet, ook gebruiken om gewoon lekker een film of serie te kijken. Op deze manier houd je je oefeningen niet alleen uitdagend, maar ook nog leuk!

Conclusie

Het gebruiken van een beeldscherm in combinatie met je oefeningen kan van jouw woonkamer een regelrechte sportschool maken. Er zijn dan gelukkig ook verschillende manieren waarop je deze trainingen in huis kunt halen.

Zo kun je ervoor kiezen om een crosstrainer met beeldscherm aan te schaffen. Deze zijn echter vaak wel aan de duurdere kant, maar dan ben je wel in een keer klaar.

Als je al in het bezit bent van een crosstrainer, dan kun je deze ook eenvoudig naar je tv rijden. Op deze manier kunt je je tv laten fungeren als trainingsmonitor!

Tot slot kun je ook gebruikmaken van een crosstrainer met tablethouder. De meeste crosstrainers zijn hier gelukkig van voorzien.

Met een van deze drie opties ga jij een optimale virtuele training tegemoet!Relevante onderwerpen:

Beste crosstrainers voor Zwift

30 minuten per dag op de crosstrainer trainen

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *