Focus Fitness Fox 1 Review – iets voor jou?

Gepubliceerd door Cornelis op

fox-1-crosstrainer-voor

Dat de crosstrainers geroemd en geliefd zijn staat buiten kijf.

Deze fitnessapparaten worden namelijk gebruikt door veel verschillende soorten mensen en is voor velen het antwoord in hun zoektocht naar het perfecte fitnessapparaat.

Maar als jij al uren, dagen en misschien zelfs weken op zoek bent naar de ideale crosstrainer, hoe weet je dan welke voor jou de beste is?

Met een groot aantal crosstrainers op de markt kunnen wij ons voorstellen dat jouw hoofd zo nu en dan overloopt van de informatie.

Er is immers voor ieder wat wils tegenwoordig. Zo zijn er natuurlijk verschillende apparaten die zich richten op de vergevorderde sporters en natuurlijk ook die zich richten op de beginnende sporter.

Ben jij iemand die zichzelf meer in de laatste van de twee herkent, dan is in jouw zoektocht misschien de Focus Fitness Fox 1 al wel een keer opgedoken.

Dit fitnessapparaat is namelijk uiterst geschikt voor de beginnende thuissporter.

Maar wat maakt de Focus Fitness Fox 1 nou zo uniek? En op wat voor een manier is deze ontworpen voor de beginnende thuissporter?

Daar gaan we in dit artikel achter komen!


Waarom een crosstrainer?

fox-1-crosstrainer-achterkant

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een crosstrainer. Je wilt namelijk weer in vorm komen of van die overtollige kilo’s af.

Maar waarom zou je eigenlijk specifiek voor een crosstrainer gaan?

Een crosstrainer het ideale fitnessapparaat als je een full-body work-out wilt doen. Hiermee bedoelen we dat je zo goed als jouw hele lichaam traint tijdens je training.

Het traint namelijk niet alleen je uithoudingsvermogen maar veel verschillende spieren!

Zo worden je been-, buik-, bil-, arm-, en rugspieren getraind en is het ook goed voor je schouders.

Door de manier van trainen worden vooral de kuiten, dijbenen, bovenbenen en bilspieren het zwaarst belast.  

Doordat al deze spiergroepen flink aan het werk gezet worden verband je op een snelle manier calorieën.

Een ander voordeel van het gebruiken van een crosstrainer is dat het relatief licht is voor de gewrichten. Waar je op een loopband continu je gewicht op je voeten en enkels laat komen is dat bij een crosstrainer veel meer verdeeld.

Je loopt minder risico op blessures en andere narigheid. Hierdoor is een crosstrainer erg geliefd onder mensen die graag willen afvallen.

Maar doordat je zo goed als je hele lichaam traint wordt een crosstrainer ook aangeraden voor mensen die graag meer spiermassa willen krijgen.

Is de Focus Fitness Fox 1 iets voor mij?

De Focus Fitness Fox 1 is niet alleen een leuke naam om uit te spreken. Dit crossfit apparaat is namelijk een perfect model voor mensen die nieuw zijn in de wereld van crosstrainers.

Ontwerp

focus-fitness-fox-1

Door het stijlvolle maar sportieve ontwerp past hij in zo goed als elk interieur. Maar laat je niet misleiden, hij is ook goed stevig en kan veel aan.

Met een gewicht van 32 kilo staat de Focus Fitness Fox 1 namelijk prima op zijn plek voor een beginnerscrosstrainer.

Hij is gemaakt van een stevige combinatie van plastic en metaal waardoor hij een gewicht tot wel 120 kilo aan kan.

Het vliegwiel zit aan de achterkant van het apparaat en weegt 6 kilo.

De elektromagnetische weerstand zorgt ervoor dat het vliegwiel op een soepel manier door kan gaan tijdens jouw training. En als die soepel door kan, dan kun jij dat ook.

De Focus Fitness Fox 1 heeft een lengtepas van 30 centimeter. Dit is de afstand die jouw voet aflegt om van voor naar achteren te gaan.

Hierdoor is de pas misschien wat aan de korte kant als je wat langer bent. Een langere pas is namelijk over het algemeen wat prettiger dan.


Functies

De Focus Fitness Fox 1 is een instapmodel als het aankomt op het gebied van crosstrainers.

Hierdoor beschikt hij over 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Zo kun je kiezen voor programma’s die helpen met afvallen of juist die er zijn om je conditie te verbeteren. De weerstand wordt tijdens de work-out automatisch aangepast.

fox-1-display

Er zit dus altijd wel een programma tussen die past bij jouw wensen.

Door de eerdergenoemde elektromagnetische weerstand van de crosstrainer beschikt de Focus Fitness Fox 1 over 8 verschillende weestandniveaus.

Hoe hoger je de weerstand zet, hoe zwaarder je training wordt dus. De hogere weerstanden zorgen er dus voor dat jouw conditie sneller omhooggaat en je calorieën sneller verbranden. Let wel op dat je je niet blesseert!

De Fitness Fox 1 beschikt ook over een overzichtelijke display waarmee jij alles kunt bedienen. De grote knoppen zijn voorzien van tekst waar de functie duidelijk op staat.

Hier kun je dus onder andere de programma’s selecteren en de weerstanden instellen. Ook zie je hierop data die handig is tijdens je work-out.

Zo kun je gemakkelijk zien wat je snelheid, afstand en tijd is, maar ook je verbrande calorieën en je hartslag.

Je hartslag wordt gemeten door de vernuftige hartslagsensoren die in de handvatten van de crosstrainer zitten. Hierdoor heb je volledig overzicht van hoe jij ervoor staat!

Conclusie

Zoals je gelezen hebt is de Focus Fitness Fox 1 vooral gefocust op beginners en mensen die het fijner vinden om af en toe een keer te trainen.

Hij is voor deze doelgroep uitdagend genoeg met zijn 12 trainingsniveaus en 8 verschillende weerstanden. Het stevige en sportieve ontwerp zorgt ervoor dat jij een prima work-out krijgt die past binnen jouw wensen.

Dit maakt de Focus Fitness Fox 1 een ideale crosstrainer voor elke beginner.

Ben wel in de markt bent voor een crosstrainer maar heb je liever een apparaat hebt dat een flink pittige en fanatieke work-out aankan?

Dan is de Focus Fitness Fox 1 niet het geschikte apparaat voor jou.

Gelukkig heeft Focus Fitness meer apparaten, zoals de Fox 5 iplus, die specifiek gebouwd zijn op deze trainingen.

Alternatieven:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *