Kleine & compacte crosstrainers: De top 3!

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben jij op zoek naar een geschikte crosstrainer voor huis? Heb je alleen niet al te veel ruimte in jouw woning? Dan kun je het beste voor een compacte crosstrainer gaan.

Een compacte crosstrainer, ook wel mini crosstrainer genoemd, neemt gewoonweg niet al te veel ruimte in beslag.

Je kunt je vast al voorstellen dat dit de nodige voordelen met zich mee brengt. Dat is inderdaad het geval. Het is bovendien niet voor niets dat veel huishoudens voor een kleine crosstrainer kiezen. Nee, een kleine crosstrainer is voor in veel huizen eigenlijk de beste keuze.

Wil jij ook van de voordelen van een kleine crosstrainer profiteren? Hieronder kun je kennis maken met de 3 beste kleine crosstrainers!

1. Schwinn 510E

schwinn_510e_sportsessie

De beste compacte crosstrainer; dat is volgens ons deze Schwinn crosstrainer. Deze crosstrainer past eigenlijk in elke kleine ruimte, met alle dank aan de compacte afmetingen.

Deze crosstrainer is slechts 109 bij 60 bij 158 centimeter. In de wereld van crosstrainers is dit écht compact te noemen. De meeste crosstrainers hebben namelijk een lengte van 160 tot wel 180 centimeter.

Verder zijn de mogelijkheden van deze crosstrainer ook dik in orde. Je kunt uit meerdere trainingsniveaus kiezen, terwijl dit apparaat ook een hartslagfunctie heeft. Verder is het mogelijk om jouw smartphone aan deze crosstrainer te koppelen. Dit gebeurt middels bluetooth en biedt jou veel extra mogelijkheden.

Ook heeft deze beste compacte crosstrainer een handig display. Dit display is vrij groot (13,97 cm) en laat allerlei waarden zien. Zo kun je de tijd, afstand, calorieën, snelheid en hartslag op dit display zien. Via dit display kun je overigens ook een keuze maken tussen de vele trainingsniveaus. Met in totaal 13 trainingsniveaus is dit een vrij uitgebreide crosstrainer!

Hoe we deze compacte crosstrainer het beste kunnen typeren? Als een apparaat met de functionaliteiten van een crosstrainer en de afmetingen van een hometrainer. Al met al dus een geweldige compacte crosstrainer voor in een kleine ruimte!

Voordelen:

 • Bijzonder compact vormgegeven
 • Met een groot en duidelijk display
 • Prima kwaliteit
 • 13 trainingsniveaus
 • Bluetooth verbinding

Nadelen:

 • Het vliegwiel weegt slechts 4,5 kilogram
 • Hartslagmeting lijkt niet altijd even nauwkeurig te zijn2. Toorx ERX-700

toorx_erx-700_inklapbaar

Ben je op zoek naar de beste kleine crosstrainer? En vind je het niet erg om relatief veel geld voor een compacte crosstrainer uit te geven?

Dan is de Toorx ERX-700 wellicht de beste keuze voor je. Deze crosstrainer heeft ons op meerdere punten echt weten te onderscheiden.

Zo is deze crosstrainer echt compact gebouwd. De crosstrainer is zo’n 160 centimeter lang, maar is slechts 54 centimeter breed. Ondanks deze beperkte breedte kom je op en rondom deze crosstrainer echt niks tekort. De crosstrainer functioneert prima, biedt veel mogelijkheden én is van de gewenste kwaliteit.

Bijkomend voordeel: je kunt deze crosstrainer inklappen. Nadat je het apparaat gebruikt hebt, klap je ‘m weer makkelijk in. Vanaf dat moment staat deze kleine crosstrainer echt nooit meer in de weg.

Verder heb je de keus uit verschillende trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s kun je naar eigen wens aanpassen; hierbij kun je uit onder meer 32 verschillende weerstanden kiezen. Tijdens het trainen kom je dus niks tekort. Overigens wordt ondertussen ook nog jouw hartslag opgemeten. Op het duidelijke display lees je onder meer jouw hartslag af.

Voordelen:

 • Volledig in te klappen
 • Maar liefst 32 weerstandniveaus
 • Vliegwiel gewicht van 18 kilogram
 • Duidelijk display inclusief hartslagweergave
 • Ingebouwd bluetooth systeem

Nadelen:

 • Absoluut geen goedkope compacte crosstrainer
 • Met een totaalgewicht van 87 kilogram vrij zwaar3. Hammer Cross Stepper

hammer-crosstrainer-step

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld uit aan een compacte crosstrainer? Dan kun je het beste kiezen voor de Hammer Cross Stepper. Deze variant is echt vele malen voordeliger dan de twee hierboven genoemde varianten. Daarnaast heeft deze crosstrainer echt het nodige te bieden. Klinkt interessant, niet waar?

Zoals je op de foto al kunt zien, is deze crosstrainer echt compact vormgegeven. De crosstrainer heeft een lengte van slechts 108 centimeter en is slechts 50 centimeter breed. Opvallend hierbij is dat het eigenlijk geen ‘echte’ crosstrainer is. Het is namelijk meer een combinatie tussen een crosstrainer en een stepper. Dat is ook iets wat aangegeven wordt door de fabrikant zelf.

Tijdens het sporten kun je in ieder geval uit meerdere trainingsniveaus kiezen. Zo heb je de keuze uit 8 verschillende weerstandsniveaus; je kunt de training zo zwaar maken als je zelf maar wilt. Tijdens het trainen kijk je op jouw display naar bijvoorbeeld jouw snelheid en afstand. Werkt prima!

Tot slot is het interessant dat je deze crosstrainer aan apps kunt koppelen. Je koppelt de Hammer Cross Stepper bijvoorbeeld aan Bitgym en Kinomap. Ook deze mogelijkheden spreekt ons persoonlijk erg aan!

Voordelen:

 • Zeer gunstig geprijsd
 • 8 weerstandsniveaus
 • Zeer compact
 • Combinatie van crosstrainer en stepper
 • Staat bijzonder stabiel én heeft transportwieltjes

Nadelen:

 • Niet de meest uitgebreide crosstrainer
 • Vliegwiel weegt slechts 8 kilogramAdvies voor het uitkiezen van een compacte crosstrainer

Heb jij jouw pijlen gericht op een compacte crosstrainer? En wil je graag voor de beste mini crosstrainer gaan? Dan doe je er verstandig aan om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten:

 1. Waar wil je de crosstrainer precies neerzetten?
 2. Welke eisen stel je zelf aan de crosstrainer?
 3. Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven?
 4. Is de crosstrainer inklapbaar?
 5. Waar wil je de crosstrainer precies voor gebruiken?

Door over dergelijke vragen goed na te denken, kun je alvast een eerste schifting maken. Nadien is het een stuk makkelijker om tot de juiste kleine crosstrainer te komen.

Let bovendien goed op de weerstandsniveaus, de trainingsniveaus en het display. Dit zijn stuk voor stuk zaken die een kleine crosstrainer ‘maken of kraken’.

Uiteraard is het ook verstandig om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je maximaal uit wilt geven.

Daarnaast raden wij je ook aan om voor een gerenommeerd merk te kiezen. De gerenommeerde merken zijn in staat om een hoogwaardige compacte crosstrainer te leveren. Precies waar je naar op zoek bent!
Meer koopgidsen:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *