Top 5 beste stairclimbers – Verbeter je conditie met traplopen!

Gepubliceerd door Cornelis op

We maken vandaag de dag steeds meer en vaker gebruik van onze fitnessapparaten. Dat is ook niet gek, want we willen graag allemaal in een goede conditie zijn.

Wat je beweegreden ook is om te gaan sporten, een stairclimber is misschien de perfecte oplossing voor jou!

Dit unieke soort fitnessapparaat maakt traplopen haast met de dag populairder en meer geliefd. Maar wat maakt een stairclimber zo geliefd? En waar kan ik er een kopen?

Om je een handje te helpen hebben wij voor jou alles wat je moet weten over deze fitnessapparaten op een rijtje gezet. Zo bekijken we de voordelen van de apparaten en geven we je onze aanbevelingen!

Wat is een stairclimber eigenlijk?

stairclimber_traplop_machine

Misschien dat het je in het verleden al wel een keer is overkomen. Je loopt een of meerdere trappen op en voelt dat je misschien toch niet meer zo fit bent als dat je voorheen was. Maar voordat je denkt dat je conditie helemaal niets waard is, is er toch meer aan de hand.

Traplopen is namelijk een van de meest onderschatte maar toch meest inspannende vormen van bewegen. Je bent continu in een korte beweging jezelf met je lichaamsgewicht naar boven aan het drukken op een vast tempo.

Zo kan traplopen dus veel fantastische voordelen meenemen voor je conditie, je benen en je billen.

Waar je voorheen echt afhankelijk van een trap was, zijn we tegenwoordig gelukkig wat verder met onze technologie. Zo zijn bijvoorbeeld veel sportscholen voorzien van een traploop apparaat. Op deze manier kun je traplopen in de sportschool, zonder daadwerkelijk een trap te hoeven gebruiken.

Een stairclimber, ook wel stairmaster of stair stepper genoemd, bestaat dan ook uit een set treden of pedalen die traplopen simuleren. Dit doen zij door te rouleren of op en neer te bewegen, waardoor jij een fantastische work-out kunt krijgen!

Voordelen van een stairclimber

traploop_stairclimber

Je kunt je misschien wel voorstellen dat het gebruiken van een stairclimber wat voordelen met zich meebrengt. We hebben daarom speciaal voor jou een aantal fikse voordelen op een rijtje gezet!

Benen en billen

Een van de meest voorkomende redenen voor mensen om te gaan sporten is om meer spieren te kunnen krijgen.

Hoewel je hiervoor misschien ten eerste instantie sneller voor een apparaat met gewichten zou gaan, kun je dit ook absoluut met een stairclimber creëren.

Door de constante beweging naar boven te maken ben je namelijk wonderen aan het verrichten voor je been- en bilspieren.

In plaats van dat je constant aan het wisselen bent van gewichten gebruik je jouw eigen lichaamsgewicht als ballast. Door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken kun je ook niet te ver gaan en train je op een gezonde manier!

Conditie

Een andere veel voorkomende reden voor het kopen van een stair stepper is de bevordering van de conditie. Hoewel veel andere fitnessapparaten hier ook goed voor zijn, is het gebruiken van een stairclimber verrassend effectief!

Zo staat een kwartier gebruik maken van een traploop machine gelijk aan een halfuur hardlopen. Dit komt natuurlijk door de manier van bewegen die je toepast, namelijk de opwaartse beweging. Hierdoor is het mogelijk om op een snelle manier je conditie toe te laten nemen.

Soepele gewrichten

Naarmate we langzaam ouder worden is het heel normaal dat ons lichaam op een bepaald punt wat stroever wordt. Je gewrichten zijn dan in veel gevallen ook een van de eerste onderdelen van je lichaam waar je de ‘ouderdomskwaaltjes’ in zult herkennen.

Het gebruiken van een trap apparaat is dan ook een perfecte manier om ervoor te zorgen dat je gewrichten soepel blijven of om deze te versterken.

Het gebruik ervan kan dan ook worden aangeraden door bijvoorbeeld fysiotherapeuten en kan uitermate nuttig zijn voor revaliderende mensen.

Onze aanbevelingen!

Dat het gebruiken van een stairclimber een grote hoeveelheid verschillende voordelen met zich meebrengt lijkt duidelijk.

Het kan dan ook goed zijn dat je na het lezen van de bovenstaande punten nu wel enthousiaster dan ooit bent geworden om er eentje aan te schaffen.

Speciaal om dit enthousiasme nog verder te kunnen helpen hebben we een lijst samengesteld van de beste stairclimbers van het moment.

5. Hammer Cross Stepper

crosstrainer-stepper

We bijten het spits af met de Hammer Cross Stepper. Dit handige fitnessapparaat haalt namelijk niet alleen het beste van een stairmaster naar boven, maar weet dit te combineren met alle voordelen van een crosstrainer.

Het sportieve apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor is hij te belasten tot maar liefst 130kg. Zijn afmetingen van 108 x 50 x 154 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat de Hammer Cross Stepper in zo goed als iedere woning te gebruiken is.

Met de Hammer Cross Stepper kan wisselen tussen verschillende posities. Dit zorgt ervoor dat je zowel de achterkanten als de voorkanten van je benen gemakkelijk kunt trainen. Stabiliteit en het comfort worden gegarandeerd dankzij de grote voetplaten van het apparaat.

De traploop machine is voorzien van een elektromagnetisch weerstandssysteem. Deze, in combinatie met het vliegwiel, zorgen ervoor dat het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus. Deze zijn eenvoudig in te stellen via de trainingscomputer.

Naast de weerstandsniveaus laat de trainingscomputer je ook nog de volgende parameters zien:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Rotaties per minuut

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen.

De Hammer Cross Stepper is via bluetooth te verbinden met je smartphone en tablet. Zo kun je gebruik maken van verschillende sport apps zoals iConsole, Kinomap en BitGym. Je kunt je tablet of smartphone gemakkelijk kwijt in de tablethouder aan de voorkant van de trainingscomputer.4. Life Fitness Powermill Stairclimber

powermill_climber

Vergis je niet, het is echt een stairclimber! De Life Fitness Powermill Stairclimber is namelijk een roltrap van miniformaat, ontwikkeld om een zo authentiek mogelijke traploopervaring te simuleren.

Het apparaat is extreem stevig en te gebruiken tot maar liefst 182 kg. De afmetingen en het gewicht zijn dan ook wel een stuk exorbitanter dan bij menig ander fitnessapparaat. Zo is het toestel 143 x 84 x 210 cm (LxBxH) en weegt hij een respectabele 215 kg.

De treden van het apparaat zorgen voor een comfortabele en veilige manier van sporten. Hierdoor is hij ideaal om gebruikt te worden tijdens een revalidatie. 

De Life Fitness Powermill Stairclimber kan tot een snelheid van 120 stappen per minuut en beschikt over 19 verschillende programma’s. Deze kun je eenvoudig selecteren via de Integrety console. Hier zie je ook de volgende gegevens terug:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat.

De Life Fitness Powermill is gemakkelijk via bluetooth te koppelen met je smartphone of tablet om zo gebruik te maken van verschillende sport apps. Zo kun je echt op jouw manier sporten.

Het apparaat is extreem stevig en duurzaam, maar schrik niet van de prijs!maxi_climber

3. Orange Planet Maxi Climber

Van de luxe van een roltrap stairclimber gaan we even terug naar een wat oudere manier van traplopen. De Orange Planet Maxi Climber is dan ook een stairclimber die meer gelijkenissen heeft met een ladder dan een trap.

Het apparaat is dan ook gemaakt om meer dan alleen je benen te trainen, maar echt een volledige work-out te geven. Zo stimuleert het apparaat een steile berg klim, in tegenstelling tot een trap.

Het apparaat is gemaakt van metaal waardoor hij verrassend stevig is. Het apparaat is ontworpen om makkelijk na de training te worden opgeborgen.

Dit doe je door het apparaat op te klappen en zo op te bergen op een gewenste plek. Hoewel dit erg prettig is, kan het zijn dat het toestel gaat wiebelen bij intensief gebruik.

De Orange Planet Maxi Climber maakt geen gebruik van een vliegwiel om een weerstand te creëren. De weerstand wordt namelijk gemaakt door jouw eigen lichaamsgewicht! Dit zorgt ervoor dat je altijd op een goede weerstand kunt trainen.2. SPIRIT fitness CSC900

spirit_fitness_pro_csc900

Stevig, sterk en sportief. Dat zijn de eerste drie woorden die te binnen schieten bij het bekijken van de SPIRIT fitness CSC900. Het apparaat is dan ook een groter en meer uitgebouwd dan zijn voorganger op deze lijst.

De stairclimber is gemaakt van kunststof en metaal en heeft de afmetingen 162,5 x 96,5 x 210,9 cm (LxBxH). Dit zorgt ervoor dat het apparaat een gewicht kan hebben tot maar liefst 180 kg. De keerzijde hiervan is dat de traploop machine 232,3 kg weegt.

Een van de meest prominente voordelen van deze stairclimber is dat deze voorzien is van het grootste trapoppervlak beschikbaar! Deze is namelijk 54,6 x 27,9 cm. Dit geeft je de mogelijkheid om op meerdere manieren te kunnen trainen.

De stair stepper is voorzien 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en maar liefst 20 verschillende weerstandsniveaus. Zo heeft snelheidsbereik tussen de 25 en 168 stappen per minuut, waardoor je de trainingen helemaal zelf in de hand hebt.

Dit alles is gemakkelijk in te stellen via de trainingscomputer. Deze is voorzien van een helder LED-scherm waar je alles op kunt zien. Zo zie je ook de volgende gegevens terug:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Wattage

Ook kun je gebruik maken van de speciaal ontwikkelde Spirit Fitness app. Deze synchroniseert al je trainingsgegevens eenvoudig met je smartphone. Je smartphone kun je gemakkelijk kwijt in de tablethouder en als kers op de taart is de stairmaster ook nog voorzien van een ingebouwde ventilator!1. Bowflex Max Trainer M10

bowflex_max_trainer_m10i

Tot slot hebben we nog de Bowflex Max Trainer M10. Je kunt met dit fitnessapparaat traplopen, maar het brengt je ook al het goede van een crosstrainer. Twee vliegen in een klap!

De combinatie van materialen zorgt ervoor dat het apparaat te belasten is tot 136 kg. De afmetingen van 125 x 78 x 167 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat het apparaat verrassend compact is en een gewicht heeft van 67 kg.

De paslengte van 40 cm en antislip pedalen zorgen voor een fijne (trap)loopbeweging. Het vliegwiel weegt slechts 4,5 kg, wat aan de lichte kant is. Dit zorgt er wel voor dat het apparaat geschikt is voor HIIT-trainingen.

De Bowflex Max Trainer M10 beschikt over twee weerstandssystemen, lucht en magneet. Dit zorgt ervoor dat het apparaat 20 verschillende weerstandsniveaus heeft. Ook is het toestel voorzien van 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Ben je toch op zoek naar een meer persoonlijke work-out? Dan kun je gebruik maken van de JRNY console. Deze analyseert je resultaten en stelt zo de perfecte training voor je samen! Zo train je op een persoonlijke manier niet alleen je benen maar ook je bovenlijf door de handgrepen.

De stairmaster is voorzien van een groot LCD-scherm waar je niet alleen handige parameters op ziet of het weerstandsniveau op aanpast, maar zelfs Netflix of Amazon Prime op kunt kijken! Zo kun je ontspannen tijdens het sporten!Conclusie

We hebben vandaag de dag steeds vaker een of meerdere fitnessapparaten thuis staan. Een stairmclimber is dan ook een steeds vaker voorkomend fenomeen bij mensen thuis.

Hierboven hebben we de beste stairclimbers van het moment voor je op een rij gezet. Welke kies jij?


Bekijk ook:

Stepapparaat kopen

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *