VirtuFit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer – Review

Gepubliceerd door Cornelis op

De VirtuFit CTR 3.0i is al langer onder de aandacht van het grote publiek. Toch zijn er tegenwoordig meer mensen dan ooit tevoren naar op zoek.

Heb jij ook interesse in een veelzijdige crosstrainer? Dan zou deze VirtuFit CTR 3.0i misschien wel iets voor jou kunnen zijn.

virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer

In dit artikel zullen we de VirtuFit CTR 3.0i uitvoerig bespreken. We zullen het hebben over zijn belangrijkste eigenschappen en over de voordelen ervan.

Ik raad je zeker aan om tot het einde te lezen. Daar zullen we namelijk bespreken voor wie deze crosstrainer het meest geschikt is.

Ben je er klaar voor? Laten we dan maar snel beginnen.

De belangrijkste eigenschappen van deze VirtuFit CTR 3.0i

Om ervoor te zorgen dat je een duidelijk en correct beeld hebt van het toestel, overlopen we vooraf even zijn belangrijkste eigenschappen.

Trainen op jouw niveau

Weet je waarom heel wat sporters na een tijdje opgeven? De reden blijkt vaak dezelfde te zijn. Ze hebben niet het gevoel dat ze effectief kunnen sporten op hun eigen tempo. De trainingen zijn veel te zwaar, of ze zijn net veel te makkelijk.

Net daarom is het zo belangrijk om een crosstrainer te vinden die zich aanpast aan jouw ritme. In die zin zou deze VirtuFit CTR 3.0i wel eens de ideale kandidaat kunnen zijn.

Het apparaat beschikt namelijk over niet minder dan 32 weerstandsniveaus. Dat betekent dat je elke training makkelijk kunt op- en afbouwen, net zoals je dat zelf wilt. 32 niveaus betekent ook dat de stapjes waarin je omhoog kunt gaan zeer klein zijn.

display-30i-crosstrainer-virtufit

Dat is ideaal voor mensen die graag hun conditie willen opbouwen, of ze op een bepaald niveau willen houden.

Aan de andere kant beschikt deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer ook over 18 trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat je zelf de weerstand niet hoeft aan te passen.

Een bepaalt programma simuleert een bepaalde route. Op een echte route zouden er ook punten liggen waar het moeilijker of net makkelijker wordt. De crosstrainer probeert dat hele gebeuren netjes te simuleren.

Een groot voordeel van dit apparaat, is dat er voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zijn op meerdere niveaus. Zo kan je perfect een programma voor beginners opstarten, maar net zo goed één voor gevorderden.

Zoals ik al zei: deze VirtuFit crosstrainer maakt het effectief mogelijk om te trainen op jouw niveau. Daardoor houd je het hopelijk veel langer vol.


Gebruik de leuke fitnessapps voor nog betere resultaten

virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-reviews

Heb je nog niet genoeg aan 18 trainingsprogramma’s? Geen nood, want deze VirtuFit CTR 3.0i heeft meer in zijn macht. De crosstrainer kan via bluetooth namelijk ook verbonden worden met andere apparaten.

Door jouw tablet te verbinden met de crosstrainer, kan je gebruik maken van trainingsapps. Deze apps kunnen verschillende mogelijkheden bieden.

Sommige apps hebben voornamelijk een coachende werking, terwijl anderen dienen voor gegevensregistratie. Nog andere apps kan je gebruiken om de training zelf wat leuker te maken.

Zo bestaan er bijvoorbeeld heel wat apps die een route aangeven. De bedoeling is dan dat jij die route helemaal tot een goed einde brengt, net alsof je echt op de weg zou lopen. Sommige van deze routes worden gemaakt met echte beelden, terwijl andere getekend worden.

Het bijzondere aan deze apps, is dat ze interactief kunnen samenwerken met je crosstrainer. Stel dat je op het scherm een helling ziet aankomen, dan wordt de weerstand aangepast.

Ga je zogezegd naar boven, dan wordt de weerstand ook echt zwaarder. Loop je daarentegen van een helling naar beneden, dan wordt ook de weerstand lichter.

In dit soort apps zitten er meestal heel veel mogelijkheden. Er bestaan zelfs apps waarbij gebruikers zelf routes kunnen toevoegen. Op die manier komen er ook dagelijks extra mogelijkheden bij.

Dat is net wat het indoor sporten zo interessant maakt. Op deze manier ga je je trouwens ook niet zomaar vervelen op je VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer.

Makkelijk instelbaar op jouw maat

virtufit-ctr-30i-verstelbare-handgrepen

De VirtuFit CTR 3.0i biedt niet alleen veel mogelijkheden om te sporten, maar ook gebruikerscomfort. Iedereen zou eigenlijk een fitnesstoestel op maat nodig hebben, maar dat wordt een dure grap.

Gelukkig heeft VirtuFit er wel voor gezorgd dat je hun apparaat kunt afstellen op jouw lichaam. Zo kan je zelf de pedalen anders instellen naargelang je grootte.

virtufit-ctr-30i-ergometer-lengtepas

Deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer beschikt over drie verschillende standen voor de pedalen. Bovendien zit er net iets meer dan 16 centimeter tussen de pedalen, wat ideaal is voor de meeste mensen.

Samen met de pedalen, kan je er ook voor kiezen om de handvaten anders in te stellen. Op die manier sluit het toestel mooi aan op jouw lichaam.

Ook kan je de crosstrainer aanpassen naargelang de ondergrond. Er zitten namelijk pootjes onder, zodat de crosstrainer waterpas instelbaar is.

De grootste voordelen op een rijtje

Waarom zou je nou kiezen voor deze VirtuFit CTR 3.0i? Dat is een vraag die velen zich waarschijnlijk stellen. Ik zie enkele grote voordelen van deze VirtuFit crosstrainer.

  • Makkelijk te monteren
  • Trainen gaat heel efficiënt
  • Een kwalitatief apparaat
  • Veel trainingsmogelijkheden, alsook hartslag gestuurd

Makkelijk te monteren

ctr-30-frame

Voor veel mensen is de montage het vervelendste onderdeel bij het kopen van een crosstrainer. VirtuFIt is er echter in geslaagd om te bevestigen dat dit niet altijd waar hoeft te zijn.

Deze VirtuFit CTR 3.0i is erg makkelijk te monteren, want hij wordt geleverd met een duidelijke en gestructureerde handleiding. Er zitten heel wat figuren bij om ervoor te zorgen dat je niet kunt missen.

Geloof me, zelf ben ik niet echt een handige Harry en toch is het me gelukt. Wel raad ik je aan om de montage niet alleen te doen.

Gezien het gewicht van bepaalde onderdelen, zoals bijvoorbeeld de roterende massa, kan dat vrij lastig zijn. Een tweede sterke man of vrouw is vast en zeker welkom.

Normaal gezien zou de montage zo’n 45 minuten moeten duren. We hebben echter gemerkt dat je het niet noodzakelijk zo lang hoeft te duren. Op een goed half uurtje was de klus bij mij al geklaard.

Trainen gaat heel efficiënt

Vroeger met een van m’n andere crosstrainers, kon ik nooit langer dan een half uur blijven sporten. Ik wist niet waaraan het lag, maar ik denk dat het voornamelijk te maken had met m’n motivatie.

Toen had ik advies gevraagd aan een bevriende sportcoach van me. Hij leerde met de kracht van trainingsapplicaties kennen. Zoals ik je daarnet al heb uitgelegd, kan je deze VirtuFit CTR 3.0i gebruiken in combinatie met enkele apps.

Twee heel bekende apps die je kunt gebruiken in combinatie met dit toestel, zijn iConsole + en Kinomap. Dit waren trouwens twee van de allereerste applicaties die ik ooit heb getest.

iConsole + is zo leuk omdat je de mogelijkheid hebt om verschillende levensechte routes te volgen. De app werkt namelijk samen met Google streetview, dus je ziet de routes zoals ze werkelijk zijn.

Ook vind ik het een groot voordeel dat je routes kunt lopen over de hele wereld.  Op die manier ontdek je elke keer wel iets tijdens het sporten. Je kunt een leuke reisbestemming uitzoeken, of gewoon naar jouw favoriete locatie aan de andere kant van de wereld gaan.

Kinomap daarentegen werkt een beetje op basis van dezelfde technologie, maar dan met behulp van training video’s. Door deze te gebruiken blijf je te allen tijde gemotiveerd om door te gaan.

Trainen op deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer voelt trouwens heel natuurlijk aan. Dat komt door middel van de lange lengtepas en de zware roterende massa.

Hartslag gestuurd trainen

trainingscomputer-handgrepen-ctr-30i

Om nog even terug te keren op de programma’s, wil ik het hebben over het hartslagprogramma. Tegenwoordig zijn heel wat fitnessers hier een grote fan van.

Deze VirtuFit CTR 3.0i beschikt namelijk over handige sensoren die je hartslag kunnen inschatten. Mocht je een externe borstband hebben, dan kan je die ook gebruiken voor een nog nauwkeurigere meting.

Wanneer je gekozen hebt voor de optie hartslagtraining, dan zal je trainen op het ritme van je hart. Dat betekent dat de weerstand zal verhogen op het moment dat je hart te rustig klopt.

Aan de andere kant zal de weerstand dan weer verlagen, als je hartslag boven een bepaalt niveau uitkomt.

Hartslagprogramma’s worden als super efficiënt gezien, wanneer het gaat over afvallen. Door te trainen op de juiste hartslag, kan je namelijk veel meer calorieën verbranden.

Bovendien kan je een training waarbij je binnen de juiste hartslagzone blijft, ook veel langer volhouden.

Een kwalitatief apparaat

VirtuFit staat ook wel al langer bekend om de kwaliteit van de apparaten die ze afleveren. Ook bij deze VirtuFit CTR 3.0i hebben ze die lijn doorgetrokken. Net als altijd leveren ze ook nu een apparaat af met een prima prijs- kwaliteit verhouding.

Dat wil zeggen dat men zich voornamelijk heeft gefocust op de essentie. Misschien hadden ze nog wat meer aan de afwerking kunnen doen, maar is dat wel nodig? Ik persoonlijk betaal liever wat minder, ook al is de afwerking dan iets minder luxueus.

De crosstrainer zelf weegt meer dan 55 kilogram. In feite kun je zeggen dat hoe zwaarder een fitnessapparaat is, des te hoger de kwaliteit is.

Als je weet dat de roterende massa ongeveer 26 kilogram weegt, dan weet je dat de andere onderdelen maar liefst 29 kilogram wegen.

Dat betekent dat men alleen gebruik gemaakt heeft van kwalitatieve en robuuste materialen. Ook zie je dat terug in het maximale belastbare gewicht. Deze VirtuFit CTR 3.0i is belastbaar tot maar liefst 150 kilogram.

Samen met het maximaal belastbare gewicht, moeten we het ook over de stabiliteit hebben. Deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer voelt erg stevig aan en staat nooit te wankelen. Daardoor is hij ook geschikt voor een iets intensievere training.

Zijn er ook negatieve punten aan?

Na een grote test op dit apparaat uit te voeren, kan ik eigenlijk geen grote negatieve punten noemen. Misschien had het wel handig geweest als de trainingscomputer nog iets dieper inzicht gaf in je resultaten.

Alleen is dit een zeer persoonlijk gegeven, want voor recreatieve sporters bevat de computer eigenlijk genoeg info. Bovendien kan je door middel van bepaalde apps ook meer trainingsgegevens bijhouden en analyseren.

Wat zeggen anderen van deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer?

Wanneer je online gaat kijken naar geplaatste reviews, dan zie je dat de meesten erg enthousiast zijn over de crosstrainer.

De vele programma’s worden door veel mensen duidelijk als een groot voordeel gezien. De meesten vinden dat de VirtuFit CTR 3.0i eenvoudig intuïtief te bedienen is. Ook lees je dat het sporten op dit apparaat super natuurlijk aanvoelt.

Daarnaast wordt de hogere prijs door velen als een minpunt gezien. Wanneer ik echter objectief de prijs vergelijk met wat je ervoor terugkrijgt, dan lijkt deze crosstrainer me bijna een koopje.

Ik ben er mee akkoord dat het zeker geen goedkoop toestel is, maar je krijgt wel veel waarde voor je geld.

Voor wie is deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer geschikt?

vliegwiel-virtufit-ergometer

Wanneer we dieper inzoomen op het doelpubliek van deze crosstrainer, dan zien we toch wel iets merkwaardig.

Dit is een van de weinige crosstrainers op de markt die geschikt is voor heel veel mensen; Kijk bijvoorbeeld eens naar de trainingsprogramma’s. Deze VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer beschikt over verschillende programma’s, van verschillende moeilijkheidsgraden.

Daarnaast zitten er ook in de apps trainingen verwerkt voor zowel beginners, licht getrainden als gevorderde sporters.

Al deze zaken gaan natuurlijk over de mogelijkheden van het apparaat, maar wanneer we naar de bouw ervan kijken, dan zien we hetzelfde. Herinner je je nog dat deze crosstrainer kan ingesteld worden op jouw lichaamsgrootte?

Het feit dat er 3 mogelijke standen bestaan voor de pedalen, zorgen er ook weer voor dat extra mensen er kunnen van genieten.

Om deze reden zou ik dit toestel aan iedereen durven aanraden, die op zoek is naar een kwalitatieve crosstrainer voor thuisgebruik.

Conclusie

Deze VirtuFit CTR 3.0i is absoluut een top apparaat, met enkele top eigenschappen. Van alle crosstrainers die ik in mijn leven al heb getest, behoort deze zeker tot de top binnen zijn prijscategorie.

Je krijgt heel veel weerstandsniveaus, heel veel trainingsprogramma’s en toegang tot trainingsapps. Het mooiste van al, is dat dit allemaal komt tegen een betaalbare prijs.

Wil je graag meer informatie over de specificaties van deze VirtuFit CTR 3.0i? Dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de productpagina.

Denk je ook dat dit toestel ideaal is voor jou? Dan kan je hem ook meteen bestellen. Veel plezier ermee!
Meer van VirtuFit:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *