VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer – beoordeling

Gepubliceerd door Cornelis op

Met de hoeveelheid verschillende crosstrainers op de markt is het af en toe lastig om een keuze te maken. Er zijn namelijk ontelbaar veel verschillende modellen met allemaal unieke functies en mogelijkheden.

De VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer is daarentegen misschien wel een van de meest complete modellen.

Deze handige en sportieve crosstrainer is voorzien van een hoop verschillende mogelijkheden en functies.

In dit artikel gaan we de crosstrainer compleet onder de loep nemen en bekijken we alle factoren die het apparaat uniek maken. Ook geven we je nog de voor- en nadelen van de crosstrainer zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Het toestel zelf

Maar voordat we je de voor- en nadelen kunnen gaan geven moeten we eerst kijken naar het apparaat zelf. Hieronder zullen we het toestel volledig ontleden en toelichten zodat je precies weet wat deze inhoudt.

Het ontwerp

Te beginnen met het ontwerp. Want als we kijken naar de iConsole Total Fit Ergometer dan zien we meteen dat we te maken hebben met een apparaat van het Nederlandse VirtuFit. Dit komt door de herkenbare kleurencombinatie van zwart en groen.

virtufit_ergometer_crosstrainer

Maar het apparaat is meer dan alleen een sportief en stijlvol uitziend apparaat. Zo is het toestel gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal.

De afmetingen van het toestel zijn 156 x 72 x 169 cm (LxBxH). Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van maar liefst 150 kg en een lengte van 205 cm.

De brede pedalen van het toestel zijn voorzien van een reliëf. Deze zorgt ervoor dat je gemakkelijk blijft staan en minder snel zult uitglijden. Het grote formaat maakt de pedalen toegankelijk voor grote en kleine schoenmaten.

total_fit_crosstrainer_virtufit

De crosstrainer is voorzien van twee verschillende handgrepen. Zo heb je de handgrepen die gekoppeld zijn aan de pedalen. Deze bewegen mee met je work-out en zorgen voor extra training. De tweede handgreep is voorzien van hartslagsensoren die je hartslag nauwkeurig meten.

Als we onder de handgrepen kijken zien we dat het toestel voorzien is van een bidonhouder. Deze zorgt ervoor dat je altijd een bidon of flesje water bij de hand kunt hebben.

De extra brede poten aan de bodem zorgen voor een goede stabiliteit en zijn aan de voorzijde voorzien van transportwieltjes. Met deze wieltjes kun je het apparaat eenvoudig opbergen na gebruik door hem weg te rollen.

Vliegwiel en weerstand

Het hart van iedere crosstrainer is uiteraard de combinatie tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem. Gelukkig zit dat bij de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer helemaal goed.

Het toestel is voorzien van een vliegwiel van maar liefst 20 kg. En dat is ook maar goed ook, want over het algemeen geldt de regel ‘hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de training.’.

Naast zijn 20 kg wegende vliegwiel beschikt het toestel ook over een elektromagnetisch weerstandssysteem. De vlekkeloze samenwerking tussen deze twee zorgt ervoor dat het apparaat beschikt over 32 verschillende weerstandsniveaus.

De weerstandsniveaus lopen op tot 350 W, waardoor er voor iedereen wel een uitdaging tussen zit. Het weerstandsniveau kun je eenvoudig instellen via de trainingscomputer van het toestel.

Trainingscomputer

Als het vliegwiel en weerstandssysteem het hart zijn van een crosstrainer, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. De iConsole Total Fit is dan ook voorzien van een erg goed “brein”!

Met de trainingscomputer kun je eenvoudig een van de 32 verschillende weerstandsniveaus instellen. Maar naast de weerstandsniveaus kun je hier ook een van de 24 trainingsprogramma’s selecteren, waarvan 4 hartslagprogramma’s zijn.

ergometer_console

Dit alles is te doen via het helder verlichtte lcd-scherm waar het toestel van voorzien is. Naast de verschillende programma’s en weerstandsniveaus kun je hier ook eenvoudig een hoop handige data terugzien. Zo heb je inzicht over de volgende parameters:

  • Afstand
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën
  • Wattage
  • Hartslag

De hartslag is te meten via de hartslagsensoren die in de handgrepen van het toestel zitten. Ook kun je een borstband koppelen voor een nog accurater resultaat.

De iConsole Total Fit is voorzien van een ergometer. Deze laat je precies zien hoeveel energie je verbruikt in Wattage. Hierdoor kun je doelgericht en evenwichtig trainen!

Extra’s

Natuurlijk is het altijd leuk als je fitnessapparaat voorzien is van het een en ander aan extra’s. Ook daar zit je met de iConsole Total Fit goed!

Het toestel is namelijk gemakkelijk te koppelen via bluetooth met je smartapparaat. Zo kun je gebruikmaken van verschillende sport apps zoals Fit Hi Way en Kinomaps. Zo houdt Fit Hi Way je gegevens en vooruitgang precies bij en kun je met Kinomaps de leukste virtuele routes ter wereld lopen!

ifit-app

Je kunt de iConsole Total Fit gemakkelijk koppelen met iedere iOS en Android smartphone of tablet. Vervolgens kun je je toestel eenvoudig kwijt in de tablethouder, zodat je er makkelijk gebruik van kunt maken tijdens de training.

De voor- en nadelen

Nu dat we weten hoe het apparaat van binnen en van buiten werkt kunnen we gaan kijken naar de voor- en nadelen.

De voordelen

Laten we beginnen met het positieve, namelijk de voordelen. De VirtuFit iConsole Total Fit komt namelijk met een behoorlijk aantal voordelen. Hieronder hebben we ze eenvoudig voor je op een rijtje gezet.

Complete trainingscomputer

De VirtuFit iConsole Total Fit biedt een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Zo komt het toestel met 32 verschillende weerstandsniveaus en 24 verschillende trainingsprogramma’s.

Bovendien krijg je ook een volledig overzicht van alle belangrijke gegevens op hetzelfde scherm, waardoor het toestel makkelijk te begrijpen en te bedienen is.

Toegankelijk

Doordat het apparaat de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus biedt, is het toestel erg toegankelijk. Zo kan hij ook voor langere periodes worden gebruikt.

Dit zorgt ervoor dat het toestel uitermate geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Connectiviteit

De iConsole Total Fit is gemakkelijk en snel te koppelen met je favoriete smartapparaat. Zo kun je verschillende fitness en sport apps gebruiken om jouw work-out tot een daverend succes te maken.

Vliegwiel

Een van de grootste voordelen van het toestel zit hem toch in het vliegwiel. Deze weegt maar liefst 20 kg. Door het gewicht van het vliegwiel is de manier van trainen soepeler dan ooit tevoren.

De nadelen

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel.”. Dat geldt ook voor de VirtuFit iConsole Total Fit. Hieronder hebben we de nadelen voor je op een rijtje.

Montage

Het toestel wordt uiteraard niet in een stuk geleverd. Hoewel het monteren van de meeste fitnessapparaten nog vrij makkelijk te doen is, is de montage van de iConsole Total Fit wat lastiger.

Zo ben je er relatief lang mee bezig en heb je de hulp van iemand anders nodig om de klus te klaren.

Groot

Hoewel de grootte van het toestel ideaal is tijdens het trainen, is dat het niet na de training. Zo is het apparaat wel makkelijk weg te rijden, maar neemt hij nog steeds aardig wat ruimte in beslag.

Hierdoor is het moeilijker te gebruiken in kleinere appartementen of woningen.

Wiebelig

Hoewel het toestel over het algemeen op een vrij stabiele manier gemonteerd kan worden, kan het zijn dat hij toch een klein beetje wiebelt. Dit is vooral als je het toestel blootstelt aan een flink pittige training.

Conclusie

total_fit_ergomter_crosstrainer_reviewed

iConsole Total Fit van het Nederlandse VirtuFit is een crosstrainer die absoluut aan te raden is. Ondanks dat de montage een behoorlijke kluif kan zijn is het resultaat absoluut lonend.

Het 20 kg wegende vliegwiel, uitgebreide trainingscomputer en volledige connectiviteit met smartapparaten zorgt ervoor dat het toestel door zowel beginnende als gevorderde sporters te gebruiken is.

Hij kan soms een beetje in de weg staan, maar zodra je hem op de goede plek hebt weten te rollen met de transportwieltjes is het apparaat het dubbel en dwars waard!

Vind direct de beste huidige aanbieding bij de onderstaande winkels:


Mogelijke alternatieven:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *