Kettler crosstrainer kopen? Vergelijk snel het aanbod!

Het aanbod crosstrainers van Kettler is indrukwekkend te noemen. Dit merk biedt veel soorten crosstrainers aan én levert ook nog eens kwaliteit.

Maar, tussen welke Kettler crosstrainers kun je nou precies kiezen? En welke Kettler crosstrainer zou voor jou het beste zijn?

In dit artikel vind je op beide vragen het antwoord.

Crosstrainers van Kettler vergeleken

Als je een nieuwe crosstrainer wilt kopen, is de kans groot dat je bij Kettler uitkomt. Zoals hierboven al gesteld, is het aanbod van crosstrainers van dit merk erg divers.

De crosstrainers van dit merk zijn voor verschillende sporters geschikt, variërend van recreatieve thuissporters tot aan de meer serieuzere sporters.

Over alle modellen van Kettler lees je hieronder meer. We bespreken de modellen van dit merk in het kort, zodat je een duidelijke indruk van het totale aanbod krijgt.

Kettler Optima 400

crosstrainer_kettler_optima_400

De Kettler Optima 400 is een prima crosstrainer voor de thuissporter. Dit is niet de duurste crosstrainer, maar het is ook zeker niet de goedkoopste variant. Je kunt dit model eigenlijk zien als een ‘tussenmodel’ in het aanbod.

De Optima 400 beschikt over een heuse ergometer. Dankzij deze ergometer ben je in staat om op wattage te trainen. Dit is ideaal als je revalideert of als je gericht wilt trainen.

De lengtepas is 39 centimeter, het vliegwiel weegt 14 kilogram en de crosstrainers beschikt over 10 standaard programma’s.
Kettler Omnium 500

crosstrainer_kettler_omnium_500

De Kettler Omnium 500 is een unieke crosstrainer binnen het aanbod. Deze crosstrainer heeft bijvoorbeeld een lange lengtepas en een elektromagnetisch remsysteem en beschikt over maar liefst 75 weerstandsniveaus.

Door deze hoeveelheid niveaus is dit een ideale crosstrainer voor intensief thuisgebruik en voor semiprofessioneel gebruik.

Deze crosstrainer beschikt ook nog over 10 trainingsprogramma’s. Deze programma’s bieden veel trainingsmogelijkheden, zéker in combinatie met de 75 weerstandsniveaus.

Verder beschikt deze crosstrainer van Kettler over bluetooth, een groot/duidelijk display en een vliegwiel van 18 kilogram. Doordat dit vliegwiel zich aan de voorzijde bevindt, is de lengtepas maar liefst 50 centimeter.
Kettler Optima 600

crosstrainer_kettler_optima_600

De Optima 600 is min of meer de grotere broer van de Optima 400. Deze twee crosstrainers lijken qua vormgeving op elkaar, maar verschillen onder meer qua specificaties.

Zo is het vliegwiel van de Optima 600 maar liefst 22 kilogram. De lengtepas is wel gelijk aan de Optima 400; 39 centimeter om precies te zijn.

Verder weegt deze crosstrainer 79 kilogram. Door dit forse gewicht staat de crosstrainer als een huis. Zelfs als je deze crosstrainer (heel) intensief belast, geeft de crosstrainer geen enkele krimp.

Verder heb je de keuze uit 15 weerstandsniveaus en uit 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.
Kettler Optima 100

crosstrainer_kettler_optima_100

Het instapmodel binnen het aanbod van Kettler; dat is toch wel de Optima 100. Zoals de naam al aangeeft, is dit het kleinste broertje uit de Optima serie van Kettler.

Wat ons betreft is dit een ideale crosstrainer voor de beginnende thuissporter. De crosstrainer is niet al te duur, maar biedt wel de nodige trainingsmogelijkheden. Dat laatste is onder meer aan het vliegwiel van 12 kilogram te danken.

De Optima 100 is behoorlijk compact vormgegeven. Zelfs als je weinig ruimte in je woning over hebt, kun je prima voor deze crosstrainer kiezen.

Belangrijk voordeel is dat deze crosstrainer wel ‘gewoon’ 52 kilogram weegt. Dankzij dit gewicht staat deze Kettler crosstrainer als een huis.
Kettler Omnium 300

crosstrainer_kettler_omnium_300

Gaat je voorkeur uit naar een front driven crosstrainer? Dan sluit de Kettler Omnium 300 mogelijk op je wensen aan.

Doordat het vliegwiel zich bij deze crosstrainer aan de voorzijde bevindt, geniet je van een lengtepas. Een lengtepas van 50 centimeter om precies te zijn.

Bij de Omnium 300 valt het vliegwiel van 18 kilogram ook op. Doordat dit vliegwiel relatief zwaar is, heb je de keuze uit meerdere weerstandsniveaus.

Je kunt uit 15 standen kiezen, evenals dat je uit 10 trainingsprogramma’s kunt kiezen. Tijdens het sporten geniet je van de handige tablethouder, de bluetooth verbinding en het grote display.
Kettler Optima 800

crosstrainer_kettler_optima_800

Binnen de Optima serie van Kettler is de Optima 800 het topmodel. Dit is het duurste model binnen de Optima serie, maar daar zijn de specificaties dan ook naar.

Deze crosstrainer beschikt bijvoorbeeld over 19 trainingsprogramma’s. Alleen deze specificatie is al indrukwekkend, aangezien veel andere Kettler crosstrainer ‘slechts’ 10 trainingsprogramma’s hebben.

Verder beschikt deze crosstrainer over een EMS weerstandssysteem. Dankzij dit systeem heb je de keuze uit 15 weerstandsniveaus, waarbij dit systeem ook nog eens geheel geruisloos werkt.

Verder is het ideaal dat de crosstrainer 115 kilogram weegt. Je kunt ‘m hierdoor lastig verplaatsen, maar het apparaat staat hierdoor wel als een huis.
Kettler Optima 200

crosstrainer_kettler_optima_200

De Kettler Optima 200 is één van de crosstrainers die voor thuisgebruik geschikt is. Deze crosstrainer is niet overdreven duur, biedt prima specificaties en is relatief compact.

Met dank aan de relatief compacte afmetingen vind je relatief snel een geschikt plekje in huis voor de Kettler Optima 200.

Als je het geschikte plekje eenmaal gevonden hebt, begint het echte genieten. De crosstrainer staat als een huis, beschikt over transportwielen en is behoorlijk stil in gebruik.

Bovendien heb je de keuze uit meerdere trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus. Als klap op de vuurpijl beschikt de Optima 200 ook nog over bluetooth. Daarmee breid je de trainingsmogelijkheden alsmaar verder uit.
Kettler Nova P

kettler_nova_p_crosstrainer

Eén van de goedkoopste crosstrainers van Kettler is de Nova P. Deze crosstrainer kost 849 euro en is hiermee uiterst geschikt voor de recreatieve thuissporter.

Dat is óók te danken aan de meer dan prima specificaties. Zo beschikt deze Kettler crosstrainer over 12 trainingsprogramma’s en 16 trainingsniveaus.

Ook is het erg fijn dat deze crosstrainer relatief compact is. Je gebruikt ‘m hierdoor moeiteloos in je woning, waarbij je direct opmerkt dat het apparaat zo stevig als een huis staat.

Tijdens het trainen geniet je ook nog van eens van veel handige extra’s. De nauwkeurige hartslagfunctie is daar één van de voorbeelden van.
De eigenschappen van een Kettler crosstrainer

kettler_crosstrainers

De keuze voor een Kettler crosstrainer is een hele logische keuze. De crosstrainers van dit merk staan goed aangeschreven, zijn populair en worden ook door ons goed beoordeeld.

Dit is onder meer aan onderstaande kenmerkende eigenschappen te danken.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Wat ons betreft is de prijs-kwaliteitsverhouding van een Kettler crosstrainer prima. Je betaalt voor de meeste crosstrainer tussen de 800 en 2000 euro. Dat je in deze prijsklasse de keuze hebt, is sowieso al een voordeel volgens ons.

Over de kwaliteit hoef je je ook niet druk te maken. De crosstrainers van dit merk staan als een huis, beschikken over de juiste onderdelen en hebben zodoende een lange levensduur.

Zelfs als je elke dag intensief gebruik van de Kettler crosstrainer maakt, geeft de crosstrainer geen krimp. Precies dat is wat je wilt als je (intensief) op een crosstrainer wilt trainen.

Stevig en stabiel

Bij elke Kettler crosstrainer valt de stabiliteit op. De crosstrainers zijn allemaal zwaar uitgevoerd, waardoor de crosstrainer zo stevig als een huis staat.

Zelfs als je echt volle bak op een Kettler crosstrainer traint, geeft het apparaat geen enkele krimp. Voldoende reden dus om voor een Kettler crosstrainer te kiezen.

Veel trainingsmogelijkheden

crosstrainers_kettler

Ongeacht voor welke crosstrainer van Kettler je kiest, ben je van veel trainingsmogelijkheden verzekerd. Zo heb je bij elke crosstrainer de keuze uit meerdere trainingsprogramma’s.

Feit is wel dat dit per crosstrainer verschillend is. Bij sommige crosstrainers kun je uit 10 programma’s kiezen, terwijl je bij andere varianten uit meer dan 15 programma’s kunt kiezen.

Verder is het ideaal dat de meeste Kettler crosstrainers over een zwaar vliegwiel beschikken. Dankzij dit vliegwiel ben je in staat om de weerstand flink te verhogen, waardoor je nóg intensiever kunt trainen.

Elektronisch magneetremsysteem

Het EMS systeem van Kettler is uniek te noemen. Met dank aan dit weerstandssysteem heb je bij sommige crosstrainers van dit merk de keuze uit meer dan 70 verschillende weerstandsniveaus.

Bij andere merken kom je vergelijkbare systemen tegen, maar deze zijn allemaal niet zo verfijnd als het systeem van Kettler.

Diversiteit binnen het aanbod

Binnen het aanbod van Kettler valt de diversiteit in positieve zin op. In tegenstelling tot veel andere merken richt Kettler zich namelijk op twee soorten crosstrainers.

Zo kun je bij dit merk kiezen voor een Front Driven crosstrainer. Het vliegwiel bevindt zich hierbij aan de voorzijde, waardoor de crosstrainer een langere lengtepas heeft. Je bent hiermee in staat om alle bewegingen krachtiger en vloeiender te maken.

Je kunt echter ook voor een Rear Driven crosstrainer kiezen. Zo’n crosstrainer is vaak een stuk compacter. Met dank aan de compacte afmetingen vind je in je huis altijd wel een geschikte plek voor de crosstrainer.

Verder biedt Kettler voor meerdere soorten sporters een crosstrainer aan. Ben je een beginnende of recreatieve thuissporter? Dan zou één van de basismodellen van dit merk ideaal voor je zijn.

Stel je echter hogere eisen aan je crosstrainer en aan je trainingen? Dan kun je beter voor één van de duurdere modellen van Kettler kiezen.

Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze binnen het huidige aanbod.

Veel handige extra’s

kettler_crosstrainer_extras

Bij elke crosstrainer kiest Kettler in ieder geval voor de nodige extra’s. Zo vind je op in principe elke Kettler crosstrainer wel een bluetoothverbinding terug. Met dank aan deze bluetoothverbinding train je nóg veelzijdiger en leuker.

Verder beschikken veel Kettler crosstrainers over een handige tablethouder. Tijdens het trainen vermaak je je hierdoor.

Tevens beschikken de meeste crosstrainers van dit merk over een bidonhouder. Met dank aan de bidonhouder vul je je vochtniveau tijdens het sporten aan.

Ook is het opvallend dat veel Kettler crosstrainers over een groot display beschikken. Dit display werkt slim, is goed af te lezen en biedt tal van functies aan.

Het fijne hierbij is ook nog dat de displays van Kettler makkelijk te bedienen zijn. Als je eenmaal op een Kettler crosstrainer hebt getraind, wil je waarschijnlijk niks anders meer.

Stil

Wat bij elke Kettler crosstrainer opvalt, is het minimale geluidsniveau. Veel crosstrainers maken relatief wat lawaai, maar daar is bij een variant van Kettler absoluut geen sprake van.

Deze crosstrainer zijn geluidsstil, waardoor je óók ’s avonds laat nog op de crosstrainer kunt trainen.

Train je graag in de vroege ochtend? Dan komt het minimale geluidsniveau uiteraard ook goed van pas.

Over Kettler Fitness

Het merk Kettler werd in 1949 in Sauerland opgericht. Vanuit deze Duitse regio begon het merk met het fabriceren/leveren van allerlei fitnessapparaten. Door de decennia heen is het aanbod van Kettler alsmaar uitgebreider geworden.

Tegenwoordig kun je voor allerlei fitnessapparaten bij Kettler Fitness terecht. Denk hierbij aan de crosstrainers uit dit artikel, maar ook aan hometrainers, roeitrainers en loopbanden.

Ben je liever met krachttraining bezig? Ook daarvoor kun je op de deur van Kettler Fitness aankloppen. Dit merk levert namelijk ook talloze krachtapparaten, waaronder halterbanken.

In de afgelopen jaren is Kettler tot een gerenommeerde partij uitgegroeid. Dit bewijst de huidige populariteit van het merk, maar ook de vele awards die men in de wacht gesleept heeft.

Al met al weet Kettler Fitness hoge ogen te gooien. En raden wij je aanschaf van een Kettler crosstrainer van harte aan!

Oudere modellen van Kettler

Kettler heeft een rijke historie als het aankomt op crosstrainer en andere fitnessapparaten. Nog altijd zijn er oudere modellen in omloop op de tweedehands markt. Dit komt vooral omdat de apparatuur van Kettler enorm lang meegaat.

Enkele voorbeelden van oudere Kettler crosstrainers die nog altijd vrij populair zijn vind je hieronder.