Proform crosstrainer: Het aanbod bekeken

Wil je vanuit huis graag op een leuke en interactieve manier kunnen trainen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een veelzijdig apparaat?

Dan kom je al snel op een crosstrainer uit. Als je naar het aanbod van de beste crosstrainers kijkt, kom je al snel op een Proform crosstrainer uit.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de crosstrainers van dit merk.

Verschillende varianten

Proform biedt qua hoeveelheden niet al te veel crosstrainers aan. Binnen het aanbod valt echter wel de diversiteit op.

Elke crosstrainer van dit merk onderscheidt zich met specifieke kenmerken, waardoor je in ieder geval voldoende hebt om uit te kiezen.

Sowieso is het advies om hierbij een goede vergelijking te maken. Dáár helpen wij je graag een handje bij.

Dit doen we ten eerste door de crosstrainers van dit merk in het kort te bespreken. Vervolgens vind je aan het einde van dit artikel een handige koopgids.

In deze koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een Proform crosstrainer.

Zijn de Proform crosstrainers populaire varianten? Ja, zonder enige twijfel.

In onze ogen is de populariteit vooral aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. De crosstrainers zijn van een uitmuntende kwaliteit, maar kosten niet de hoofdprijs.

Proform New Endurance 420 E

crosstrainer_proform_new_endurance_420

Gaat je voorkeur uit naar een Proform crosstrainer waar je echt serieus op kunt trainen? Dan is de New Endurance 420 E wellicht een prima optie voor je.

Deze crosstrainer beschikt over een 6 kilogram zwaar vliegwiel aan de voorzijde, over een stabiel frame en over een grote paslengte.

Met dank aan de grote paslengte voer je de bewegingen krachtig en efficiënt uit. Tijdens het trainen geeft deze crosstrainer bovendien geen enkele krimp, ook niet als je behoorlijk intensief traint.

Intensief trainen op déze Proform crosstrainer is absoluut mogelijk. Je kiest namelijk uit 20- verschillende trainingsprogramma’s en je stelt de magnetische weerstand moeiteloos naar wens in.

Door de weerstand zo hoog mogelijk in te stellen, maak je de trainingen alleen maar zwaarder voor jezelf.

Wat ons ook aanspreekt, is het prijskaartje van de New Endurance 420 E. Voor deze prima crosstrainer betaal je slechts 800 euro.

Dit is alsnog veel geld, maar voor een goede crosstrainer is dit niet overdreven veel.
ProForm 325 CSEi Ergometer

proform_325_csei_crosstrainer

Gaat je voorkeur uit naar een ergometer? Als je naar een gericht doel toe werkt of als je aan het revalideren bent, is dat een prima keuze.

In dat geval sluit de ProForm 325 CSEi Ergometer crosstrainer ongetwijfeld op je wensen aan.

Door de ergometer geniet je met/op deze crosstrainer van veel mogelijkheden. Dit is echter ook te danken aan het vliegwiel.

Dit vliegwiel bevindt zich aan de achterzijde van het paparaat en is maar liefst 15 kilogram zwaar. Dankzij dit gewicht maak je de trainingen – indien gewenst – erg zwaar voor jezelf.

Hierbij kun je overigens ook nog uit 20 trainingsprogramma’s kiezen.

Deze crosstrainer van Proform beschikt over veel handige extra’s. Denk hierbij aan een bluetooth verbinding, aan ingebouwde luidsprekers, aan een groot display, aan een bidonhouder en aan een tablethouder.

Al met al een geweldige crosstrainer met een interessant prijskaartje; pakweg 450 euro!
Proform Carbon EL

crosstrainer_proform_carbon_el

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan is de Proform Carbon EL een ware aanrader.

Deze crosstrainer ziet er gelikt uit, staat zo stevig als een huis en biedt veel trainingsmogelijkheden. Proform omschrijft deze crosstrainer zelf als de crosstrainer met de meest verfijnde specificaties.

Zo is het ideaal dat deze crosstrainer een vliegwiel van 7 kilogram heeft. Dat is een stuk lichter dan bij bovenstaande variant, maar daar is een logische verklaring voor: de plaatsing van het vliegwiel.

Bij de Carbon EL heeft Proform namelijk voor een plaatsing van het vliegwiel aan de voorzijde gekozen.

Verder beschikt deze crosstrainer over een magnetische weerstand. Hiermee stel je de weerstand nauwkeurig in, waarbij je uit maar liefst 18 niveaus kunt kiezen.

Met dit systeem maak je in ieder geval elke training zo zwaar als je maar wilt. Binnen het aanbod van Proform is dit overigens de duurste crosstrainer.
ProForm Sport E2.0

proform_crosstrainer_sport_e20

Heb je nog niet eerder een crosstrainer gehad? Of heb je niet al te veel ruimte in je woning?

Dit zijn twee prima redenen om voor de ProForm crosstrainer Sport E2.0 te kiezen. Dit is een vrij simpele crosstrainer die zijn werk magnifiek doet.

Als je naar de foto van deze crosstrainer kijkt, druipt de eenvoud van het apparaat af. Proform heeft dit apparaat zo eenvoudig mogelijk vormgegeven, waardoor het zeer geschikt is voor de beginnende sporter.

Daarbij heeft Proform ook voor een hele compact apparaat gekozen. Dat is op zich prettig, maar resulteert ook in een staplengte van 36 centimeter. Wij hadden zelf graag een iets langere staplengte gezien.

Neemt niet weg dat je op deze crosstrainer alsnog heerlijk kunt trainen. Ook dankzij de 12 weerstandsniveaus en de stabiele constructie.
ProForm Sport E5.0

proform_crosstrainer_sport_e50

De ProForm Sport E5.0 is volgens ons een prima crosstrainer voor thuisgebruik. Deze crosstrainer heeft een vliegwiel van 8 kilogram, biedt 14 weerstandsniveaus aan en is relatief compact vormgegeven.

Ondanks deze vormgeving is de paslengte alsnog 41 centimeter; dat spreekt ons erg aan.

Verder is dit een vrij handige en uitgebreide crosstrainer. Zo heb je een groot LCD scherm tot je beschikking, geniet je van twee ingebouwde speakers en komen de comfortabele handgrepen maar al te goed van pas.

Zodra je op deze crosstrainer plaatsneemt, voelt alles aangenaam aan. Je staat op een fijne manier, de handgrepen houden fijn vast en de machine voelt robuust aan.

Mocht je de komende jaren veel vanuit huis willen trainen, is dit een geschikte crosstrainer.
Wat is voor jou de beste Proform crosstrainer?

Heb je interesse om een nieuwe Proform crosstrainer aan te schaffen?

Dan zou je een goede vergelijking moeten maken. De verschillende crosstrainers van dit merk zijn namelijk allemaal op hun eigen manier uniek.

Maar, hoe kom je nou tot de juiste keuze? Wij raden je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Soort gebruik

Wil je héél intensief op de crosstrainer kunnen trainen? Of wil je vooral recreatief kunnen trainen op de crosstrainer?

Voor deze beide wensen biedt ProForm interessante crosstrainers aan. Denk daarom op voorhand goed na over het soort gebruik.

Trainingsmogelijkheden

Check bij elke Proform crosstrainer goed wat de trainingsmogelijkheden precies zijn.

Uit hoeveel trainingsprogramma’s kun je kiezen? In hoeverre kun je de weerstand aanpassen? En welke extra’s biedt de crosstrainer eventueel nog meer?

Hierbij denken wij zelf direct aan een bluetooth verbinding, zodat je ook nog interactief kunt trainen.

Vliegwiel

proform_crosstrainer_vliegwiel

Kijk bij elke Proform crosstrainer goed naar het vliegwiel.

Bevindt dit vliegwiel zich aan de voor- of achterzijde? En wat is het gewicht van dit vliegwiel?

Zoals je in bovenstaande korte reviews hebt kunnen lezen, kiest Proform voor vliegwielen aan zowel de voorkant als aan de achterkant.

Bijkomend aandachtspunt: de paslengte. Wij geven zelf de voorkeur aan een zo’n lang mogelijke paslengte, aangezien je daarmee de bewegingen efficiënter en soepeler uitvoert.

Ergonomie

Ga bij elke Proform crosstrainer goed na wat de ergonomie is.

Over welke extra’s beschikt de crosstrainer op dit gebied? En wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Stuk voor stuk belangrijke vragen om even kritisch naar te kijken.

Handige extra’s

crosstrainers_proform

Van Proform weten we dat dit merk handige extra’s aan haar apparaten toevoegt.

Bij een Proform crosstrainer kun je hierbij denken aan een bidonhouder, een groot display, een tablethouder en ingebouwde speakers.

Dankzij de ingebouwde speakers geniet je – tijdens het trainen – naar je lievelingsmuziek. Hoe mooi en leuk is dat?

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe crosstrainer? Dat is tot slot de laatste vraag waar je goed over na moet denken.

Zoals je mogelijk hierboven al opgemerkt hebt, lopen de prijskaartjes behoorlijk uiteen. Voor slechts 400 euro koop je al een prima crosstrainer van Proform, maar je kunt hier ook 1000 euro aan uitgeven.

Denk daarom heel goed over je maximale budget na.

Meer crosstrainer merken: