Ergometer crosstrainer kopen? Dit is de top 3!

Gepubliceerd door Cornelis op

Het gebruiken van een crosstrainer neemt erg veel voordelen met zich mee. Je kunt het apparaat namelijk eenvoudig gebruiken om een volledige full-body work-out te krijgen.

Maar als je op zoek bent naar een crosstrainer, dan kan het zijn dat je ook kunt beschikken over een ergometer.

Deze houdt namelijk de weerstand onder controle waardoor je op een bepaald wattage kunt gaan trainen.

Maar wat zijn eigenlijk de beste modellen? En wat is het voordeel van een ergometer?

Onze top 3 beste ergometer crosstrainers

Hieronder hebben wij een top 3 van de beste ergometer crosstrainers voor je samengesteld!

3. VirtuFit FDR 2.1i

virtufit-elite-fdr-25i-semi-pro-crosstrainer-review

De VirtuFit FDR 2.5i geeft jou een fantastische sport ervaring met een stevige en stabiele crosstrainer.

De crosstrainer is ontworpen met de sportieve zwart met groene kleurencombinatie waar het merk bekend om staat. Ook qua stevigheid ben je met de FDR 2.1i aan het goede adres. De combinatie van metaal en kunststof zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van 120 kg en een lengte van 200 cm.

Dat de crosstrainer dit gewicht aankan is onder meer door het 14 kg wegende vliegwiel. Het gewicht van het vliegwiel zorgt ervoor dat je een extra soepele training ondergaat. Deze werkt ook vlekkeloos samen met het magnetische weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat je kunt trainen op 16 weerstandsniveaus.

Naast de grote hoeveelheid weerstandsniveaus beschikt de ergometer crosstrainer ook over maar liefst 21 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dit zijn verschillende soorten variërend van interval- tot hartslagtrainingen. Het apparaat is uiteraard ook voorzien van een wattage programma.

Dit alles kun je aanpassen via de trainingscomputer die voorzien is van een duidelijk lcd-scherm. Op dit lcd-scherm kun je ook de nodige parameters zien. Deze parameters zijn:

 • Afstand
 • Tijd
 • Snelheid
 • Slagen per minuut
 • Verbrandde calorieën
 • Wattage

Hierdoor heb je een volledig inzicht in hoe jouw training ervoor staat.
2. VirtuFit CTR 1.2i

virtufit_ctr_1-2

Wil je kunnen trainen met een top ergometer, maar heb je niet het budget om voor een erg duur apparaat te gaan? Dan is de CTR 1.2i misschien wel het perfecte toestel voor jou.

Deze compacte crosstrainer van VirtuFit zorgt ervoor dat jij op een gemakkelijke manier kunt werken aan jouw fitnessdoelen.

De ergometer crosstrainer beschikt over een vliegwiel van 12 kg. Dit vliegwiel zorgt ervoor dat het apparaat een gebruikersgewicht van 115 kg aankan. Ook garandeert het vliegwiel een soepele work-out. Dit komt onder andere door de samenwerking met het magnetische weerstandssysteem.

De combinatie van deze componenten zorgen voor maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor heb je altijd een niveau dat bij jou past. Maar los van de weerstandsniveaus zijn er ook 21 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Deze trainingsprogramma’s lopen uit een van intervaltrainingen tot wattage programma’s. Hier is natuurlijk de ergometer verantwoordelijk voor.

De trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus pas je gemakkelijk aan op de trainingscomputer. Hier kun je ook op het lcd-scherm de volgende data zien:

 • Afstand
 • Verbrande calorieën
 • Hartslag
 • Snelheid
 • Tijd

De hartslag kun je meten via de hartslagsensoren die geplaatst zitten in de handvatten.
1. VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer

virtufit-iconsole-total-fit-ergometer-crosstrainer

Tot slot hebben we nog de iConsole Total Fit Ergometer. Met een naam is dit moet het haast wel een puik apparaat zijn!

Het eerste wat opvalt aan de ergometer is het klassieke VirtuFit ontwerp. Het apparaat beschikt over de klassieke zwart en groene combinatie. Maar het blijft niet bij stijl.

Het apparaat is namelijk gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan het apparaat gebruikt worden tot een gewicht van 150 kg en een lengte van 205 cm. Dit maakt de ergometer toegankelijk voor zo goed als iedereen!

Het vliegwiel van het toestel weegt maar liefst 20 kg, waardoor je een extreem soepele en natuurlijke training krijgt. Deze werkt dan ook in perfecte harmonie samen met het magnetische weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat tussen een van de 32 weerstandsniveaus er altijd wel eentje voor jou tussen zit!

Maar ook de 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zorgen voor een leuke en fijne uitdaging. Zo kun je op verschillende hartslagprogramma’s trainen of uiteraard op wattage. Hierdoor kun je echt doelgericht trainen!

Dit alles kun je instellen op het overzichtelijke lcd-scherm. Hierop zie je ook nog verschillende parameters die op jouw training slaan. Dit zijn:

 • Tijd
 • Afstand
 • Wattage
 • Hartslag
 • Verbrandde calorieën
 • Snelheid

Het toestel is volledig te koppelen via bluetooth aan je smartphone of tablet. Hierdoor kun je gebruikmaken van verschillende fitnessapplicaties zoals Fit Hi Way.
Voordelen van een ergometer

Een ergometer is een erg geliefd onderdeel van veel verschillende soorten fitnessapparaten. Zo zitten ze met regelmaat op hometrainers maar ook op crosstrainers.

Een van de redenen waarom deze ergometers zo geliefd zijn is omdat je hierdoor kunt trainen op een specifiek verbruik.

Dit verbruik wordt ook wel uitgedrukt in wattage. Door te kunnen trainen op deze wattage kun je een stuk doelgerichter te werk gaan. Zo kun je een stuk sneller je conditie opbouwen of afvallen.

Een van de voordelen die een ergometer heeft ten opzichte van andere apparaten is dat deze altijd geijkt is. Hiermee willen we zeggen dat de meetmethode gekoppeld is aan een wettelijk erkende standaard.

Dit zorgt er dus voor dat, in tegenstelling tot andere apparaten die het schatten, de ergometer nauwkeurig kan bepalen wat je verbruikt.

Conclusie

Het trainen op een crosstrainer is een goede manier om je conditie op peil te krijgen. Het gebruiken van een ergometer crosstrainer kan dit dus nog veel makkelijker maken.

Dit komt omdat je gemakkelijk op wattage kunt trainen waardoor je doelgericht te werk kunt gaan. Welke ergometer crosstrainer kies jij?


Meer koopgidsen:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *