Precor crosstrainer; onze bevindingen

Wil je een crosstrainer voor professioneel gebruik aanschaffen? En vind je het niet erg om hier relatief veel geld aan uit te geven?

Dan kun je prima kijken naar één van de Precor crosstrainers.

De crosstrainers van dit merk zijn geschikt voor professioneel gebruik én zijn van een prima kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere crosstrainers van dit merk kunt kiezen.

Kenmerken van een Precor crosstrainer

precor crosstrainers

In het huidige aanbod van Precor zijn relatief veel crosstrainers te vinden. Als je nader naar deze crosstrainers kijkt, zie je dat deze veel kenmerken met elkaar delen.

Zo zijn alle crosstrainers van dit merk geschikt voor professioneel gebruik. Dit blijkt onder meer uit de algehele kwaliteit, maar ook uit de vele trainingsmogelijkheden.

Met zo’n crosstrainer kun je gewoonweg alle kanten op.

Ook is het erg fijn dat je deze crosstrainer geheel naar eigen wens in kunt stellen. Zo kies je uit heel veel trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.

De pedalen en dergelijke kun je uiteraard ook naar wens instellen.

Precor vs. andere merken

Precor is niet het enige merk dat crosstrainers voor professioneel gebruik aanbiedt. Andere merken richten zich ook op de professionele markt, maar kunnen veelal niet tippen aan Precor.

Precor heeft haar zaakjes gewoonweg perfect op orde. Men levert een prima kwaliteit, biedt veel soorten crosstrainers aan en hanteert over het algemeen prima voorwaarden.

Houd wel rekening met het volgende: Precor benoemt op haar website géén prijzen.

Mocht je interesse in één van de crosstrainers van dit merk hebben, kun je via de website een offerte aanvragen.

Pas nadat je dat gedaan hebt, krijg je meer duidelijkheid over de prijsstelling. Andere merken kiezen er wel voor om de prijzen op hun website te plaatsen.

Over het merk Precor

precor_crosstrainer

In 1980 werd het Amerikaanse bedrijf Precor opgericht. In eerste instantie richtte het merk zich uitsluitend op de Amerikaanse markt, maar dit veranderde al snel.

Door de jaren heen heeft Precor haar pijlen op heel de wereld gericht. Ook in ons land is men inmiddels goed vertegenwoordigd.

Het Nederlandse hoofdkantoor van Precor is in Zeist, provincie Utrecht, gevestigd.

Men is niet alleen internationaal actief geworden, maar heeft ook haar aanbod flink uit weten te breiden. Precor biedt onder meer crosstrainers, loopbanden, hometrainers en allerlei krachtapparatuur aan.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, voldoen deze apparaten aan de meeste kwaliteitseisen.

Het huidige aanbod van Precor

In het huidige aanbod van Precor zijn vrij veel crosstrainers te vinden. Om specifieker te zijn: dit merk biedt nu 12 verschillende crosstrainers aan.

Voor het overzicht zetten we deze 12 varianten op een rijtje:

 • EFX® 885 with Converging CrossRamp®
 • EFX® 883 met Converging CrossRamp®
 • EFX® 865 met Converging CrossRamp®
 • EFX® 863 met Converging CrossRamp®
 • EFX® 835 met Converging CrossRamp®
 • EFX® 781
 • EFX® 761
 • EFX® 731
 • EFX® 833 met Converging CrossRamp®
 • EFX® 685 met CrossRamp®
 • EFX® 665 met CrossRamp®
 • EFX® 635 met CrossRamp®

Wat betekent Converging CrossRamp? Dit is een systeem waarmee je de hellingshoek naar eigen wens in kunt stellen. De minimale hoek is hierbij 10 graden en de maximale hoek is hierbij 35 graden.

Welke crosstrainers van Precor zijn interessant?

Recent hebben wij veel crosstrainers van dit Amerikaanse merk uit mogen proberen.

Super, aangezien wij hierdoor een duidelijke indruk van deze apparaten hebben gekregen. Al snel bleek dat deze apparaten echt tot de top van de markt behoren.

Met name over de vijf onderstaande crosstrainers zijn wij erg enthousiast.

EFX® 883 met Converging CrossRamp®

EFX 883 met Converging CrossRamp

De 883 met Converging CrossRamp is één van de meest complete crosstrainers.

Zo beschikt deze crosstrainer over een verstelbare hellingshoek, heeft deze crosstrainer vaste handgrepen en beschikt deze crosstrainer over het P82-touchscreenconsole.

Met dank aan deze console kun je een interessante workout creëren. Deze console heeft een 15 inch scherm en is naar eigen wens in te stellen.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld op deze console een filmpje over je sportschool weer te laten geven.

Door de vaste handgrepen is dit een vrij unieke crosstrainer. Deze handgrepen dragen bij aan het feit dat het gehele lichaam op deze crosstrainer getraind wordt.


EFX® 865 met Converging CrossRamp®

EFX 865 met Converging CrossRamp

Heb je liever dat men in je sportschool van een crosstrainer met bewegende handgrepen gebruik kan maken? Dan is de 865 met Converging CrossRamp één van de meest interessante opties.

Deze crosstrainer heeft een instelbare hellingshoek (10 tot 35 graden) en beschikt over een P62-touchschreenconsole.

Deze console is 10 inch groot en biedt veel mogelijkheden qua workouts.


EFX® 835 met Converging CrossRamp®

EFX 835 met Converging CrossRamp

Een andere interessante Precor crosstrainer is deze 835 met Converging CrossRamp. Deze variant lijkt veel op de 865 variant, maar heeft een kleinere console.

Dit betreft namelijk een P-31 led console met veel bedieningsknoppen. Het is hiermee mogelijk om de workout naar wens in te stellen, maar het is hiermee ook mogelijk om bijvoorbeeld naar televisie te kijken.

Op deze crosstrainer is het in ieder geval heerlijk trainen.


EFX® 731

precor crosstrainer EFX 731

Hoef je in je sportschool niet per sé een crosstrainer met instelbare hellingshoek te hebben? Dan kun je kiezen voor deze EFX 731 crosstrainer van Precor.

Deze crosstrainer heeft namelijk een vaste hellingshoek van 20 graden.

Daarnaast beschikt deze crosstrainer over de P30 console. Via deze console is het mogelijk om de training helemaal naar eigen hand in te zetten.

Ook is het mogelijk om allerlei vormen van entertainment via deze console aan te bieden.


EFX® 665 met CrossRamp®

crosstrainer EFX 665 met CrossRamp

Tot slot willen wij je ook nog kennis laten maken met deze 665 met CrossRamp crosstrainer. Deze crosstrainer beschikt over een prachtige P62 console, waarmee de gebruiker echt alle kanten op kunt.

Verder beschikt deze crosstrainer over de CrossRamp technologie (instelbare hellingshoek) en beweegbare handgrepen.

Met dank aan deze handgrepen is de gebruiker in staat om zijn/haar hele lichaam te trainen.


Is een Precor crosstrainer voor thuisgebruik geschikt?

Op zich zou je een Precor crosstrainer voor thuisgebruik in kunnen zetten, maar dat is niet aan te raden. Deze crosstrainers zijn juist voor professioneel gebruik ontwikkeld; iets wat ook aan de prijskaartjes terug te zien is.

Voor thuisgebruik kun je daarom beter voor één van de andere merken kiezen.


Meer merken: