Schwinn 510E – Uitgebreide review

Gepubliceerd door Cornelis op

schwinn_510e_review_test

Het gebruiken van een crosstrainer is vandaag de dag steeds populairder aan het worden. Zo kun je de apparaten niet meer alleen in de sportscholen vinden, maar komen ze steeds vaker voor bij mensen thuis.

De Schwinn 510E is een van de populairdere modellen crosstrainer van het moment. Deze crosstrainer is dan ook uitgerust met een aantal mogelijkheden die jouw sporthart sneller doet kloppen.

Maar wat zijn deze mogelijkheden? En is de Schwinn 510E wel de oplossing voor mij?

In deze review nemen we een kijkje naar het apparaat en bespreken we alle voor- en nadelen van het toestel!

Schwinn 510E test: Dit mag je verwachten

Voordat we kunnen begrijpen wat de voor- en nadelen zijn aan de Schwinn 510E moeten we eerst kijken wat het apparaat precies is.

Hieronder zullen we het complete apparaat ontleden en uitleggen.


Het ontwerp

schwinn_510e_sportsessie

We beginnen ons onderzoek bij een goede kijk naar het ontwerp. Het is ook het eerste dat op valt.

Maar als we naar het toestel kijken, dan zien we al snel dat we te maken hebben met topkwaliteit.

Het robuuste en sportieve uiterlijk van de Schwinn 510E is voorzien van een zwarte kleur met rode accenten.

De stevige combinatie van metaal en kunststof zorgt ervoor dat het toestel niet alleen mooi is, maar ook tegen een stootje kan. Zo kan het apparaat gebruikt worden tot een gewicht van 136.

De afmetingen zijn 109 x 61 x 159 cm (LxBxH) waardoor het toestel vooral in de hoogte ruimte in beslag zal nemen.

De pedalen van de crosstrainer zijn voorzien van een antislip-laag en zijn extra lang en breed. Ook de paslengte is net wat groter, namelijk 45,7 cm. Hierdoor worden je gewrichten aardig wat zware klappen bespaard.

anti slip pedalen

Het toestel is voorzien van twee verschillende sets handgrepen. De handgrepen die gekoppeld zijn aan de pedalen zorgen voor een extra beweging met je armen.

Je kunt ook voor de vaste handgreep gaan. Deze is voorzien van een hartslagsensor waardoor je gebruik kunt maken van de hartslag functie.

Vliegwiel en weerstand

Iedere crosstrainer maakt gebruik van een combinatie tussen een vliegwiel en een weerstandssysteem. Dat is dan ook bij de Schwinn 510E ook niet anders.

Het toestel is dan ook voorzien van een vliegwiel van 4,5 en is geplaatst aan de voorkant. Door de plaatsing van het vliegwiel zul je minder last krijgen van je gewrichten bij langere en zwaardere trainingssessies.

Dit vliegwiel werkt samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. De samenwerking tussen het vliegwiel en weerstandssysteem zorgt voor 16 verschillende weerstandsniveaus. De weerstandsniveaus zijn volledig via de trainingscomputer in te stellen.

Trainingscomputer

Naast dat je hier het weerstandsniveau kunt aanpassen is de trainingscomputer van de Schwinn 510E voorzien van nog meer functies!

scherm_bediening_schwinn_crosstrainer

Zo beschikt het handige apparaatje ook nog eens 13 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s waarvan 1 gebruikers- en 1 hartslagprogramma.

Het hartslagprogramma is te gebruiken door de hartslagsensoren in de handgreep te gebruiken of een borstband te koppelen.

Verder kun je ook nog de volgende parameters gemakkelijk terugzien:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Wattage
  • Rotaties per minuut
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De trainingscomputer is voorzien van een kraakhelder lcd-scherm, waardoor je altijd makkelijk en duidelijk alles kunt terugzien.

Extra’s

schwinn_510e_op_verdieping

Het is altijd leuk als een apparaat beschikt over een paar extra foefjes. Zo kun je eenvoudig je smartphone of tablet via bluetooth koppelen aan het apparaat voor extra mogelijkheden.

Een van deze mogelijkheden is dat je gemakkelijk gebruik kunt maken van de app Explore the World. Deze gratis interactieve sport app neemt je mee naar 19 verschillende locaties en 27 verschillende routes.

Je smartphone of tablet kun je eenvoudig kwijt in de tablethouder. Hierdoor kun je deze eenvoudig bedienen terwijl je aan het sporten bent!

De voor- en nadelen

schwinn_510e_crosstainer_trainning

De Schwinn 510E komt met een aardig pakket voordelen. Maar geen enkel apparaat is perfect, dus ook deze niet. Speciaal daarom hebben we hieronder de voor- én nadelen van de Schwinn 510E voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke gedeelte, de voordelen. Gezien het toestel er behoorlijk wat heeft zullen we een aantal hieronder benoemen.

Formaat

Het eerste voordeel is absoluut het formaat. Want ondanks dat de volledige werking van een crosstrainer heeft, is het apparaat verrassend compact! Dit zorgt ervoor dat het toestel in zo goed als iedere woning gebruikt kan worden.

Lange pas

Hoewel het formaat van het toestel het je niet laat denken, beschikt de 510 E toch over een comfortabel lange pas. Deze pas zorgt ervoor dat je op een fijnere manier kunt trainen en je gewrichten minder belast worden.

Bluetooth

Je kunt eenvoudig je tablet of smartphone koppelen met de 510 E via een bluetooth verbinding. Hierdoor kun je onder andere de Explore the World app gebruiken als je de trainingen op de trainingscomputer even gezien hebt.

Nadelen

De voordelen van de Schwinn 510E zijn erg prettig en prominent aanwezig. Maar hoe zit het met de nadelen? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje.

Vliegwiel

Over het algemeen geldt de regel: ‘hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de training verloopt.’. Daarmee is de Schwinn 510E zijn vliegwiel een beetje aan de lichte kant.

Prijs

Het aanschaffen van een nieuw fitnessapparaat zal nooit echt goedkoop zijn. Toch is de prijs van de Schwinn 510E aan de hoge kant.

Gelukkig zijn er veel verschillende (sport)winkels die het toestel aanbieden, dus er zal ongetwijfeld wel een keer een aanbieding zijn!

Conclusie

De Schwinn 510E is een crosstrainer die erg geliefd wordt. Hoewel het vliegwiel aan de lichte kant is wordt die door het weerstandssysteem prima gecompenseerd voor een soepele sportervaring.

Het toestel biedt genoeg mogelijkheden voor de beginnende en gevorderde sporter. Hij past in zo goed als ieder huis door zijn formaat, maar mocht hij toch in de weg staan is hij simpelweg te rollen met de transportwieltjes.

Al met al is de Schwinn 510E een verademing voor iedere sportfanaat!

De laagste prijs

Heb je besloten dat dit de juiste crosstrainer voor jou is? Voorkom dan dat je méér betaald dan nodig is. Dat zou namelijk zonde van je geld zijn.

Staar je overigens niet alleen maar blind op de prijs, ook de koopvoorwaarden, service en de verzending spelen een rol bij het vinden van de gunstigste deal.

Klik op de knop hieronder om de Schwinn 510E betrouwbaar te kopen voor de beste koopvoorwaarden en beste:
Meer reviews:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *