VirtuFit iConsole FDR 2.1 review

Gepubliceerd door Cornelis op

De VirtuFit iConsole FDR 2.1 is een crosstrainer die goed aangeschreven staat. Het apparaat kan op veel lovende woorden rekenen en is – voor crosstrainer begrippen – ook nog betaalbaar.

Wat wij verder van deze crosstrainer vinden, bespreken we graag in deze VirtuFit iConsole FDR 2.1 review.

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Bij deze test hebben we gekeken naar de specificaties, werking, eigenschappen en mogelijkheden.

Uiteindelijk hebben we op basis daarvan de belangrijkste plus- en minpunten aan kunnen wijzen. Over die plus- en minpunten lees je alles in deze review!

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit iConsole FDR 2.1

virtufit_iconsole_fdr_21

Wil je graag een crosstrainer voor thuisgebruik aanschaffen? Eén van de belangrijkste tips die wij kunnen geven, is om goed naar de specificaties te kijken. De specificaties geven namelijk in één oogopslag veel informatie over een specifieke crosstrainer.

Van de VirtuFit iConsole FDR 2.1 vind je hieronder de belangrijkste specificaties:

Maximale gebruikersgewicht155 kilogram
Maximale gebruikerslengte205 centimeter
Gewicht vliegwiel25 kilogram
Gewicht crosstrainer58 kilogram
WeerstandssysteemElektrisch
Aantal programma’s24 programma’s
Aantal weerstandsniveaus32 niveaus
Maximaal vermogen350 Watt
GeheugenfunctieMaximaal 4 personen

Van deze specificaties worden wij direct blij. Deze specificaties laten namelijk zien dat de VirtuFit iConsole FDR 2.1 veelzijdig inzetbaar én voor meerdere personen geschikt is.

Als je met meerdere gezinsleden van een crosstrainer gebruik wilt maken, lijkt dit een ideale variant te zijn.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit iConsole FDR 2.1

De VirtuFit iConsole FDR 2.1 is wat ons betreft een prima crosstrainer. Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, ondervonden wij al snel het nodige gemak.

Ook viel het ons direct op dat de kwaliteit van de iConsole FDR 2.1 prima is.

De belangrijkste voordelen die wij opgemerkt hebben, delen we graag hieronder met je.

Veel trainingsmogelijkheden

virtufit_iconsole_fdr_21_ergometer

Wie voor de VirtuFit iConsole FDR 2.1 kiest, kiest voor veel trainingsmogelijkheden.

Dit is naar onze mening aan deze punten te danken:

  • 24 programma’s. De VirtuFit iConsole FDR 2.1 beschikt standaard over 24 programma’s. Het gaat hierbij onder meer om 4 hartslaggestuurde programma’s, waarmee je op een gerichte en duurzame manier traint.
  • Zwaar vliegwiel. VirtuFit heeft ervoor gekozen om deze crosstrainer van een vliegwiel van 24 kilogram te voorzien. Met dank aan dit forse gewicht kun je de nodige weerstand ervaren tijdens het trainen.
  • 32 weerstandsniveaus. Bij de VirtuFit iConsole FDR 2.1 valt niet alleen de hoeveelheid trainingsprogramma’s op, maar ook de 32 weerstandsniveaus. Met deze niveaus maak je echt elke training geheel naar je wens.

Met ergometer

Wat ook ideaal is, is dat deze crosstrainer over een ergometer beschikt. Met dank aan de ergometer ben je in staat om de trainingen heel nauwkeurig voor jezelf in te stellen.

Wil je heel intensief trainen? Dan biedt de ergometer uitkomst. Ben je aan het revalideren? Ook dan biedt de ergometer uitkomst.

Al met al heb je alle touwtjes in handen wat betreft de intensiteit van de trainingen.

Met iConsole module

virtufit_crosstrainer_iconsole_fdr_21

Dat de FDR 2.1 over de iConsole module beschikt, biedt veel mogelijkheden. Met dank aan deze module kun je de crosstrainer namelijk aan je smartphone koppelen.

Dát betekent dat je gebruik kunt maken van apps als iConsole+ en Kinomap. Deze apps maken het trainen leuker, veelzijdiger en interactiever.

Handige extra’s

Bij de VirtuFit iConsole FDR 2.1 vielen direct enkele handige extra’s ons op. Zo beschikt deze crosstrainer over antislip pedalen, een bidon- en tablethouder.

Dit zijn van die kleine dingen waaruit blijkt dat VirtuFit veel tijd en aandacht aan het design heeft besteed.

Voor veel mensen geschikt

virtufit_iconsole_fdr_21_review

De VirtuFit iConsole FDR 2.1 is een machine die door veel mensen gebruikt kan worden.

Dit is te danken aan de diverse trainingsmogelijkheden, maar ook aan de stevigheid van de machine zelf. Daardoor is de machine geschikt voor mensen die maximaal 155 kilogram wegen en maximaal 205 centimeter lang zijn.

Inklapbaar

Heb je met veel plezier op deze crosstrainer getraind? Dan wil je wellicht liever niet dat de crosstrainer zoveel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig kun je déze VirtuFit crosstrainer makkelijk inklappen. Door dit te doen, staat deze crosstrainer in ieder geval nooit meer in de weg.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit iConsole FDR 2.1

Is de VirtuFit iConsole FDR 2.1 wat ons betreft de perfecte crosstrainer? Nee, dat is niet het geval.

Voordat je deze crosstrainer aanschaft, is het belangrijk om op de hoogte van de volgende nadelen te zijn:

  • Geen borstband meegeleverd. Om je hartslag nauwkeurig op te meten, zou je dus nog een losse borstband moeten kopen. Dat vraagt uiteraard weer om een extra investering.
  • Beperkt beschikbaar. De VirtuFit iConsole FDR 2.1 is geen crosstrainer die je bij elke aanbieder aan kunt schaffen. Gelukkig vind je in dit artikel enkele webshops waar je deze crosstrainer wel nog kunt bestellen.

Wat zeggen andere kopers over de VirtuFit iConsole FDR 2.1?

virtufit_iconsole_fdr_21_crosstrainer

De VirtuFit iConsole FDR 2.1 is een geliefde crosstrainer onder de gebruikers. Veel gebruikers roemen de mogelijkheden, inklapbaarheid en algehele kwaliteit. Dat laatste is iets dat wij alleen maar kunnen onderstrepen; de kwaliteit is top.

Verder vallen er nagenoeg geen negatieve beoordelingen te ontdekken. De negatieve beoordelingen die wij tegengekomen zijn, hebben eigenlijk alleen betrekking op het ontbreken van een borstband.

Voor wie is de VirtuFit iConsole FDR 2.1 geschikt?

Deze crosstrainer is voor veel mensen geschikt:

  • Voor mensen die vanuit huis op een recreatieve manier willen trainen
  • Voor mensen die vanuit huis op een intensieve manier willen trainen
  • Voor mensen die moeten revalideren

Wat kost de VirtuFit iConsole FDR 2.1?

Voor deze crosstrainer betaal je een bedrag van pakweg 799 euro. Dat is echter de adviesprijs. Wij weten gelukkig dat meerdere van onze partners met aanbiedingen stunten.

Door van zo’n aanbieding te profiteren, betaal je bijvoorbeeld 100 euro of 150 euro minder.

Check daarom goed de actuele prijzen bij onze partners. Klik op een van de blauwe knoppen op deze pagina voor de huidige aanbieding.

Onze eindconclusie over de VirtuFit iConsole FDR 2.1

Wij zijn van mening dat dit een geweldige crosstrainer voor thuisgebruik is. De crosstrainer biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden, is voor veel mensen geschikt en beschikt over veel handige extra’s.

Zo is het ideaal dat je deze crosstrainer in kunt klappen, dat de crosstrainer over een ergometer beschikt én dat de crosstrainer over de iConsole module beschikt.

Graag raden wij je het volgende aan: bestel de VirtuFit iConsole FDR 2.1 zo snel mogelijk. Een betere crosstrainer met een vergelijkbaar prijskaartje vind je bijna niet meer!


Meer crosstrainers van VirtuFit:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *