Infiniti crosstrainers onder de loep – Een waardig merk?

Wil je een goede crosstrainer voor thuisgebruik aanschaffen? En ben je bereid om relatief diep in de buidel te tasten? Dan is de kans aanwezig dat je bij een Infiniti crosstrainer uitgekomen bent.

Mocht daar daadwerkelijk sprake van zijn, zit je in deze review goed. In deze review zoomen wij namelijk volledig in op de crosstrainers van het merk Infiniti.

We kijken onder meer naar het huidige aanbod van Infiniti. Daarnaast delen we onze mening over deze crosstrainers en geven we je meer informatie over het merk zelf.

Over het merk Infiniti

infiniti_x45s_crosstrainer

Als je op zoek naar informatie over het merk Infiniti gaat, kom je niet heel veel informatie tegen. Zo is de website van dit fitnessmerk nogal beperkt.

Op deze website valt wel direct de naam Helisports op. Dit is een aanbieder van fitnessapparatuur in onder meer Brabant, Gelderland en Amsterdam. Op dit moment lijkt Helisports in ons land te fungeren als officiële dealer van het merk Infiniti. 

Dat we daar online nagenoeg geen informatie over kunnen vinden, is nogal opvallend. Op de website van Infiniti valt wel te lezen dat men haar oorsprong in Australië en Nieuw-Zeeland vindt.

In die landen werd Infiniti een behoorlijk populair merk in de wereld van fitnessproducten voor thuisgebruik.

Door de jaren heen heeft Infiniti ook de stap naar Europa gemaakt. Het ontwikkelteam van dit merk bevindt zich op dit moment in Taiwan.

In dat land worden allerlei nieuwe fitnessapparaten ontwikkeld, waarna deze in onder meer ons land gelanceerd worden.

Voor de lancering van deze fitnessapparaten speelt Helisports een belangrijke rol in ons land.

Het huidige aanbod van Infiniti

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is over het merk Infiniti niet al te veel informatie beschikbaar. Wat we wel weten, is dat de crosstrainers van dit merk behoorlijk populair zijn.

Waar deze populariteit vandaan komt, bespreken we graag verderop. We zetten eerst de verschillende modellen van dit merk voor je op een rijtje:

  • Infiniti VG50BS crosstrainer
  • Infiniti VG60BS crosstrainer
  • Infiniti VT-990 crosstrainer
  • Infiniti X35S crosstrainer
  • Infiniti X45S crosstrainer

De belangrijkste kenmerken van een Infiniti crosstrainer

Is het aanbod van Infiniti crosstrainers uitgebreid? Dat valt wat ons betreft ietwat tegen. Je kunt namelijk uit ‘slechts’ 5 verschillende modellen kiezen.

Bovendien leert de ervaring ons dat het aanbod van Infiniti steeds minder uitgebreid wordt. Mogelijk kun je over een paar jaar nog uit slechts 2 á 3 crosstrainers kiezen.

Alle crosstrainers die op dit moment aangeboden worden, delen enkele opvallende eigenschappen:

  • Ergonomie: de ergonomie van elke Infiniti crosstrainer is dik in orde. Zo is het opvallend dat bij alle crosstrainers de pedalen makkelijk te verstellen zijn.
  • Connectiviteit: in principe beschikt elke Infiniti crosstrainer over een bluetooth verbinding. Je bent hierdoor in staat om de crosstrainer met bijvoorbeeld je smartphone of tablet te koppelen.
  • Trainingscomputer: ook over de trainingscomputers van de Infiniti crosstrainers zijn we enthousiast. Het display ziet er niet alleen fraai uit, maar zorgt ook voor een makkelijke bediening. Via enkele drukknoppen kun je de crosstrainer naar wens instellen.

Waar kun je een Infiniti crosstrainer aanschaffen?

Spreken de bovenstaande kenmerken je wel aan? En zit je daarom te overwegen om een Infiniti crosstrainer aan te schaffen?

Dan moet je een behoorlijk goede zoektocht starten. In ons land is het namelijk vrij lastig om een Infiniti crosstrainer aan te schaffen.

Voor de aanschaf van een Infiniti crosstrainer kun je alleen bij Helisports aankloppen. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, is dit de dealer/importeur van Infiniti crosstrainers.

Opvallend genoeg is het aanbod bij Helisports vrij beperkt. Op dit moment biedt deze webshop namelijk maar twee Infiniti crosstrainers aan:

  • Infiniti VG60BS crosstrainer: geschikt voor intensief thuisgebruik
  • Infiniti VG50BS crosstrainer: geschikt voor intensief thuisgebruik

Is de aanschaf van een Infiniti crosstrainer aan te raden?

Het merk Infiniti is volgens ons een nogal bijzonder merk. Het merk is niet overdreven bekend in ons land, maar de crosstrainers zijn toch wel relatief populair.

Dat geldt met name voor de twee modellen die we hierboven benoemd hebben.

De aanschaf van een Infiniti crosstrainer kunnen wij niet echt aanraden. De crosstrainers van dit merk beschikken op zich over prima eigenschappen, maar ze zijn wel behoorlijk prijzig.

Voor de twee hierboven benoemde crosstrainers betaal je bijvoorbeeld een bedrag van 800 á 900 euro.

Als je met een dergelijk budget shopt, kun je volgens ons voor betere crosstrainers kiezen.

Kies je voor bijvoorbeeld een crosstrainer van VirtuFit of Focus Fitness? Dan ben je bovendien van een betere service verzekerd.

In ons land moet wat betreft Infiniti Fitness echt alles vanuit Helisports komen.

Eindconclusie

de Infiniti crosstrainers zijn prima qua eigenschappen, maar zijn te prijzig. De prijs-kwaliteitsverhouding van andere merken is volgens ons vele malen beter.

Onder meer de Focus Fitness Senator en de Fox 5 crosstrainer zijn volgens ons betere keuzes.

Meer merken: