Technogym crosstrainer kopen? Het aanbod vergeleken

Conditie opbouwen of de nodige calorieën verbranden? Als je voor een goede crosstrainer kiest, werk je gericht naar één van deze doelen toe.

Uiteraard kun je ook voor een combinatie van beide doelen kiezen, zodat je je een stuk fitter gaat voelen. Iets wat je zéker gaat behalen als je voor een Technogym crosstrainer kiest.

De crosstrainers van dit merk zijn vooral voor professioneel gebruik geschikt. Dit betekent dat je een Technogym crosstrainer bijvoorbeeld in een sportschool aantreft.

Ook als je serieuze trainingsdoelen hebt, zou een Technogym crosstrainer perfect op je wensen aansluiten.

Zijn de crosstrainers van Technogym dan niet voor thuisgebruik geschikt?

Als je bereid bent om relatief veel geld uit te geven, kun je zeer zeker voor een Technogym crosstrainer kiezen. De crosstrainers zijn niet goedkoop, maar kun je wel prima in huis gebruiken.

Veel verschillende varianten

Het aanbod van Technogym is veelbelovend, hoogwaardig en uitgebreid. Zo kun je uit tientallen varianten op dit moment kiezen, waarbij elke variant op zijn eigen manier uniek is.

Juist doordat het aanbod zo divers is, kun je altijd wel een geschikte Technogym crosstrainer vinden.

Voordat het zover is, zou je wel over je wensen na moeten denken. Hoeveel geld wil je bijvoorbeeld aan de Technogym crosstrainer uitgeven?

En wat is voor jou de reden dat je een crosstrainer van dit merk aan wilt schaffen? Voor een particulier is dit uiteraard een andere reden dan voor een sportschooleigenaar.

Om je zoveel mogelijk met de aankoop te helpen, bespreken we hieronder de verschillende TechnoGym varianten.

Technogym Elliptical

technogym_elliptical_inklapbare_crosstrainer

Heb je wel eens van een elliptische fiets gehoord?

Dit is een fiets waarop je een crosstrainer-beweging maakt, maar waarbij er géén belasting op je spieren komt. Dat is ook het geval als je voor deze Technogym Elliptical kiest.

Deze crosstrainer heeft een unieke vormgeving, een unieke werking en zorgt voor een minimale impact op de gewichten. Belangrijk voordeel is dat deze crosstrainer compact is, waardoor je er moeiteloos meerdere naast elkaar kunt zetten.


Technogym Cross Personal

technogym_cross_personal

Let je tijdens je zoektocht naar een nieuwe crosstrainer vooral op de ergonomie? Dan kom je al snel bij de Technogym Cross Personal uit.

Volgens Technogym zelf blinkt dit apparaat uit op het gebied van ergonomie. Dit blijkt onder meer uit de veel mogelijkheden, de persoonlijke begeleiding en het grote beeldscherm.

Via dit grote beeldscherm stel je deze crosstrainer geheel naar wens in.

Wat bij deze crosstrainer ook opvallend is, is het design. De vormgeving is opvallend, maar de kleurstelling is nog opvallender.

Dankzij de glanzende details is deze crosstrainer oprecht een lust voor het oog.


Technogym Artis Synchro

technogym_crosstrainer_artis_synchro

Gaat je voorkeur uit naar een professionele crosstrainer met vliegwiel aan de achterzijde? Dan sluit de Artis Synchro variant van Technogym mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze crosstrainer biedt tal van mogelijkheden, biedt veel programma’s inclusief videobegeleiding aan en is van een uitmuntende kwaliteit.

Dit is géén crosstrainer die je even in je huis neerzet, gezien het prijskaartje. Dit is echter wel een prima Technogym crosstrainer voor in bijvoorbeeld een sportschool.


Technogym Artis Vario

technogym_artis_vario

De Technogym Artis Vario is een zogeheten elliptische crosstrainer. Bij deze crosstrainer is er geen sprake van (extra) gewicht, waardoor de spieren minder belast worden.

Ondertussen past deze crosstrainer zich automatisch aan de gebruiker aan. De crosstrainer monitort voortdurend de bewegingspatronen, waardoor de crosstrainer zich hier voortdurend op aan kan passen.

Het is overigens ook mogelijk om de paslengte aan te passen.


Technogym Excite Live Synchro

technogym_excite_live_synchro

Wil je echt voor het beste van het beste gaan? En wil je je klanten in je sportschool van de beste apparaten voorzien?

Dan is de Technogym Excite Live Synchro een prima optie voor je. Dit is géén goedkope crosstrainer, maar het is wel de meest moderne crosstrainer.

Technogym heeft ook hierbij voor de elliptische techniek gekozen. De spieren van je klanten worden hierdoor minder belast, waardoor de trainingen een stuk duurzamer zijn.

Ondertussen genieten je klanten van ongekende trainingsmogelijkheden en intensiteitsniveaus.

Tijdens het trainen op de Technogym Excite Live Synchro valt ook direct de manier van bewegen op.

Alle bewegingen die gemaakt worden, worden vloeiend uitgevoerd. Met alle dank aan de kwaliteit, de vormgeving en de gebruikte onderdelen.


Technogym Excite Live Vario

technogym_crosstrainer_excite_live_vario

Een veelzijdige elliptische crosstrainer met tal van mogelijkheden. Dat is één van de beste manieren waarop we de Technogym Excite Live Vario kunnen omschrijven.

Deze crosstrainer biedt meerdere trainingsmanieren aan. Zo kun je verticale stappen maken, waarmee je de kracht in je benen en billen traint.

Je kunt er ook voor kiezen om op deze crosstrainer te wandelen of hard te lopen. Ongeacht voor welke trainingsvorm je kiest, geniet je van talloze mogelijkheden.

Je bent hierbij bovendien van een prima kwaliteit verzekerd én van een minieme belasting op de spieren. Dit is, net zoals veel andere varianten van Technogym, een elliptische crosstrainer.


Varianten op bovenstaande modellen

Als je verder naar het aanbod van Technogym kijkt, kom je nog veel meer varianten tegen. Het gaat hierbij echter allemaal om varianten op bovenstaande modellen.

Enkele van deze varianten zetten we hieronder graag in het kort op een rijtje:

  • Technogym Vario Excite+ 500i: dit is een simpelere variant van de hierboven besproken Excite Live Vario. Deze elliptische crosstrainer biedt tal van mogelijkheden, heeft een duidelijk scherm en is geheel naar wens in te stellen. Een prima crosstrainer voor in een sportschool.
  • TechnoGym lateral trainer Excite+ Crossover 700 Unity 3.0: wil je je klanten tijdens het sporten van veel ontspanningsmogelijkheden voorzien? Dan is het aan te raden om eens naar déze crosstrainer te kijken. Deze crosstrainer van Technogym beschikt over een groot display, waarmee gebruikers van tal van apps gebruik kunnen maken.

Ga je één van deze Technogym crosstrainers bij Fitness24.nl bestellen? Let dan goed op dat de meeste van deze modellen gebruikt zijn.

Dit staat bij de betreffende modellen benoemd en is ook terug te zien in het prijskaartje. Op veel gebruikte Technogym crosstrainers krijg je een korting van wel 50%.

Wat is voor jou de beste Technogym crosstrainer?

crosstrainer_technogym

Ben je op zoek naar een nieuwe Technogym crosstrainer? Dan is het belangrijk om eerst naar je positie te kijken.

In veel situaties kiezen mensen een crosstrainer voor zichzelf uit, maar bij een Technogym crosstrainer is dit niet het geval.

De meeste klanten van Technogym zijn bijvoorbeeld sportschooleigenaren. Ben je zelf ook een sportschooleigenaar?

Of heb je bijvoorbeeld je eigen personal training bedrijf? In dergelijke gevallen kijk je vanuit een ander perspectief naar een crosstrainer.

Jij hecht mogelijk waarde aan kenmerk X en Y, maar geldt dat ook voor de uiteindelijke gebruikers? Voordat je de juiste Technogym crosstrainer kunt kopen, zou je je daarom moeten verplaatsen in je klanten en de potentiële gebruikers.

Om uiteindelijk tot de beste koop te komen, zijn er tal van aandachtspunten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we hieronder in het kort.

Soort training

Ten eerste zou je goed na moet denken over het soort training.

Wil je dat je klanten alleen op de gebruikelijke manier op een crosstrainer kunnen trainen? Of wil je hen juist heel veel trainingsmogelijkheden voorschotelen?

Mocht je voorkeur naar dat laatste uitgaan, is een elliptische crosstrainer van Technogym een top idee.

Met zo’n elliptische crosstrainer geniet de gebruiker van ongekend veel mogelijkheden. Het is mogelijk om te wandelen, om verticaal te stappen en om hard te lopen.

Vormgeving

Als je een crosstrainer in je sportschool wilt zetten, zou je ook goed naar de ruimte moeten kijken.

Hoeveel ruimte heb je in je sportschool over? En kun je eventueel meerdere crosstrainers naast elkaar kwijt? Dat zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Sowieso moet je goed naar de vormgeving van een Technogym crosstrainer kijken. Sommige apparaten zijn namelijk heel compact uitgevoerd, terwijl andere apparaten erg lang/groot zijn.

Trainingsmogelijkheden en instelmogelijkheden

crosstrainer_technogym_training

Kies je voor een Technogym crosstrainer? Dan kies je automatisch voor veel trainingsmogelijkheden.

Uiteraard bestaan hier wel gradaties in tussen de verschillende soorten Technogym crosstrainers. Kijk daarom per model heel goed naar de trainingsmogelijkheden.

Waar je ook goed naar zou moeten kijken, is naar de instelmogelijkheden.

Op welke manieren kan de crosstrainer naar wens ingesteld worden? Welke invloed kan de gebruiker zelf uitoefenen? En hoe is het mogelijk om de crosstrainer naar wens in te stellen?

Montage en installatie

Een Technogym crosstrainer is in de basis een groot en zwaar apparaat. Mede daarom is het zaak om goed naar de montage en installatie te kijken.

Ga je dit zelf doen? Of laat je dit doen door de leverancier van de crosstrainer?

Dat laatste is toch wel aan te raden. In dat geval hoef je zelf niet de handjes uit de mouwen te steken, terwijl je ook weet dat de installatie goed en snel gaat.

Prijskaartje

Tot slot zou je goed naar het prijskaartje van de Technogym crosstrainer moeten kijken. De prijskaartjes lopen flink uiteen, waarbij je voor sommige varianten ruim 15.000 euro moet betalen.

Geef je liever iets minder geld uit? Dan kun je ook kijken naar een gebruikte Technogym crosstrainer.

Een divers aanbod van gebruikte varianten vind je bij meerdere winkels.Meer crosstrainer merken: