Proform Endurance 520E crosstrainer – Review

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe crosstrainer bij de Proform Endurance 520E uitgekomen? Dan heb je in ieder geval een prima vergelijking gemaakt.

Deze crosstrainer staat namelijk behoorlijk goed aangeschreven. Maar, is de aanschaf van de Proform Endurance 520E écht aan te raden? Je gaat het lezen in deze Proform Endurance 520E review.

In deze review zoomen wij volledig in op deze crosstrainer. We kijken naar de belangrijkste specificaties, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen.

Tevens kijken wij naar de ervaringen van andere gebruikers én naar onze eigen bevindingen. Wij hebben de Proform Endurance 520E namelijk (met veel plezier) uit mogen proberen!

De belangrijkste specificaties van de Proform Endurance 520E

proform-endurance-520e

Wil je meerdere crosstrainers met elkaar vergelijken? Kijk dan heel goed naar de eigenschappen van de crosstrainer.

De belangrijkste eigenschappen van de Proform Endurance 520E hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Maximaal belastbaar gewicht: 125 kilogram
  • Aantal trainingsprogramma’s: 18 programma’s
  • Aantal trainingsniveaus: 20 niveaus
  • Gewicht vliegwiel: 8 kilogram
  • Totaal gewicht: 78 kilogram
  • Afmetingen: 173 bij 65 bij 170 centimeter


De belangrijkste voordelen

Als je een crosstrainer aan wilt schaffen, moet je een vrij groot budget tot je beschikking hebben. Dat is zéker het geval als je een echt goede crosstrainer aan wilt schaffen.

Als je een flink bedrag uit gaat geven, wil je uiteraard wel van een fijne crosstrainer kunnen genieten. Nou, dat zit bij de Proform Endurance 520E zeker goed.

Tijdens onze test hebben wij namelijk mogen ondervinden dat deze crosstrainer veel voordelen met zich mee brengt.

Veel trainingsmogelijkheden

Allereerst is het geweldig dat je veel trainingsmogelijkheden tot je beschikking hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uit maar liefst 18 trainingsprogramma’s te kiezen. Tevens is het mogelijk om van 20 trainingsniveaus gebruik te maken.

Weet je wat ook nog ideaal is? Dat je deze crosstrainer aan een speciale app kunt koppelen. Door dát te doen, krijg je nog meer trainingsmogelijkheden tot je beschikking. Je krijgt echt wekelijks hiermee toegang tot nieuwe trainingsprogramma’s.

Overigens biedt deze crosstrainer ook nog een verstelbare hellingshoek aan. Je kunt de hellingshoek tot maar liefst 20° instellen. Hiermee maak je de trainingen niet alleen diverser, maar ook een stuk zwaarder.

Ergonomisch design

Tevens zijn wij van mening dat het ontwerp van deze crosstrainer onwijs handig is. Zo neemt de crosstrainer niet al te veel ruimte in beslag; dit is te danken aan de relatief compacte crosstrainer.

Ook over bijvoorbeeld de handgrepen zijn wij erg enthousiast. Je hebt namelijk de keus uit twee soorten handgrepen; de grote handgrepen die heen en weer gaan en de kleinere handgrepen naast het display.

Het is dankzij deze handgrepen mogelijk om op een diverse manier te trainen.

Duidelijk display

proform-endurance-520e_display

Het display van de Proform Endurance 520E is echt van een hoog niveau. Dit display is vrij groot uitgevoerd en is daardoor heel duidelijk af te lezen.

Tevens is het mogelijk om op dit display tal van waarden weer te geven. Welke waarden dit precies zijn, kun je overigens volledig zelf bepalen. Je hebt en houdt altijd de touwtjes in eigen handen bij deze crosstrainer.

Bijkomend voordeel: dit display is ook nog eens verlicht. Dit betekent dat je óók in het donker met veel plezier van deze crosstrainer gebruik kunt maken.

Makkelijk te verplaatsen

Wil jij dat de Proform Endurance 520E nooit in de weg staat? Dan komen de transportwielen prima van pas. Door de crosstrainer aan de hendel op te tillen, kun je ‘m moeiteloos verplaatsen.

Deze crosstrainer hoeft zodoende nóóit in de weg te staan.

Inclusief hartslagmeting

Wil je op een leuke en intensieve manier op de Proform Endurance 520E trainen? Dan is het zaak om jouw eigen gezondheid in de gaten te houden.

Om dat mogelijk te maken, heeft Proform voor sensoren in de handgrepen gezorgd. Door jouw handen op deze sensoren te leggen, kun je jouw hartslag opmeten. Ideaal en wel zo veilig.

De belangrijkste nadelen van de Proform Endurance 520E

Is de aanschaf van de Proform Endurance 520E direct aan te raden? Nou, als je deze crosstrainer aan wilt schaffen, moet je met twee nadelen goed rekening houden.

Relatief zwaar

Allereerst valt direct op dat de Proform Endurance 520E vrij zwaar is. Met een totaalgewicht van 78 kilogram til je deze crosstrainer echt niet zomaar op.

Bovendien is het in elkaar zetten van de crosstrainer hierdoor vrij lastig. Je hebt hier al snel meerdere handjes voor nodig.

Niet inklapbaar

Ook moet je er goed rekening mee houden dat deze crosstrainer niet inklapbaar is. Dit nadeel wordt deels goed gemaakt door de transportwielen; met dank aan deze wieltjes kun je de crosstrainer relatief makkelijk verplaatsen.

Feit is dat de crosstrainer hoe dan ook veel ruimte in beslag neemt.

Wat vinden andere gebruikers van de Proform Endurance 520E?

proform-endurance-520e_best_reviewed

De meeste gebruikers van de Proform Endurance 520E zijn erg positief. Zij roemen vooral de kwaliteit, de mogelijkheden en het aangename display.

De vele trainingsmogelijkheden komen eigenlijk in alle reviews naar voren!

Wat kost de Proform Endurance 520E?

Voor de Proform Endurance 520E betaal je een bedrag van ongeveer 950 euro. Dit bedrag verschilt wel per webshop, dus je doet er verstandig aan om een goede vergelijking te maken.

In onze ogen is dit een prima prijskaartje, zéker gezien de kwaliteit en vele mogelijkheden van deze crosstrainer.

Onze conclusie

De aanschaf van de Proform Endurance 520E is absoluut aan te raden. Eigenlijk beschikt deze crosstrainer over alle facetten waar een goede crosstrainer voor thuisgebruik over zou moeten beschikken.

De crosstrainer is van een prima kwaliteit, biedt veel trainingsmogelijkheden aan én heeft een duidelijk display.

Ook over het prijskaartje zijn wij enthousiast; al met al een ware aanrader dus.

Meer reviews:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *