Flow Fitness Perform X2i (Review)

Gepubliceerd door Cornelis op

Zoek je een goede crosstrainer voor in huis? Dan is de kans vrij groot dat je bij de Flow Fitness Perform X2i uit gaat komen.

Deze crosstrainer van het bekende Flow Fitness is namelijk vrij populair geworden. Is deze populariteit te verklaren? Je gaat het lezen in deze Flow Fitness Perform X2i review.

In deze review vind je alle informatie over deze crosstrainer, inclusief de belangrijkste plus- en minpunten.

De belangrijkste specificaties van de Flow Fitness Perform X2i

flow_fitness_perform_x2i_review

Heb je op dit moment meerdere crosstrainers op jouw verlanglijstje staan? En wil je tussen deze crosstrainers de best mogelijke vergelijking maken?

Let dan goed op de specs van de crosstrainers. De Flow Fitness Perform X2i brengt in ieder geval de volgende specs met zich mee:

  • Maximale belastbare gewicht: 62 kilogram
  • Gewicht van vliegwiel: 18,5 kilogram
  • Gewicht van de crosstrainer: 56 kilogram
  • Aantal weerstandsniveaus: 69 niveaus
  • Aantal programma’s: 24 programma’s
  • Aantal gebruikersprogramma’s: 4 programma’s
  • Paslengte: 42 centimeter

Wat deze specificaties laten blijken? Onder meer dat deze crosstrainer vooral voor thuisgebruik is. Je kunt ‘m ook voor semiprofessionele doeleinden gebruiken, maar dat geniet niet de voorkeur.

Als je deze crosstrainer wilt kopen, kun je via de onderstaande knop direct de exclusieve kortingspagina bezoeken:


Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Flow Fitness Perform X2i?

Heb je mogelijke interesse om de Flow Fitness Perform X2i aan te schaffen? Dat is goed voor te stellen; op het eerste gezicht is dit namelijk een interessante crosstrainer.

Toen wij nader naar deze crosstrainer kregen, werden wij alleen maar enthousiaster. Deze crosstrainer weet namelijk de nodige voordelen met zich mee te brengen.

Veel trainingsmogelijkheden

Iets wat absoluut geweldig is, is de hoeveelheid aan trainingsmogelijkheden. Je kunt uit maar liefst 69 weerstandsniveaus kiezen én uit 24 trainingsprogramma’s.

De Flow Fitness Perform X2i biedt daarnaast ook nog 4 gebruikersprogramma’s aan.

Dit betekent dat je 4 gebruikers aan het apparaat toe kunt voegen; aan deze gebruikers kun je vervolgens specifieke trainingen toewijzen.

Fijn en duidelijk display

Tijdens het trainen wil je mogelijk allerlei waarden in de gaten houden. Dankzij het LCD display is dat bij de Flow Fitness Perform X2i prima mogelijk.

Dit display is duidelijk, is vrij groot én is aangenaam te bedienen.

Inclusief bluetooth

handvaten_en_scherm_x2i_crosstrainer

Ook is het een groot voordeel dat de Flow Fitness Perform X2i over een bluetooth verbinding beschikt. Dit stelt je in staat om deze crosstrainer aan jouw smartphone of tablet te koppelen.

Zodoende kun je jouw trainingen bijhouden en analyseren. Ook kun je dankzij de apps levensechte routes afleggen.

Ergonomisch vormgegeven

pedaal_perform_x2i

In onze ogen heeft de Flow Fitness Perform X2i ook een ergonomische vormgeving. Dit blijkt onder meer uit de handgrepen. Deze handgrepen hebben een lichte buiging, waardoor je de grepen aangenaam vast kunt pakken.

Tevens vind je bij het display ook nog twee andere handgrepen. Je neemt hierdoor altijd een aangename houding aan.

Dat laatste is ook te danken aan de pedalen. Je kunt deze pedalen namelijk in drie posities instellen. Met dank aan de antislip laag zit het met jouw veiligheid ook goed.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Flow Fitness Perform X2i?

Moet je bij de Flow Fitness Perform X2i ook nog met nadelen rekening houden? Ja, toch wel.

Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, merkten wij de volgende voordelen op.

Relatief zwaar

pedaal_perform_x2i

In zijn totaliteit weegt deze crosstrainer 56 kilogram. Dit betekent dat het installeren van de crosstrainer vrij pittig is.

Gelukkig kun je de crosstrainer relatief eenvoudig verplaatsen via de transportwieltjes aan de onderkant.

Geen hele goedkope crosstrainer

Ben je op zoek naar de beste crosstrainer voor in huis? Dan valt op dat de Flow Fitness Perform X2i niet de goedkoopste variant is.

Integendeel zelfs; voor thuisgebruik is dit één van de duurdere crosstrainers.

Wat vinden andere gebruikers van de Flow Fitness Perform X2i?

Veel andere gebruikers zijn ook erg enthousiast over de Flow Fitness Perform X2i. De vele mogelijkheden, de algehele kwaliteit én de bluetooth verbinding kunnen op veel lovende woorden rekenen.

Als er in beoordelingen negatieve woorden te vinden zijn, heeft dit veelal betrekking op het prijskaartje. Dat is iets waar wij ons in kunnen vinden.

Wat kost de Flow Fitness Perform X2i?

Heb je interesse om deze Flow Fitness crosstrainer aan te schaffen? Dan dien je met een bedrag van 1049 euro op de proppen te komen. Voor een crosstrainer voor thuisgebruik is dit relatief veel geld.

Mocht je liever minder geld uitgeven, kun je beter naar één van de andere crosstrainers voor thuisgebruik kijken.

Onze eindconclusie over de Flow Fitness Perform X2i

Onder aan de streep zijn wij voor 90% te spreken over deze crosstrainer. De mogelijkheden zijn geweldig, het display is duidelijk, de kwaliteit is dik in orde en de crosstrainer is ook nog eens ergonomisch.

Waarom wij niet voor de volle 100% tevreden zijn, heeft met het prijskaartje te maken. Het prijskaartje van ruim 1000 euro vinden wij echt fors.

Kunnen wij desondanks deze crosstrainer aanraden? Ja, dat kunnen we zeker. Als je bereid bent om dit bedrag voor deze crosstrainer neer te leggen, is dit een ware aanrader!

Als je deze crosstrainer wilt kopen, kun je via de onderstaande knop direct de exclusieve kortingspagina bezoeken:
Meer crosstrainers:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *