Front driven crosstrainer: Wat is het & wat zijn de beste?

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je op zoek naar een nieuwe crosstrainer? Dan is de kans groot dat je al snel verschillende termen tegenkomt. Termen waar je mogelijk in eerste instantie niet direct de betekenis van weet.

Dat is mogelijk het geval bij de term ‘front driven crosstrainer’. In dít artikel leggen wij graag uit wat deze term inhoudt. Ook geven we direct aan wat de drie beste front driven crosstrainers van dit moment zijn.

Wat is een front driven crosstrainer precies?

Bij het ontwerpen van een crosstrainer kan een fabrikant veel kanten op. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het plaatsen van het vliegwiel.

Kiest de fabrikant voor het plaatsen van het vliegwiel aan de voorkant van de crosstrainer? Dan is er sprake van een zogeheten front driven crosstrainer.

vliegwiel_voorzijde
Vliegwiel aan de voorzijde van een crosstrainer

Een belangrijk kenmerk hierbij is dat de trappende beweging een stuk korter is. Indien een fabrikant voor een rear driven crosstrainer zou kiezen, zou de trappende beweging een stuk langer zijn.

De keuze voor de plaatsing van het vliegwiel is daarmee van grote invloed op de manier waarop je van een crosstrainer gebruik kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een front driven crosstrainer?

Heb jij last van jouw gewrichten? Kamp je bijvoorbeeld met problemen aan jouw heup of knie? In dat geval is een front driven crosstrainer perfect voor je.

Doordat heen- en weer gaande beweging korter is, komt er minder druk op de gewrichten te staan. Door dit voordeel is een front driven crosstrainer ook ideaal voor mensen die aan het revalideren zijn.  

Een ander voordeel is dat de meeste front driven crosstrainers compact uitgevoerd zijn. Mocht je niet al te veel ruimte in jouw huis hebben, is dit ook een ideale variant.

Daarnaast is het een voordeel dat je zeer gericht kunt trainen met een dergelijke crosstrainer. De meeste van deze crosstrainers bieden daarvoor speciaal meerdere trainingsniveaus aan.

Ook is het een voordeel dat er meerdere varianten van een dergelijke crosstrainer bestaan. zo kun je ook kiezen voor een zogeheten stairclimber crosstrainer.

Met een dergelijke crosstrainer weet je het traplopen eigenlijk te simuleren. Zo’n stairclimber crosstrainer kun je eigenlijk zien als een variatie op een ‘normale’ front driven crosstrainer.

Wat is de beste front driven crosstrainer?

Spreekt het principe van een dergelijke crosstrainer jou wel aan? En wil je graag van de hierboven genoemde voordelen gaan profiteren?

Dan wijzen wij je graag op onderstaande reviews. In deze reviews lees je alles over de beste front driven crosstrainers van dit moment.

1. Focus Fitness Senator

focus-fitness-senator-iplus

De Focus Fitness Senator is volgens ons de beste voorwiel aangedreven crosstrainer. Zoals je op de foto direct kunt zien, bevindt het vliegwiel zich aan de voorzijde. Precies dát is wat zo’n crosstrainer zo typeert.

Bij deze crosstrainer geniet je van de nodige voordelen. Zo is het ideaal dat deze crosstrainer een tablethouder en hartslagfunctie heeft.

Ook is het subliem dat je uit maar liefst 12 trainingsprogramma’s kunt kiezen. Met dank aan deze hoeveelheid trainingsprogramma’s kun je zeer gericht trainen.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding hoef je je ook geen zorgen te maken. Het is zeker niet de goedkoopste voorwiel aangedreven crosstrainers, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Het is dan ook niet voor niets dat dit volgens ons de beste front driven crosstrainer is!

Voordelen:

 • Inclusief tablethouder en hartslagfunctie
 • Prima kwaliteit
 • Maar liefst 12 trainingsprogramma’s
 • Staat zeer stabiel

Nadelen:

 • Is met 70 kilo vrij zwaar
 • Is niet de goedkoopste voorwiel aangedreven crosstrainer2. VirtuFit FDR 2.0i Crosstrainer

fdr_20_front_driven_crosstrainer

Ben je op zoek naar een goede voorwiel aangedreven crosstrainer? Dan is het ook interessant om naar de VirtuFit FDR 2.0i crosstrainer te kijken. Om meerdere redenen kunnen wij deze voorwiel aangedreven crosstrainer van harte aanraden.

Zo vallen direct de trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus op. Als je voor deze crosstrainer kiest, krijg je maar liefst 21 programma’s en 16 weerstandsniveaus tot je beschikking. Ook is het een groot voordeel dat deze crosstrainer vrij compact uitgevoerd is. Je kunt ‘m hierdoor ook in kleinere ruimtes moeiteloos kwijt!

Voordelen:

 • 21 trainingsprogramma’s
 • 16 weerstandsniveaus
 • Vrij compact
 • Gekende VirtuFit kwaliteit

Nadelen:

 • Is met 59 kilogram vrij zwaar
 • Geen al te voordelige voorwiel aangedreven crosstrainer3. LifeSpan E2i Elliptical Cross Trainer

lifespan_crosstrainer_voorwielaandrijving

Vind je het niet erg om veel geld aan de beste front driven crosstrainer uit te geven? Dan is deze variant van LifeSpan de beste keuze voor je. Dit is géén voordelige crosstrainer, maar deze crosstrainer biedt wel veel mogelijkheden.

Dankzij de voorwielaandrijving kun je echt veel kanten op. Zo is deze crosstrainer relatief compact én kun je de weerstand naar eigen wens instellen. Je hebt hierbij de keus uit maar liefst 21 trainingsprogramma’s en uit 20 weerstandsniveaus.

Tevens maak deze crosstrainer gebruik van een unieke technologie. Deze technologie, genaamd CoreBalance, zorgt ervoor dat de gewrichten nóg minder belast worden. Mocht je last van jouw gewrichten hebben, is deze crosstrainer dus ideaal.

Voordelen:

 • Maar liefst 21 trainingsprogramma’s
 • Je kunt uit 20 weerstandsniveaus kiezen
 • Bijzonder hoge kwaliteit
 • Handige transportwieltjes
 • Inclusief unieke CoreBalance technologie

Nadelen:

 • Een vrij dure front driven crosstrainer


Meer koopgidsen:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *