Keiser M5i: Een uitgebreide review

Gepubliceerd door Joni op

Ben je op zoek naar een professionele crosstrainer? Wil je deze crosstrainer op een intensieve manier kunnen gebruiken? En wil je uit veel trainingsmogelijkheden kunnen kiezen?

Dan sluit de Keiser M5i mogelijk perfect op je wensen aan. In deze Keiser M5i review vertellen wij je graag alles over deze Keiser crosstrainer.

De Keiser M5i crosstrainer is op papier een veelbelovende crosstrainer. De specificaties zien er prima uit, terwijl de beoordelingen van kopers erg positief zijn.

Of ook wij over deze crosstrainer te spreken zijn, ga je in deze Keiser M5i review lezen. We bespreken onder meer voor wie de crosstrainer geschikt is, wat de belangrijkste specificaties zijn en wat de plus- en minpunten zijn.

Voor wie is de Keiser M5i geschikt?

Keiser M5i

Deze crosstrainer is geschikt voor mensen die hoge eisen aan een crosstrainer stellen.

Wil je bijvoorbeeld dagelijks van je crosstrainer gebruik maken? Wil je (heel) intensief kunnen trainen? Of wil je jarenlang van je nieuwe crosstrainer gebruik maken?

In al deze situaties is de Keiser M5i een geschikte crosstrainer.

Geef je liever niet al te veel geld uit? Wil je de crosstrainer alleen voor recreatief thuisgebruik gebruiken? Of stel je niet al te veel eisen aan je nieuwe crosstrainer?

Dan kun je beter voor een andere variant kiezen. Dat dit een professionele crosstrainer met hoge kwaliteit is, blijkt namelijk duidelijk uit het prijskaartje.

De belangrijkste specificaties van de Keiser M5i

Keiser M5i Crosstrainer

Als je bereid bent om het nodige geld uit te geven, lijkt de Keiser M5i een prima crosstrainer te zijn. Dat lijkt in ieder geval zo als je naar de specificaties kijkt.

De belangrijkste specs van deze crosstrainer zetten we graag even voor je op een rijtje:

Paslengte34 centimeter
Aantal weerstandsniveaus24 niveaus
Positie vliegwielAchter
Gewicht vliegwiel9 kilogram
Gewicht crosstrainer51 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht159 kilogram


Twee dingen vallen ons direct op: de paslengte en het aantal weerstandsniveaus. Verderop in deze Keiser M5i review vertalen we dit graag naar voordelen voor je.

De belangrijkste voordelen van de Keiser M5i

Voordat wij deze review konden schrijven, hebben wij deze crosstrainer uitgeprobeerd. Onze verwachtingen waren hooggespannen, maar zijn nagenoeg allemaal uitgekomen.

Deze hoogwaardige crosstrainer heeft ons oprecht weten te verrassen. Iets wat onder meer aan onderstaande voordelen te danken is.

Efficiënte bewegingen

Als je intensief aan het trainen bent, wil je efficiënte bewegingen maken. Op de Keiser M5i behoort dit tot de mogelijkheden.

Met dank aan de paslengte van 34 centimeter maak je lange bewegingen, waardoor de beweging erg efficiënt is. Bovendien geniet je door deze lange beweging van de gewenste stabiliteit op de crosstrainer.

Die stabiliteit is ook te danken aan het vliegwiel. Bij veel crosstrainers weegt het vliegwiel 6 of 7 kilo, maar de Keiser M5i heeft een vliegwiel van 9 kilogram.

Dát brengt twee voordelen met zich mee:

  • Je maak de efficiënte bewegingen op een stabiele manier
  • Je kunt de trainingen behoorlijk intensief (zwaar) maken

Veel weerstandniveaus

Zoals hierboven al gesteld, kun je op de Keiser M5i pittige trainingen uitvoeren. Dit is te danken aan het vliegwiel van 9 kilogram.

Doordat dit vliegwiel behoorlijk zwaar is, kun je een behoorlijke weerstand creëren. Met deze weerstand weet je de trainingen behoorlijk zwaar te maken. Dit komt je conditie en kracht uiteindelijk alleen maar ten goede.

Handig display

Display Keiser M5i

Weinig crosstrainers hebben zó’n handig display als de Keiser M5i. De Keiser M5i beschikt namelijk over een groot en motiverend display.

Via dit display stel je de crosstrainer naar wens in, terwijl je op dit display ook de relevante waarden naar voren ziet komen. Welke waarden jij relevant vindt, is volledig aan jezelf om te bepalen.

Op het display kun je onder meer je trainingstijd, afgelegde afstand, het weerstandsniveau, wattage, de omwentelingen per minuut en je hartslag aflezen.

Voor de hartslagmeting heb je overigens wel een accessoire nodig, waarover later meer in deze Keiser M5i review.

Connectiviteit

De Keiser M5i beschikt over een heuse bluetooth verbinding. Dit betekent dat je de crosstrainer aan je smartphone kunt koppelen; daarmee nemen de trainingsmogelijkheden fors toe.

Alle informatie die op het display bijgehouden wordt, kun je bovendien overzetten naar je smartphone. Erg handig om op die manier je trainingsvorderingen in de gaten te houden.

Compact

Toen wij deze crosstrainer mochten proberen, vielen de afmetingen ons direct op. Deze crosstrainer is voornamelijk voor groepstrainingen ontwikkeld.

Het trainen op een crosstrainer in groepsverband is steeds populairder aan het worden, waar Keiser dus perfect op ingespeeld heeft.

Bij zo’n groepstraining is het wel zo wenselijk dat de crosstrainer zo compact mogelijk is. Nou, dat is de Keiser M5i absoluut.

De belangrijkste nadelen van de Keiser M5i

Zijn wij voor de volle 100% overtuigd van deze hoogwaardige crosstrainer? Nee, dat is niet het geval.

Net zoals bij alle andere crosstrainers zijn we ook bij deze crosstrainer op enkele nadelen gestuit. De belangrijkste nadelen bespreken we graag hieronder.

Hartslagmeting niet mogelijk zonder borstband

Hartslagband

Wil je tijdens het trainen graag je hartslag opmeten? Dat is zeer wenselijk, maar is niet standaard mogelijk op de Keiser M5i.

Om je hartslag op te meten, heb je namelijk een borstband nodig. Dit valt ons eerlijk gezegd behoorlijk tegen, zeker met het oog op het forse prijskaartje.

Niet goedkoop

Voor een professionele crosstrainer moet je normaliter relatief diep in de buidel tasten. Dat geldt ook zeker voor de Keiser M5i.

Wat je precies voor deze crosstrainer moet betalen, vertellen we je verderop in deze review. We kunnen in ieder geval alvast concluderen dat dit geen goedkope Keiser crosstrainer is.

Geen verlicht- of kleurendisplay

Het display is grotendeels naar onze wens, maar had toch iets luxer mogen zijn. In onze ogen is dit display vooral motiverend, maar biedt het net iets te weinig mogelijkheden.

Zo is het scherm bijvoorbeeld niet verlicht. Ook heeft Keiser ervoor gekozen om géén kleurendisplay op deze crosstrainer aan te brengen.

Wat kost de Keiser M5i?

Crosstrainer Keiser M5i

Heeft deze Keiser M5i review je warm weten te maken? En wil je daarom graag deze Keiser crosstrainer aanschaffen? Dan moet je rekening houden met een investering van ongeveer 3400 euro.

In onze ogen is dit behoorlijk aan de prijs. Andere vergelijkbare crosstrainers zijn voordeliger, maar kunnen mogelijk niet tippen aan deze crosstrainer.

Over de kwaliteit van deze crosstrainer zijn wij namelijk erg enthousiast.

Tip: houd goed de prijzen bij onze partners in de gaten. Enkele van onze partners stunten regelmatig met kortingen op de Keiser M5i. Door van zo’n korting te profiteren, geniet je van een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Garantie

Op deze crosstrainer krijg je standaard 2 jaar garantie. Hierbij maakt het niet uit hoe je de crosstrainer gebruikt.

Sommige merken geven aan dat je voor professioneel gebruik geen gebruik op de garantieregeling kunt doen, maar daar is bij Keiser geen sprake van. Keiser geeft aan dat je te allen tijde 2 jaar garantie op deze crosstrainer krijgt.

Is de aanschaf van de Keiser M5i aan te raden?

Keiser M5i Crosstrainer

Wil je graag op serieuze en intensieve wijze op een crosstrainer trainen? Ben je bereid om relatief veel geld uit te geven? En stel je hoge eisen aan je nieuwe crosstrainer?

Dan is de aanschaf van de Keiser M5i absoluut aan te raden. Dit is géén goedkope crosstrainer, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Het feit dat je de crosstrainer veelzijdig in kunt zetten, spreekt ons ook aan. Je kunt ‘m prima voor professioneel gebruik inzetten, maar je kunt ‘m ook in je woning neerzetten.

Bestel je deze crosstrainer bij onze partner Fitnessapparaat.nl? Dan ben je ook nog verzekerd van gratis montage. Binnen de kortste keren staat deze crosstrainer voor je klaar, waarna je direct met intensieve trainingen kunt starten.

Al met al zijn wij over de Keiser M5i erg te spreken. Het is een professionele, veelzijdige en hoogwaardige crosstrainer waar je veel plezier aan kunt beleven!




Meer reviews:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *