NordicTrack crosstrainer kopen? Het aanbod vergeleken

De aanschaf van een nieuwe crosstrainer is een goed idee. Je geniet van veel trainingsmogelijkheden, van de nieuwste technologieën en van een prima kwaliteit.

Dat is zeker het geval als je voor een NordicTrack crosstrainer kiest.

De crosstrainers van dit merk staan bijzonder goed aangeschreven. Daarnaast zijn de crosstrainers van NordicTrack nogal populair geworden, ook omdat je uit veel varianten kunt kiezen.

In dit artikel zetten wij graag de verschillende modellen voor je op een rijtje.

Veel verschillende varianten

Heb je nog niet eerder een crosstrainer gekocht? Dan zou je wellicht verwachten dat je uit niet heel veel varianten kunt kiezen.

Nou, als je naar het aanbod van NordicTrack kijkt, is juist het tegenovergestelde waar. Op dit moment kun je binnen het aanbod van NordicTrack juist uit veel verschillende varianten kiezen.

Hierbij valt vooral de diversiteit op, zowel qua mogelijkheden als qua prijskaartjes. Voor sommige NordicTrack crosstrainers betaal je meer dan 2000 euro, terwijl andere varianten nog geen 1000 euro kosten.

Maak al met al een goede vergelijking. Graag helpen wij je hier met onderstaande korte reviews een handje bij!

NordicTrack Crosstrainer Commercial 14.9

nordictrack_crosstrainer_commercial_149

Wil je op je nieuwe crosstrainer echt serieus en intensief kunnen trainen? Dan is de Commercial 14.9 crosstrainer van NordicTrack een prima optie voor je.

Deze crosstrainer heeft een vliegwiel van 15 kilogram, is van een prima kwaliteit en biedt veel trainingsmogelijkheden.

Wat ook een belangrijk voordeel is, is dat je deze crosstrainer naar wens in kunt stellen. Zo is de lengtepas verstelbaar (van 45 tot 48 centimeter) en is de hellingshoek verstelbaar.

Ongeacht hoe lang je bent óf op welke manier je ook wilt trainen; met de Commercial 14.9 crosstrainer is alles mogelijk.

Deze crosstrainer is ook voor semiprofessioneel gebruik geschikt. Dit komt onder meer door de stabiliteit, het grote display en de uitmuntende kwaliteit.

Met dank aan de geïntegreerde iFit-trainingsapp train je echter ook vanuit huis gericht met deze NordicTrack crosstrainer.
NordicTrack Crosstrainer C5.5

nordictrack_crosstrainer_c55

Geef je liever iets minder geld aan je nieuwe crosstrainer uit? Dan is deze NordicTrack Crosstrainer C5.5 wellicht de betere optie voor je.

Deze variant is 1000 euro goedkoper dan bovenstaande, maar is minstens net zo goed. Zeker als je de crosstrainer voor intensief/recreatief thuisgebruik in wilt zetten, is dit een prima crosstrainer.

Deze crosstrainer biedt tal van trainingsmogelijkheden aan. Je kiest bijvoorbeeld tussen 22 geïnstalleerde trainingsprogramma’s, terwijl je ook nog uit 20 weerstandsniveaus kunt kiezen.

Door zelf de weerstand aan te passen, maak je de training zo zwaar als je zelf maar wilt. Als klap op de vuurpijl is het ook nog mogelijk om de hellingshoek naar wens aan te passen.

Ideaal is ook dat deze crosstrainer over bluetooth beschikt. Met dank aan de bluetooth verbinding geniet je van nóg meer trainingsmogelijkheden.

Al met al is dit één van de beste crosstrainers voor de serieuze thuissporter.
NordicTrack Crosstrainer Commercial 9.9

nordictrack_crosstrainer_commecial_99

Ga je graag voor de gulden middenweg? Dan sluit de NordicTrack Crosstrainer Commercial 9.9 mogelijk het beste op je aan.

Deze variant is niet zo uitgebreid als de Commercial 14.9, maar is wel een stuk voordeliger. Uiteraard geniet je op deze crosstrainer ook van talloze trainingsmogelijkheden.

Wat bij deze crosstrainer vooral opvalt, is de compactheid. De machine is bijzonder compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk in je huis of sportschool kwijt kunt.

Als deze crosstrainer eenmaal in je huis staat, begint het echte genieten.

Je kiest uit tal van trainingsprogramma’s, je kunt zelf de hellingshoek instellen en de crosstrainer beschikt over bluetooth. Dankzij de bluetooth verbinding kun je van allerlei apps gebruik maken.

Het leuke is ook dat deze crosstrainer over speakers beschikt; je luistert hiermee tijdens het trainen naar je favoriete muziek.
NordicTrack Crosstrainer SE7i

nordictrack_crosstrainer_se7i

Gaat je voorkeur uit naar een crosstrainer met het vliegwiel aan de achterzijde? Dan kom je binnen het aanbod van NordicTrack al snel bij de SE7i uit.

Deze crosstrainer beschikt over een zwaar vliegwiel aan de achterzijde, waardoor de paslengte 46 centimeter is. Dit resulteert in lange, soepele en efficiënte bewegingen.

De SE7i crosstrainer van NordicTrack beschikt over 24 trainingsprogramma’s. Het gewenste programma stel je via het grote 10 inch scherm in, waarna je gericht traint.

Hierbij geniet je van het fijne vliegwiel, de verstelbare pedalen en de vele handige extra functies. Een typerend voorbeeld hiervan is de geïntegreerde ventilator; heerlijk een beetje verkoeling tijdens je training.

De NordicTrack Crosstrainer SE7i is volgens ons een prima crosstrainer voor thuisgebruik. Zelfs als je vanuit heel intensief wilt trainen, is dat met deze crosstrainer mogelijk.

Op deze crosstrainer werk je echter ook gericht aan je conditie of vetverbranding.
Wat is voor jou de beste NordicTrack crosstrainer?

De aanschaf van een nieuwe crosstrainer is niet gemakkelijk. Je moet met tal van factoren rekening houden, je moet een vrij diepe portemonnee hebben en je doet deze aankoop niet dagelijks.

Juist door dit laatste punt weet je wellicht niet zo goed waar je op moet letten.

Om toch de beste NordicTrack crosstrainer te kunnen kopen, raden wij je aan om onderstaande koopgids door te nemen. In deze koopgids bespreken wij in het kort op welke facetten je goed moet letten.

Soort gebruik

Wat is voor jou de reden dat je een crosstrainer wilt kopen? Het antwoord op deze vraag is al bepalend voor de crosstrainers van NordicTrack waar je voor kunt kiezen.

Ben je bijvoorbeeld een recreatieve thuissporter? En wil je op een leuke manier in beweging komen, aan je conditie werken en/of calorieën verbranden?

Dan kies je het beste voor de NordicTrack SE7i of de NordicTrack C5.5

Wil je op een serieuze en intensieve manier op de crosstrainer trainen? Wil je het uiterste van jezelf vragen?

Wil je gericht aan je conditie werken? Of wil je naar een specifiek trainingsdoel toewerken? Dan kies je beter voor de Commercial 9.9 of de Commercial 14.9.

Trainingsmogelijkheden

nordictrack_crosstrainer

NordicTrack kiest er standaard voor om haar crosstrainers van veel trainingsmogelijkheden te voorzien:

  • Trainingsprogramma’s: ga goed na hoeveel trainingsprogramma’s de crosstrainer aanbiedt. In veel gevallen gaat het bij NordicTrack hierbij om minstens 20 trainingsprogramma’s.
  • Weerstandsniveaus: in een ideale wereld kun je de weerstand van de crosstrainer naar wens instellen. Om hier zoveel mogelijk van te genieten, kies je het beste voor een crosstrainer met een relatief zwaar vliegwiel.
  • Connectiviteit: de meeste NordicTrack crosstrainers beschikken over bluetooth. Dat is ideaal, aangezien je daarmee van nóg meer trainingsmogelijkheden geniet.

Vliegwiel

Bij elke NordicTrack crosstrainer zou je goed naar het vliegwiel moeten kijken.

Waar is het vliegwiel geplaatst? Wat is het gewicht van het vliegwiel? En wat is de bijbehorende paslengte?

Wij zien graag een vliegwiel dat relatief zwaar is. Dankzij de massa voer je de bewegingen efficiënt uit, terwijl je ook nog een flinke weerstand kunt creëren.

Maakt het uit of het vliegwiel aan de voor– of achterzijde zit? Dit is vooral van je eigen voorkeuren afhankelijk.

Ergonomie

In een ideale wereld kun je de crosstrainer helemaal naar wens instellen. Indien je voor één van de NordicTrack crosstrainers kiest, kun je hier behoorlijk veel kanten mee op.

Zo is het bij veel crosstrainers mogelijk om de paslengte te verstellen. Ook zijn in veel gevallen de pedalen verstelbaar, zodat je de beste houding op de crosstrainer aan kunt nemen.

Handige extra’s

nordictrack_crosstrainers

Van NordicTrack weten we dat dit merk veel handige extra’s aan de crosstrainers toevoegt. Hierbij kun je denken aan ingebouwde speakers, aan een ventilator, aan een groot beeldscherm en aan een bidonhouder.

Wat wij persoonlijk ook ideaal vinden, is een verstelbare hellingshoek. Door de hellingshoek aan te passen, maak je de trainingen nóg zwaarder.

Prijskaartje

Tot slot zou je nog goed naar het prijskaartje moeten kijken.

Ben je bereid om bijvoorbeeld 2000 euro aan een professionele NordicTrack crosstrainer uit te geven? Of geef je toch de voorkeur aan een maximale uitgave van pakweg 1000 euro?

Denk hier goed over na, aangezien de prijzen bij NordicTrack nogal variëren.


Meer crosstrainer merken: