Schwinn 570E: Review

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je op zoek naar een hoogwaardige crosstrainer voor thuisgebruik? En heb je het liefste een crosstrainer die écht veel mogelijkheden biedt?

Dan is de kans groot dat je tijdens je zoektocht al snel bij de Schwinn 570E uitkomt.

Deze crosstrainer is hoogwaardig, staat goed aangeschreven en wordt uitgebreid in deze Schwinn 570E review besproken.

Wat we in deze review gaan bespreken? We kijken naar de belangrijkste specs, de pluspunten, minpunten en het prijskaartje.

Aangezien wij deze crosstrainer zelf uit hebben mogen proberen, hebben wij voor een complete review kunnen zorgen. Wij kennen deze crosstrainer inmiddels door en door.

Belangrijkste specs van de Schwinn 570E

schwinn_570e_crosstrainer

De Schwinn 570E kan met recht een krachtpatser genoemd worden. Dit is niet zomaar een crosstrainer, maar is oprecht een krachtige en hoogwaardige variant.

Iets wat onder meer uit onderstaande specificaties blijkt:

Gewicht van vliegwiel4,5 kilogram
Gewicht van crosstrainer76,5 kilogram
Aantal weerstandsniveaus25 stuks
Aantal trainingsprogramma’s29 stuks
Maximaal gebruikersgewicht136 kilogram
Afmetingen opgebouwd178 x 71,5 x 160,5 cm
HellingshoekTot 10%
Paslengte50,8 cm
Garantie thuisgebruik2 jaar
PrijsBekijk laagste prijs

Wat uit deze specs blijkt? Onder meer dat deze crosstrainer voor nagenoeg iedereen te gebruiken is. En dat een ieder uit tal van trainingsmogelijkheden kan kiezen.

Meer daarover lees je verderop in deze Schwinn 570E review.

De pluspunten van de Schwinn 570E

Enige tijd geleden kregen wij de beschikking over deze Schwinn crosstrainer. We mochten enkele weken lang de crosstrainer uitproberen, waardoor we een hele duidelijke indruk van deze crosstrainer hebben gekregen.

Onze indruk is in ieder geval erg positief. Deze positiviteit is met name aan de volgende voordelen te danken.

Bijzonder veel trainingsmogelijkheden

Wat ons betreft zijn de trainingsmogelijkheden echt ongekend. Je kunt bijvoorbeeld uit 29 verschillende programma’s kiezen; het gaat hierbij onder meer om 9 HRC programma’s, om 4 individueel instelbare programma’s en om 2 zogeheten fitness tests.

Met dank aan deze trainingsprogramma’s is de Schwinn 570E ook voor de serieuze sporter geschikt. Je kunt met deze crosstrainer gericht aan je conditie werken, maar je kunt ook de nodige calorieën verbranden.

Ongeacht wat je trainingsdoel precies is, kun je gebruik maken van de Schwinn 570E. Met alle dank aan de vele trainingsmogelijkheden.

25 weerstanden en 10 hellingshoeken

Heb je het gewenste trainingsprogramma geselecteerd? Dan ben je in staat om dit trainingsprogramma helemaal naar wens aan te passen.

Zo kun je uit 25 weerstanden kiezen; hiermee maak je de trainingen nog uitdagender voor jezelf.

Dat laatste is ook het geval bij de hellingshoeken. Je kunt uit 10 hellingshoeken kiezen, waardoor je de training nóg zwaarder voor jezelf kunt maken.

De maximale hellingshoek bedraagt hierbij overigens 10%.

Connectiviteit

Iets wat ons ook aanspreekt, is de connectiviteit van de Schwinn 570E. Met dank aan de bluetooth verbinding kun je deze crosstrainer aan bijvoorbeeld een smartphone app koppelen.

Iets waar veel gebruikers voor kiezen, is om deze crosstrainer aan de RunSocial app te koppelen. Met deze app kun je virtueel mee doen aan bijvoorbeeld de marathon van Londen. Erg leuk.

Handige extra’s

Het merk Schwinn heeft bij deze crosstrainer voor de nodige extra’s gekozen. In onze ogen zijn onder meer onderstaande extra’s ideaal:

  • USB oplaadpunt: bij het display van deze crosstrainer is een USB oplaadpunt aangebracht. Tijdens het sporten kun je hiermee je smartphone of tablet opladen.
  • Tablethouder: speciaal voor je smartphone/tablet heeft Schwinn ook een tablethouder gecreëerd.
  • Ventilator: deze hoogwaardige crosstrainer beschikt ook nog over een ventilator. Het betreft hierbij een ventilator die je in 3 verschillende standen in kunt stellen!
  • Ingebouwde speakers: de Schwinn 570E crosstrainer beschikt ook nog over ingebouwde speakers. Met dank aan deze speakers ben je in staat om naar je lievelingsmuziek te luisteren. Tijdens het trainen.

Groot display

schwinn_570e_crosstrainer_bediening

Wat ons betreft is ook het display van de Schwinn 570E crosstrainer ideaal. Dit display is vrij groot, dit display biedt veel mogelijkheden en dit display is makkelijk te bedienen.

Het mooie hierbij is dat Schwinn voor een combinatie van twee displays gekozen heeft.

Zowel op het bovenste- als op het onderste beeldscherm kun je allerlei waarden aflezen én bepaalde instellingen aanpassen.

Wat ons betreft is de bediening intuïtief, handig en gemakkelijk.

Ergonomisch

schwinn_570e_crosstrainen

Tot slot willen we de ergonomie van de Schwinn 570E even aanstippen. In onze ogen is dit één van de meest ergonomische crosstrainers van dit moment.

Iets wat hoofdzakelijk komt door de ergonomische handvatten en de extra grote voetpedalen.


De minpunten van de Schwinn 570E

schwinn_570e_thuis

Spreekt de Schwinn 570E je aan? Dat snappen wij maar al te goed. Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, werden wij namelijk ook erg enthousiast.

Tijdens het uitproberen van deze crosstrainer liepen we slechts tegen twee nadeeltjes aan.

Vrij zwaar

Het is simpelweg een feit dat dit een zware crosstrainer is. Met een gewicht van meer dan 75 kilogram is dit een crosstrainer die je niet zomaar verplaatst.

Een gevolg hiervan is dat deze crosstrainer mogelijk ook in de weg komt te staan in je woning. Het is immers een vrij grote – en zware – crosstrainer.

Prijzig

Voor een crosstrainer voor thuisgebruik is de Schwinn 570E relatief prijzig. We vertellen je over het prijskaartje hieronder graag iets meer.

Wat kost de Schwinn 570E?

Voor de Schwinn 570E betaal je een bedrag van 1399 euro. Dit is vrij veel geld, maar je krijgt absoluut veel waar voor je geld.

Voor een crosstrainer voor thuisgebruik is dit echter wel vrij veel geld, zoals we reeds hierboven benoemd hebben. Heb je echter zelf geen moeite om een dergelijk bedrag neer te leggen?

Dan ga je geen betere crosstrainer dan de Schwinn 570E vinden!

Kunnen wij de Schwinn 570E aanraden?

Onze ervaringen met de Schwinn 570E zijn erg positief. Dit is een ware krachtpatser. Dit is een hoogwaardige crosstrainer.

En dit is een crosstrainer met ongekend veel trainingsmogelijkheden. Onder aan de streep kunnen wij de aanschaf van deze crosstrainer van harte aanraden.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Check de prijzen bij onze partners en profiteer mogelijk van een interessante aanbieding.

Van de aanschaf van de Schwinn 570E ga je zéker geen spijt krijgen.
Meer crosstrainers van Schwinn:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *