Dit zijn de beste crosstrainers om te gebruiken met Zwift

Gepubliceerd door Cornelis op

Zwift is een van de meest geliefde en meest gebruikte sport apps van het moment. De app kan dan ook op zo goed als iedere smartphone of tablet gedownload en gebruikt worden.

Je kunt Zwift op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om de app te gebruiken tijdens het berijden van bijvoorbeeld een hometrainer.

Maar je kunt Zwift ook koppelen met verschillende crosstrainers!

Hieronder hebben wij een selectie voor je verzameld van de beste crosstrainers die te gebruiken zijn met de immens populaire Zwift app.

1. Flow Fitness Perform X2i

flow_fitness_perform_x2i

We beginnen onze lijst met de Flow Fitness Perform X2i. Deze rear driven crosstrainer wordt dan ook door veel verschillende platforms erg hoog aangeschreven om zijn betrouwbaarheid en vele mogelijkheden.

De crosstrainer heeft een erg sportief en stevig ontwerp. Zo kan de Perform X2i gebruikt worden tot een gewicht van 140 kg, terwijl hij zelf een respectabele 56 kg weegt. De paslengte van de crosstrainer is 42 cm, waardoor hij minder geschikt is voor mensen boven de 200 cm.

De pedalen van de crosstrainer zijn in 3 posities te verstellen en zijn voorzien van een antislip laag. Hierdoor kun je veilig en comfortabel trainen. Ook zijn de handgrepen op een prettige plek geplaatst, waardoor je deze makkelijk kunt vastpakken tijdens het sporten.

Het vliegwiel van de crosstrainer weegt 18,5 kg en werkt in perfecte harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. Hierdoor heeft de crosstrainer maar liefst 69 verschillende weerstandsniveaus en 24 trainingsprogramma’s.

Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de Flow Fitness Perform X2i te verbinden met je smartphone of tablet. Zo kun je namelijk gebruikmaken van de Zwift app. Op deze manier kun je namelijk jouw trainingen nog veel uitdagender en persoonlijker maken!2. Tunturi Performance C55-F

performance_c55-f_tunturi

We kunnen het haast niet hebben over geavanceerde crosstrainers zonder het merk Tunturi erbij te betrekken. Met de Tunturi Performance C55-F laat het bedrijf wederom zien waarom het zo populair is.

De 195 x 74 x 162 cm (LxBxH) grootte crosstrainer is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan de C55-F gebruikt worden tot een gewicht van 135 kg en een lengte van 205 cm. Dit komt onder andere door de verstelbare paslengte van 50 cm.

De crosstrainer is voorzien van een 32 kg wegend vliegwiel. Deze werkt op zijn beurt perfect samen met het elektromagnetische weerstandssysteem om zo 32 verschillende weerstandsniveaus te kunnen creëren.

Je kunt kiezen uit deze weerstandsniveaus via de trainingscomputer van de crosstrainer. Ook kun je hier kiezen uit een van de 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Maar je bent natuurlijk vooral op zoek naar de uitdaging die alleen Zwift jou kan bieden!

Gelukkig kun je de Performance C55-F ook gemakkelijk via bluetooth verbinden met je smartphone of tablet om zo de meest uitdagende work-out te krijgen.

De crosstrainer past zich automatisch aan op Zwift waardoor je alle programma’s en trainingen gemakkelijk kunt doorlopen.3. VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer

virtufit_elite_fdr_24i

Tot slot hebben we nog een uitermate geavanceerde crosstrainer van Nederlandse bodem. De VirtuFit Elite FDR 2.4i laat zien dat de “Elite” in zijn naam welverdiend is.

Deze krachtige crosstrainer van 184 x 57 x 95 cm (LxBxH) heeft een gewicht van 87,6 kg. Dit komt doordat de crosstrainer gemaakt is van metaal en kunststof.

Deze krachtige combinatie zorgt ervoor dat de crosstrainer te gebruiken is tot 150 kg. De paslengte van de crosstrainer van 51 cm zorgt ervoor dat de crosstrainer te gebruiken is tot een lengte van 210 kg.

De Elite FDR 2.4i is voorzien van een roterende massa van maar liefst 30 kg. Hierdoor beschikt de crosstrainer over 32 verschillende weerstandsniveaus. Deze stel je in via de trainingscomputer, die op zijn beurt ook weer beschikt over 24 trainingsprogramma’s.

De trainingscomputer is eenvoudig via bluetooth te verbinden met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je gemakkelijk gebruikmaken van o.a. de Zwift app.

Andere apps die je kunt gebruiken zijn Kinomap en IConsole+. Meer dan genoeg keus dus.

De crosstrainer past het weerstandsniveau eenvoudig en automatisch aan de apps aan, waardoor jij de uitdaging krijgt die je zoekt!Conclusie

Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende crosstrainers te gebruiken in combinatie met Zwift.

Hoewel dit het geval is, hebben we je hierboven een selectie van de beste crosstrainers van dit moment gegeven.

Welke Zwift crosstrainer koop jij? Bekijk het hele aanbod hieronder:


Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *