Bowflex crosstrainer kopen – welke zijn er? (Bowflex Max Trainers)

Ben je op zoek naar een Bowflex crosstrainer? Of ben je nog enkele merken tegenover elkaar aan het afwegen?

Bowflex is alleszins een goede keuze wanneer het op crosstrainers aan komt. Alleen bieden ze wel redelijk wat toestellen aan, dus welke Bowflex crosstrainer kan je dan best kopen?

Om je te helpen bij die keuze, hebben we alle toestellen van het merk Bowflex even op een rijtje gezet.

Weet dat er niet zoiets bestaat als de beste Bowflex crosstrainer. Alles hangt in grote mate af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Weet daarom goed wat je wilt, voor je effectief een crosstrainer gaat kopen. In onze koopgids kan je alvast wat inspiratie op doen.

Bowflex BXE Results serie

De eerste serie die we graag aan je willen voorstellen, is de BXE Results series. Zoals de naam al doet uitschijnen, is alles binnen deze serie gebaseerd op resultaten. Daarom is het ook mogelijk om je toestel uit deze categorie via bluetooth te koppelen.

Zo kan je gebruik maken van allerlei trainingsapps via je smartphone of tablet. In deze serie vind je twee verschillende apparaten terug: Bowflex BXE 226 en de Bowflex BXE 326.

Bowflex BXE 226

bowflex_bxe_226

De BXE 226 is een fantastisch apparaat dat alles in huis heeft om het te kunnen maken. Met een vliegwiel van 14 kilogram weet je dat elke beweging natuurlijk gaat aanvoelen.

De crosstrainer zelf heeft een gewicht van maar liefst 120 kilogram. Dat is veel meer dan gelijkaardige apparaten van andere merken. Daarmee is hij in staat om belast te worden tot 170 kilogram.

Ook de weerstand biedt heel wat mogelijkheden voor een uitdagende training. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 25 verschillende niveaus. Op die manier bouw je elke training stapsgewijs op.

Een heel grote hellingshoek heeft het toestel niet, maar er zit er wel een op. Je kunt hem instellen tot maximaal 10 graden. Zo heb je toch een beetje het gevoel alsof je bergop gaat.

Via het grote gekleurde LCD scherm, kan je al jouw instellingen bedienen. Op die manier kan je ook tijdens de training goed in de gaten houden hoe je er voor staat.

Deze BXE 226 Results series is absoluut een top apparaat waarmee je op een professionele wijze kunt trainen.Bowflex BXE 326

bowflex_bxe_326

De BXE 326 lijkt op het eerste zicht heel sterk op de BXE 226, maar toch zijn er enkele merkwaardige verschillen. De 326 kan je eigenlijk het best beschrijven als het grotere broertje van de Bowflex BXZ 226.

Met een bijna gelijkaardig eigen gewicht van 119 kilogram, is deze crosstrainer maximaal belastbaar tot maar liefst 180 kilogram. Dat geeft meteen al aan hoe het zit met de stevigheid van het toestel natuurlijk. De Bowflex BXE 326 staat erg stabiel op de grond.

Men zegt wel eens dat een zwaarder vliegwiel leidt tot betere prestaties. Bij Bowflex hebben ze er dan ook voor gekozen om in dit apparaat een 16 kilo zwaar vliegwiel te integreren. Daardoor is het iets lastiger om te starten, maar eens je bezig bent gaat alles zoveel soepeler.

Hoewel het scherm van zijn kleinere broertje al vrij groot was, heeft dit toestel een nog groter display. Dankzij het 9 inch grote kleurendisplay kan je nu nog sneller je trainingsgegevens checken.

Ook de hellingshoek die de Bowflex BXE 326 kan halen is iets groter: tot 15 graden. Handig toch? Zo kun je nog meer afwisseling creëren in jouw trainingen.Bowflex Max Trainers serie

De andere serie in het assortiment van Bowflex, is de Bowflex max reeks. Deze toestellen komen je van naam waarschijnlijk bekend voor.

De Bowflex Max trainers worden dan ook wereldwijd aanzien als kwalitatieve robuuste crosstrainers voor intensief gebruik.

De trainers uit deze reeks hebben dan ook een gemeenschappelijk kenmerk. Ze beschikken namelijk allemaal over de nodige functionaliteiten om een HIIT training uit te voeren.

HIIT staat voor High Intensity Training Interval. Concreet betekent dit dat je gedurende een heel korte periode, heel intensief gaat trainen. Op slechts 14 minuten tijd sport je op die manier heel veel calorieën van je af.

HIIT heeft nog een groter voordeel: na zo’n training blijf je ook achteraf nog calorieën verbranden. Dat komt door de afterburn sessie. Zo verbrand je tot wel 48 uur na je sessie nog extra calorieën. Mooi meegenomen toch?

Laat ons even kijken naar de toestellen binnen de Max Trainers serie.

Bowflex M3i

bowflex-max-trainer-m3i

Het goedkoopste toestel uit deze reeks, is de M3i. Goedkoop betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit slecht is. Zoals ik eerder al zei, levert Bowflex uitsluitend toestellen van een onberispelijk niveau.

Met een eigen gewicht van slechts 64 kilogram is het toestel wel veel lichter dan voorgaande apparaten. Prijs kwaliteit scoort de M3i daarmee wel nog erg goed. Hij heeft daarenboven een maximaal belastbaar gewicht tot 136 kilogram, wat nog steeds heel ruim is.

Deze Bowflex Max Trainer beschikt over een ergonomisch design. Dat zorgt ervoor dat je de hele tijd een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het sporten. Bovendien zorgt het apparaat ook telkens opnieuw voor een vloeiende bewegingsvrijheid.

De weerstand kan je handmatig instellen, op 8 verschillende niveaus. Zo train je ook een keer zonder HIIT programma zoals je dat zelf wil.Bowflex M6i

bowflex_max_trainer_m6i

Wanneer we een stapje verder durven kijken, dan komen we uit bij de Bowflex M6i. Dit toestel is de rechtstreekse variant van de vroegere Bowflex M5 crosstrainer. Deze laatste wordt tegenwoordig praktisch niet meer verkocht.

De M6i is eveneens in staat om je op weg te helpen bij een intensieve HIIT training. Dankzij zijn maximale belastbare gewicht van 136 kilogram staat hij eveneens stevig op de vloer.

Dit toestel beschikt over dubbel zo veel weerstandsniveaus als de M3i, namelijk 16. De weerstand van deze Bowflex Max M6i trainer is trouwens ook elektrisch instelbaar.

Extra leuk zijn de interactieve mogelijkheden van deze crosstrainer. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de unieke Bowflex radio, of van anderen toepassingen om het trainen nog aangenamer te maken.

Bovendien heb je de mogelijkheid om extra intelligente software toe te voegen aan je crosstrainer. Daardoor wordt er heel veel trainingsdata verzameld en kan je specifiek trainen richting je eigen doelen.

De software werkt trouwens ook als een personal trainer. Je kunt er namelijk verschillende oefeningen mee uitvoeren.Bowflex M7i

bowflex_m7i

Nog een trapje naar omhoog, vinden we de Bowflex M7i crosstrainer. Dit apparaat is nog een stukje kwalitatiever dan de voorgaande twee. Ook in de afwerking zie je dat onmiddellijk terug.

De Bowflex Max M7i weegt 80 kilogram en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram. De trainer ziet er dus niet alleen robuust uit, maar dat is hij ook effectief.

Uniek aan dit toestel, zijn de lange handgrepen. Die zorgen ervoor dat je nog comfortabeler kunt trainen dan ooit tevoren. Ook betekent dit dat grote mensen er ook makkelijker gebruik van kunnen maken, wat vaak lastig is bij andere toestellen.

Een toestel dat een trapje hoger staat, beschikt uiteraard ook opnieuw over nog meer weerstandsniveaus. In het geval van deze M7i Max Trainer zijn het er maar liefst 20

Tot slot beschikt deze trainer ook nog eens over enkele voorgeprogrammeerde programma’s. Zo kan je niet alleen kiezen voor de 14 minuten HIIT training, maar bijvoorbeeld ook Smart Max Interval training van slechts 7 minuten. Ook zitten er vier user profielen in verwerkt, waardoor je hem kunt delen met meerdere personen.Bowflex M8i

bowflex_m8i

De M8i crosstrainer lijkt wel een combinatie van het beste uit de M7i en de M6i. Met een vergelijkbaar maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram, zijn de toestellen ongeveer even goed van kwaliteit.

Ook bij dit apparaat kan je gebruik maken van intelligente software als je dat wenst. Merk hierbij wel op dat er een kleine extra kost voor wordt aangerekend. Zoals bij de M6i, kun je zo gebruik maken van verschillende toepassingen en van de Bowflex radio.

Daarnaast is dit toestel, net als de M7i voorzien van 20 verschillende weerstandsniveaus.

Verder valt er over dit toestel niet zoveel te zeggen. Mocht je er interesse in hebben, raden we je toch aan om eens te kijken of de M6i of de M7i niet aan jouw verwachtingen voldoen.Bowflex M10i Total

bowflex_max_trainer_m10i

Het laatste toestel uit de Bowflex Max Trainer reeks, is deze M10i. Zeggen dat dit effectief het paradepaardje onder de Bowflex crosstrainers is, is nog maar een understatement.

Het maximale belastbare gewicht van dit toestel blijft eveneens hangen op 136 kilogram. Wel weegt het apparaat opnieuw een beetje zwaarder, wat toch weer wijst op extra stevigheid. Al van veraf zie je dat dit een erg robuuste crosstrainer is.

De M10i Total staat bekend als het totale plaatje onder de crosstrainers. Goedkoop is hij zeker niet, maar je krijgt er wel heel veel voor terug.

Deze M10i crosstrainer beschikt over 20 verschillende weerstandsniveaus en 8 trainingsopties. Die laatste kan je bovendien uitbreiden door middel van de slimme software.

Die software is dezelfde als die van de M6i. Hij zorgt ervoor dat je nog efficiënter kunt trainen en dat je naar jouw doelen toe kunt werken. Ook zitten er in het toestel zelf weer vier user profielen ingebouwd, dus je kunt de crosstrainer gerust gebruiken voor het hele gezin.

Dit gezegd zijnde, hebben we alle crosstrainers van Bowflex overlopen die momenteel op de markt zijn. Dewelke je best kunt kiezen, hangt echt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Ook de mate waarin je traint kan bepalend zijn voor jouw keuze.Over het merk Bowflex

Bowflex is niet alleen bekend omwille van zijn crosstrainers, maar staat algemeen hoog aangeschreven in de fitnessindustrie.

Het merk had vooral tot doel om innoverend te zijn binnen de industrie. Wanneer we daar nu op terugkijken, kunnen we besluiten dat dat ook effectief gelukt is.

Bowflex biedt steeds kwalitatieve toestellen aan, die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Ze hebben er bewust voor gekozen om niet bij de goedkoopste op de markt te zitten, maar zich wel tussen de besten te positioneren.

Op die manier zijn ze er ook steeds in geslaagd om met iets nieuws te komen. Een sportabonnement lijkt hen niet langer meer nodig, zolang je maar een Bowflex in huis haalt. Hoe ze dat hebben gedaan? Wel, door een uitgebreid team in huis te halen.

Algemeen genomen wordt Bowflex ook enorm geprezen omwille van hun prijs- kwaliteit verhouding. De toestellen voelen erg robuust aan en staan ook altijd stevig op de grond.

Een fitnessapparaat van Bowflex is meer dan dat. Sommigen zouden bijna durven zeggen dat het kunst is. Bowflex gebruikt namelijk een geheel eigenzinnig design, waarin je hun naam ‘Bowflex’ echt tot leven ziet komen.

Bowflex crosstrainers naar ieders budget

Dat Bowflex niet behoort tot de goedkoopste categorie, betekent niet automatisch dat hun crosstrainers enkel geschikt zijn voor de rijkste mensen.

Bowflex heeft een ruim aanbod aan toestellen, waardoor de prijs van een Bowflex varieert tussen de €1.500 en de €3.300. Zoals ik ze hierboven heb opgesomd, staan de goedkoopste als eerste in de categorie. De Bowflex M10i is trouwens ook de duurste van het hele assortiment.

Welke crosstrainer je nodig hebt, hangt af van verschillende zaken. Zo moet je bijvoorbeeld eerst bepalen hoe vaak je de crosstrainer wilt gaan gebruiken.

In een volgende stap kijk je ook best even naar je doelstellingen. Koop je de crosstrainer om sportiever te worden op competitief vlak, of is het zuiver voor recreatief gebruik?

Voor wie zijn Bowflex crosstrainers het meest geschikt?

Na alle toestellen te hebben besproken, kunnen we misschien ook eens kijken naar het doelpubliek van Bowflex crosstrainers.

Het merk richt zich voornamelijk op sporters die op zoek zijn naar een kwalitatief toestel voor intensief gebruik. Met behulp van een toestel uit de Max Trainers serie, kan je bijvoorbeeld makkelijk een HIIT training uitvoeren.

Op die manier lijken de toestellen me ook heel geschikt voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten. Dankzij de afterburn werking, verbrand je zelfs calorieën tot lang na het sporten.

Voor absolute beginners lijken de toestellen ons iets minder geschikt. Dat komt voornamelijk door de hogere prijs. Zolang je niet zeker bent dat je wilt gaan fitnessen op de langere termijn, kunnen de kosten misschien wat aan de hoge kant zijn.

Conclusie

Bowflex heeft dus een erg ruim assortiment aan crosstrainers. Elke sporter zou tevreden kunnen zijn met één van hun apparaten.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt van welke crosstrainer het meest voor jou geschikt is.

Kwalitatief zijn ze één voor één heel sterk, maar toch zitten er wel enkele verschillen tussen de apparaten. Eveneens vinden we verschillen tussen de BXE serie en de Max Trainer reeks.


Meer merken: