Rear driven crosstrainer – Wat is het & wat zijn de beste?

Gepubliceerd door Cornelis op

Crosstrainers komen er in alle soorten en maten. De apparaten zijn dan ook immens populair.

Als je jezelf aan het informeren bent over wat nu de goede crosstrainer voor jou is, dan zul je ongetwijfeld ook al wel hebben gehoord over een rear driven crosstrainer.

Hoewel dit misschien wat intimiderend klinkt, houdt het eigenlijk gewoon in dat de crosstrainer voorzien is van een achterwielaandrijving.

Door het vliegwiel achter te plaatsen krijg je namelijk een andere manier van trainen.

Manier van trainen

sporten op rear driven crosstrainer

Als je van plan bent om te gaan sporten, dan wil je dit natuurlijk doen op een manier die goed bij jou past.

Als je wat meer last hebt van je gewrichten en knieën, dan kan een rear driven crosstrainer misschien wel de perfecte oplossing zijn voor jou.

Door dat het vliegwiel achter geplaatst is, maak je een elliptische beweging, in tegenstelling tot wanneer het vliegwiel voor zit.

Dit wil zeggen dat je manier van lopen op een meer circulaire manier gebeurt. Hoewel dit er wel voor zorgt dat je meer energie verbruikt, ontlast het voor een groot deel ook je knieën en gewrichten.

Onze aanbevelingen

Als je op zoek bent naar een rear driven crosstrainer, dan kan het goed zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het aanbod is dan ook wel erg groot en kan soms een beetje overweldigend zijn.

Om de keuze voor jou wat gemakkelijker te maken hebben we hieronder een aantal uitstekende crosstrainers met achterwielaandrijving op een rijtje gezet.

Focus Fitness Fox 5

crosstrainer-iplus

Te beginnen bij een merk die bij velen wel een belletje doet laten rinkelen. De Fox 5 van Focus Fitness is dan ook een erg goede rear driven crosstrainer voor een vriendelijke prijs.

Het apparaat is 130 x 63 x 160 cm (LxBxH) en weegt 68 kg. Hierdoor kan het apparaat een gebruikersgewicht aan tot 150 kg. Helaas is deze niet inklapbaar, waardoor je het apparaat wel goed moet plaatsen.

De achterwielaandrijving zorgt ervoor dat je op een fijne elliptische manier kunt sporten. Ook de lengtepas van het toestel, namelijk 47 cm, zorgt voor een comfortabele training.

De Fox 5 is voorzien van een vliegwiel van 10 kg en een elektromagnetisch weerstandssysteem. Hierdoor heeft het apparaat 16 verschillende weerstandsniveaus die gemakkelijk in te stellen zijn via de trainingscomputer.

Op de trainingscomputer kun je ook eenvoudig een keuze maken uit een van de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Zo kun je precies trainen op de manier zoals jij dat wilt.VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer

virtufit_ergometer_crosstrainer

We gaan door met een rear driven crosstrainer van Nederlandse bodem. De VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer is namelijk een fijne en complete crosstrainer voor een hele hoop verschillende sporters.

Met zijn 156 x 72 x 169 cm (LxBxH) is het apparaat iets groter dan zijn voorganger op deze lijst. Hoewel ook deze helaas niet inklapbaar is, draagt het formaat wel bij aan zijn stevigheid. Zo kan deze gebruikt worden tot een gewicht van 150 kg.

De achterwielaandrijving van de crosstrainer zorgt ervoor dat je gewrichten een stuk minder belast worden, zonder dat je in hoeft te leveren op sportiviteit. De lengtepas van het apparaat is 35 cm, waardoor hij natuurlijk aanvoelt.

Het zware vliegwiel van 20 kg werkt perfect samen met het magnetische weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat het apparaat maar liefst 32 weerstandsniveaus heeft.

Deze kun je instellen via de trainingscomputer van het toestel. Ook kun je hier kiezen uit 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.Tunturi Performance C50

tunturi_performance_c50_rear_driven

Tot slot hebben we nog de Performance C50 van het wereldberoemde Tunturi. Zij laten dan ook wederom met deze crosstrainer zien waarom het bedrijf zo geliefd is.

De crosstrainer is 144 x 67 x 164 cm (LxBxH) en weegt 58,3 kg. Hierdoor is het apparaat te gebruiken tot een gewicht van 135 kg.

De Tunturi Performance C50 beschikt over een achterwielaandrijving. Doordat het vliegwiel achter geplaatst is, kun je op een comfortabele en fijne manier sporten.

Het vliegwiel weegt dan ook een respectabele 28 kg en werkt in volledige harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

Hierdoor heeft het apparaat 32 verschillende weerstandsniveaus die je gemakkelijk via de trainingscomputer kunt instellen. Hier kies je ook een van de 20 trainingsprogramma’s die voorgeprogrammeerd zijn.

Ben je op zoek naar uitdaging die echt op maat is? Dan kun je er ook voor kiezen het apparaat te koppelen met je smartphone of tablet. Zo kun je gebruikmaken van verschillende apps om jouw training helemaal compleet te maken.Conclusie

Het hebben van een rear driven crosstrainer kan erg veel voordelen met zich meebrengen. Zo ontlast je voor een groot deel je gewrichten zonder dat je in hoeft te leveren.

Hoewel de apparaten vaak niet in te klappen zijn, en hierdoor dus net wat meer ruimte in beslag nemen, moet je wel een beetje rekening houden met de ruimte.

Daarentegen is dit slechts een kleine prijs voor een optimale sportsensatie.

Waar zet jij die van jou neer?

Crosstrainers komen er in alle soorten en maten. De apparaten zijn dan ook immens populair. Als je jezelf aan het informeren bent over wat nu de goede crosstrainer voor jou is, dan zul je ongetwijfeld ook al wel hebben gehoord over een rear driven crosstrainer.

Hoewel dit misschien wat intimiderend klinkt, houdt het eigenlijk gewoon in dat de crosstrainer voorzien is van een achterwielaandrijving. Door het vliegwiel achter te plaatsen krijg je namelijk een andere manier van trainen.


Bekijk ook:


Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *