Nautilus E628 crosstrainer (Review)

Gepubliceerd door Cornelis op

nautilus_e628_crosstrainer_zijkant

Het allerbeste uit jezelf halen doe je met de Nautilus E628. Deze crosstrainer is niet zozeer voor recreatieve sporters geschikt, maar vooral voor de serieuze sporters.

Voor de serieuze sporters die graag het allerbeste uit zichzelf willen halen. Kun jij je hier wel in herkennen? Dan is de aanschaf van de Nautilus E628 crosstrainer mogelijk verstandig.

In deze Nautilus E628 review vertellen we je alles over deze crosstrainer. We kijken naar de specs, naar de pluspunten, naar de minpunten en naar het prijskaartje.

Deze gehele review schrijven we overigens op basis van onze eigen bevindingen. Recent hebben wij namelijk de Nautilus E628 uit mogen proberen.

En we zijn nog steeds behoorlijk onder de indruk!

De belangrijkste specificaties

thuis_trainen_op_de_e628

Ben je op zoek naar een goede crosstrainer voor semiprofessioneel tot professioneel gebruik? Dan is de Nautilus E628 mogelijk Ă©Ă©n van de interessante varianten voor je.

Om tussen meerdere varianten de juiste keuze te maken, zou je goed naar de specs moeten kijken.

Hieronder vind je in ieder geval de belangrijkste specs van de Nautilus E628:

 • Maximale gebruikersgewicht: 160 kilogram
 • Maximale gebruikerslengte: 210 centimeter
 • Paslengte: 55,88 centimeter
 • Gewicht vliegwiel: 4,5 kilogram
 • Totale gewicht crosstrainer: 95 kilogram
 • Afmetingen: 185 bij 68 bij 170 centimeter (l x b x h)
 • Maximale hellingshoek: 11%
 • Aantal trainingsprogramma’s: 29 programma’s
 • Aantal hartslaggestuurde programma’s: 9 programma’s
 • Aantal gebruikersprogramma’s: 4 programma’s
 • Aantal weerstandsniveaus: 32 niveaus

Uit deze specs blijkt direct dat de Nautilus E628 niet zomaar een crosstrainer is. Nee, dit is een crosstrainer uit de bovenste regionen van het aanbod.


De belangrijkste voordelen van de Nautilus E628 đź‘Ť

Toen wij de Nautilus E628 uit mochten proberen, kregen wij direct een glimlach op ons gezicht. Zodra je deze crosstrainer uit de verpakking haalt, voel je de kwaliteit.

De crosstrainer ziet er gelikt uit, is netjes afgewerkt en is van de best mogelijke materialen gemaakt.

Onze eerste indruk was dus erg goed. Toen wij de crosstrainer zelf uit gingen proberen, werd deze indruk alleen maar beter.

We vertellen je graag iets meer over de belangrijkste voordelen.

Veel trainingsmogelijkheden

Als je een serieuze sporter bent, heb je aan veel trainingsmogelijkheden behoefte. Nou, de Nautilus E628 biedt absoluut veel trainingsmogelijkheden aan.

Iets wat onder meer aan de 29 trainingsprogramma’s te danken is; 9 van deze programma’s zijn ook nog eens hartslaggestuurd.

Met die programma’s kun je echt heel gericht aan jouw uithoudingsvermogen werken.

Dankzij de 29 weerstandsniveaus maak je de trainingen ook qua intensiteit geheel naar wens. Iets wat overigens ook nog te danken is aan de maximale hellingshoek van 11%.

Als je de hellingshoek op bijvoorbeeld 10% instelt, krijgen bijvoorbeeld jouw kuiten het zwaar te verduren. Heerlijk!

Verder is het ook ideaal dat je nog van 4 gebruikersprogramma’s kunt gebruiken. Dit stelt je eigenlijk in staat om met 4 personen op de Nautilus E628 te trainen.

Duidelijke displays

displays_nautilus_crosstrainer

Bij deze crosstrainer heeft Nautilus voor twee duidelijke displays gekozen. Op het kleinere display kun je slechts enkele waarden aflezen, terwijl je het grotere display geheel naar wens in kunt stellen.

Doordat deze displays een relatief felle blauwe achtergrond hebben, kun je deze crosstrainer ook prima in het donker gebruiken.

Veel verbindingsmogelijkheden

Ook vinden wij het ideaal dat de Nautilus E628 over een bluetooth verbinding beschikt. Dankzij deze verbinding kun je jouw smartphone of tablet aan deze crosstrainer verbinden.

Zodoende ben je in staat om bijvoorbeeld jouw trainingsprestaties op te slaan en later te analyseren.

Overigens kunnen wij de Explore the World app aanraden. Deze app is gratis en stelt je in staat om een onbeperkt aantal routes virtueel te lopen.

Zo kun je op de Nautilus E628 bijvoorbeeld virtueel mee doen aan de marathon van Londen!

Ideaal voor de serieuze sporter

nautilus_e628

Tot slot kunnen we stellen dat de Nautilus E628 ideaal voor de serieuze sporter is. Dit is te danken aan de algehele bouwkwaliteit, de vele trainingsprogramma’s en de verstelbare paslengte.

De paslengte is normaal gesproken 55,88 centimeter, maar je kunt deze paslengte geheel naar wens verstellen.

Juist daardoor kun je altijd de beste bewegingen maken tijdens het trainen.

De belangrijkste nadelen van de Nautilus E628 đź‘Ž

Toen wij deze Nautilus crosstrainer uit mochten proberen, liepen wij ook tegen enkele nadelen aan. Onder meer de volgende drie nadelen vinden wij belangrijk om te vernoemen.

De crosstrainer is zwaar

lengtepas_e628

Met een totaalgewicht van 95 kilogram is dit een erg zware crosstrainer. Dit zie je op een positieve manier terug aan de kwaliteit, maar merk je ook tijdens het installeren van de crosstrainer.

Ook als je de crosstrainer wilt verplaatsen, is het forse gewicht een nadeel.

Geen ergometer

Nautilus heeft besloten om deze crosstrainer nĂ­et van een ergometer te voorzien.

Dit betekent dat je niet gericht op wattage kunt trainen; hierdoor is deze crosstrainer een stuk minder geschikt voor bijvoorbeeld herstel- of revalidatietrainingen.

Het monteren heeft wat voeten in aarde

Als je de Nautilus E628 in elkaar wilt zetten, heb je hier eigenlijk 4 handjes voor nodig. Met z’n tweeën doe je zo’n 60 minuten over de installatie.

Zet de crosstrainer wel direct op de juiste plek neer; zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze Nautilus crosstrainer vrij zwaar.

Wat kost de Nautilus E628?

Ben je als serieuze sporter op zoek naar een geschikte crosstrainer? Dan is de kans groot dat de Nautilus E628 aan jouw wensen voldoet.

Maar, wat betaal je nou precies voor deze Nautilus crosstrainer?

De ervaring leert dat de prijskaartjes per webshop verschillen. Je kunt in ieder geval uitgaan van een bedrag tussen de 1600 en 1900 euro. (Check hier de huidige laagste prijs)

Dit is een behoorlijke som geld, maar staat zeker in verhouding tot de kwaliteit en mogelijkheden.

Kunnen wij de Nautilus E628 aanraden?

Aan alle serieuze sporters kunnen wij de Nautilus E628 van harte aanraden. Deze crosstrainer biedt onwijs veel trainingsmogelijkheden aan, is van een sublieme kwaliteit en beschikt over handige extra’s.

Onder meer het dubbele display en de verstelbare paslengte zijn daar voorbeelden van.

Ben je een recreatieve thuissporter? Dan kun je beter voor een andere crosstrainer kiezen. In dat geval is deze crosstrainer iets té uitgebreid voor je.

Voor alle serieuze sporters is dit echter absoluut een aanrader. Hier bestel je hem het goedkoopst:Meer reviews:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *