Schwinn 430i crosstrainer nader bekeken (review)

Gepubliceerd door Cornelis op

Het gebruiken van een goede crosstrainer kan wonderen verrichten voor je lichaam. Zo kun je op een effectieve manier afvallen, je conditie verbeteren en eenvoudig spiermassa opbouwen.

Een erg populair model is de Schwinn 430i crosstrainer. Deze sublieme crosstrainer heeft zichzelf inmiddels een weg weten te banen in de huizen van veel thuis sporters. Het toestel wordt dan ook geliefd door veel verschillende atleten.

Maar wat maakt de Schwinn 430i crosstrainer nu zo speciaal?

In dit artikel vertellen we je alles over de crosstrainer en geven we je alle voor- en nadelen van het apparaat.

Een betere blik

Laten we beginnen met een blik op het apparaat zelf. Want als we hiernaar kijken, dan zien we al gauw dat we met kwaliteit te maken hebben!

Ontwerp

Te beginnen met het ontwerp. De Schwinn 430i crosstrainer is compleet gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal.

Hierdoor ziet het toestel er niet alleen goed uit, maar is hij ook nog eens bestand tegen een gebruikersgewicht tot 136 kg.

De afmetingen van het apparaat zijn 178 x 71,5 x 160,5 cm (LxBxH). De paslengte van het apparaat is 50,8 cm met de pedalen 7,5 cm van elkaar verwijderd.

Hierdoor krijg je een erg realistisch en normale loopbeweging.

schwinn_elliptisch_apparaat

Uiteraard beschikt de Schwinn 430i crosstrainer over twee sets handgrepen. Een paar dat meebeweegt met de pedalen doordat beide gekoppeld zijn aan het vliegwiel en een paar dat vastzit.

Dit laatste paar is geplaatst onder de trainingscomputer en is voorzien van hartslagsensoren.

De manier waarop het toestel is opgebouwd zorgt ervoor dat je op een stevige manier kunt sporten.

Vliegwiel en weerstand

Net zoals iedere crosstrainer beschikt ook de Schwinn 430i crosstrainer over een vliegwiel. Deze weegt 6 kg en werkt perfect samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

sporten_op_schwinn-430i

Deze samenwerking van vliegwiel en weerstand zorgt ervoor dat het apparaat voorzien is van maar liefst 20 verschillende weerstandsniveaus. Deze weerstandsniveaus kun je eenvoudig via de trainingscomputer instellen.

Trainingscomputer

De trainingscomputer is het brein achter ieder goed fitnessapparaat. Dat is dan ook zo het geval bij de Schwinn 430i crosstrainer.

Naast dat je hier kunt kiezen uit een van de 20 weerstandsniveaus beschikt de trainingscomputer over een selectie van 23 verschillende trainingsprogramma’s.

schwinn-430i_schermpje

Deze selectie bevat onder andere 8 verschillende hartslagprogramma’s, 2 gebruikersprogramma’s en verschillende andere opties voor beginners en gevorderde.

Dit alles is terug te zien op het lcd-scherm van het apparaat. Hier vind je ook alle belangrijke data zoals je tijd, afstand en nog veel meer.

Extra’s

Het is natuurlijk altijd fijn als een fitnessapparaat voorzien is van wat extraatjes. De Schwinn 430i crosstrainer heeft dan ook wel het een en ander aan leuks in petto!

Zo is de crosstrainer voorzien van een aansluiting voor je mp3-speler of smartphone. Zo kun je via de speakers van het apparaat eenvoudig je favoriete nummers en playlists opzetten.

Ook beschikt de crosstrainer over een USB-ingang die je smartapparaat oplaadt terwijl jij aan het sporten bent.

Zo kun je gebruikmaken van de tablethouder om je favoriete serie of film te kijken zonder bang te zijn dat je telefoon of tablet leeg raakt!

Voor- en nadelen

schwinn-430i_binnenshuis

Uiteraard klinkt de Schwinn 430i crosstrainer op papier als een prima toestel. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van het apparaat?

Wij hebben ze speciaal voor jou hieronder op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van het apparaat, gezien de Schwinn 430i crosstrainer er toch wel een aantal heeft!

Lange pas

paslengte_schwinn_crosstrainer

De crosstrainer beschikt over een comfortabele lengtepas. Hierdoor krijg je een natuurlijke loopbeweging zonder dat het geforceerd voelt.

Trainingsprogramma’s

De Schwinn 430i crosstrainer is voorzien van maar liefst 23 verschillende trainingsprogramma’s. Deze lopen uiteen qua niveau van beginner tot gevorderde.

Ventilator

Als je aan het sporten bent dan ga je al gauw zweten. Gelukkig is de Schwinn 430i crosstrainer voorzien van een ingebouwde ventilator met 3 verschillende standen!

Nadelen

Helaas is geen enkel apparaat perfect. Dat geldt dan ook voor de Schwinn 430i crosstrainer. Daarom hebben we hieronder de nadelen van het apparaat voor je.

Geen connectiviteit

Veel fitnessapparaten zijn vandaag de dag in staat om te verbinden met je smartphone of tablet. Helaas beschikt de Schwinn 430i crosstrainer niet over deze mogelijkheid. Hierdoor kun je enkel de trainingen uit het apparaat halen.

Hoogte

De Schwinn 430i crosstrainer is met zijn 160 cm al een behoorlijk hoog apparaat. Maar naast de hoogte van het toestel zelf moet je nog zo’n 53 cm erbij tellen voor je eigen lichaam.

Hierdoor kan het zijn dat het toestel niet in iedere ruimte gebruikt kan worden.

Conclusie: Betrouwbaar toestel of niet?

schwinn-430i_crosstrainer

De Schwinn 430i crosstrainer is een goede, soepele crosstrainer met veel mogelijkheden.

Het toestel beschikt over veel verschillende weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s waardoor je een flinke keuze hebt.

Het formaat van het toestel maakt het echter voor sommige mensen misschien wat lastig om het toestel te kunnen plaatsen.

Houdt er dus goed rekening mee dat je zeker weet dat je hem kwijt kunt!

Voorkom dat je te veel betaald & vind de beste prijs

Deze crosstrainer is te koop bij meerdere winkels. Daarom loont het zich om de prijzen van te voren even te vergelijken. Af en toe is er zelfs een prachtige aanbieding.

Wil jij jezelf verzekeren van de beste prijs? Vergelijk dan de beste deals bij de onderstaande winkels:


Mogelijk ook interessant:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *