Schwinn crosstrainer: Het aanbod op een rijtje

Wil je vanuit huis op een leuke en intensieve manier kunnen trainen? Dan is de aanschaf van een crosstrainer een prima keuze.

Of beter gezegd; de aanschaf van een Schwinn crosstrainer is een prima keuze. Dit merk heeft in de afgelopen jaren een flinke naam op weten te bouwen.

Een flinke naam die te danken is aan de kwaliteit van de crosstrainers, maar ook aan het diverse aanbod.

In dit artikel zoomen wij in op de crosstrainers van het merk Schwinn. We kijken naar het algehele aanbod, maar zoomen ook op meerdere crosstrainers in. Dat zijn de drie crosstrainers die op dit moment het populairste zijn.

Het aanbod van Schwinn

Van origine is Schwinn een Amerikaanse fabrikant van fitnessapparaten. In de afgelopen jaren heeft het Amerikaanse merk ook de overstap naar Europa gemaakt.

In ons land worden de Schwinn crosstrainers verkocht, maar ook in veel andere Europese landen.

Als je in ons land een Schwinn crosstrainer wilt kopen, heb je in ieder geval de nodige keuze. Binnen het huidige aanbod valt niet direct de hoeveelheid crosstrainers op, maar wel de diversiteit.

In het aanbod van Schwinn vind je op dit moment namelijk drie crosstrainers. Stuk voor stuk unieke crosstrainers.

Voor de volledigheid zetten we deze crosstrainers alvast voor je op een rijtje:

 • Schwinn 570E crosstrainer
 • Schwinn 430i crosstrainer
 • Schwinn 510E crosstrainer

Voor de goede orde: het gaat hierbij om nieuwe Schwinn crosstrainers. De kans is uiteraard altijd aanwezig dat je bij een aanbieder een ouder model van Schwinn aantreft.

Beste crosstrainers van Schwinn

Ben je op zoek naar een hoogwaardige crosstrainer voor thuisgebruik? En ben je ook bereid om hier een bepaald bedrag voor te betalen?

Dan is een Schwinn crosstrainer mogelijk de beste optie voor je. Deze crosstrainers zijn in de basis niet goedkoop te noemen, maar bieden wel onwijs veel mogelijkheden.

Kies je voor een Schwinn crosstrainer? Dan kies je voor degelijkheid, voor een lange levensduur en voor veel mogelijkheden.

Om je hier nader over te kunnen informeren, hebben we de drie Schwinn crosstrainers aan een keuring onderworpen. Over deze drie crosstrainers hebben we onderstaande korte reviews geschreven.

Neem deze reviews door en bepaal wat voor jou de beste Schwinn crosstrainer is.

Schwinn 570E crosstrainer

schwinn_570e

De Schwinn 570E kun je als het vlaggenschip van het merk Schwinn zien. Dit is de meest luxe, meest prijzige, meest uitgebreide en meest hoogwaardige Schwinn crosstrainer. Ondanks het relatief forse prijskaartje is deze crosstrainer wel bijzonder populair gebleken.

Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, werden we ook direct enthousiast. De crosstrainer voelt degelijk aan, is van de juiste materialen vervaardigd en biedt veel mogelijkheden.

Zo is het waanzinnig dat je uit 29 trainingsprogramma’s kunt kiezen. Ongeacht wat je trainingsvoorkeuren zijn, kun je naar wens trainen op deze crosstrainer. Daarbovenop komt ook nog dat je uit maar liefst 25 weerstandsniveaus kunt kiezen.

Wil je de training nog intensiever maken? Dan kun je de hellingshoek van deze crosstrainer instellen; de maximale hoek hierbij is 10 graden. Deze hellingshoek stel je via het grote en duidelijke display in; tijdens het trainen zie je op dit display ook tal van waarden naar voren komen.

Het trainen op de Schwinn 570E is echt een feestje. Je hebt veel mogelijkheden, alles voelt degelijk aan en de crosstrainer biedt handige extra’s. Onder het laatstgenoemde scharen we onder andere de bidonhouder, de ingebouwde ventilator en het USB oplaadpunt.

👍 Voordelen:

 • Biedt veel trainingsmogelijkheden
 • Inclusief een instelbare hellingshoek
 • Inclusief ingebouwde ventilator, bidonhouder en USB oplaadpunt
 • Fijn en duidelijk display
 • Via bluetooth te verbinden aan je smartphone
 • Prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Dit is geen goedkope Schwinn crosstrainer
 • Is met een totaalgewicht van 75 behoorlijk zwaarSchwinn 430i Crosstrainer

schwinn_elliptisch_apparaat

Hoef je niet per sé zo’n uitgebreide crosstrainer te hebben? Dan is de Schwinn 430i wellicht de beste optie voor je. Deze crosstrainer is voordeliger, maar biedt alsnog onwijs veel mogelijkheden. Grote kans dat je dit de ideale crosstrainer voor thuisgebruik gaat vinden.

Bij deze crosstrainer vallen ook direct de trainingsmogelijkheden op. Je kunt uit 23 trainingsprogramma’s kiezen, uit 20 weerstandsniveaus en uit 6 verschillende hellingshoeken. Ongeacht op welke manier je wilt trainen, biedt de Schwinn 430i crosstrainer daar de mogelijkheden voor.

Bovendien is het fijn dat deze crosstrainer ingebouwde hartslagsensoren hebt. Als je je handen op de hendels van de crosstrainer houdt, meten de sensoren direct je hartslag op.

Vervolgens is het ook mogelijk om voor één van 8 hartslaggestuurde trainingsprogramma’s te kiezen. Het gaat hierbij om 4 programma’s voor beginners en 4 programma’s voor gevorderden.

Met dank aan het duidelijke display stel je deze crosstrainer geheel naar wens in. Op dit display kun je bovendien allerlei waarden weer laten geven; je hebt hierdoor echt de optimale controle over je trainingen. Krijg je het tijdens je training warm? De geïntegreerde ventilator stel je ook naar wens in via het display.

Opvallend is ook dat deze crosstrainer over luidsprekers beschikt. Met dank aan deze geïntegreerde luidsprekers geniet je tijdens je trainingen van heerlijke muziek.

Dit maakt het trainen nóg leuker; grote kans dat je elke dag gebruik van de Schwinn 430i crosstrainer wilt maken. Daar leent deze crosstrainer zich in ieder geval prima voor. Met dank aan de degelijke bouwkwaliteit en de vele mogelijkheden.

👍 Voordelen:

 • Veel trainingsmogelijkheden
 • Hellingshoek in zes standen in te stellen
 • Het duidelijke display zorgt voor een ideale bediening
 • Inclusief ventilator en luidsprekers
 • Met hartslagsensoren
 • Inclusief hartslaggestuurde trainingsprogramma’s

👎 Nadelen:

 • Alsnog relatief prijzig
 • Weegt ruim 76 kilogramSchwinn 510E crosstrainer

schwinn_510e_sportsessie

Heb je in je woning niet al te veel ruimte voor een fitnessapparaat? Maar, wil je wel per sé een crosstrainer hebben? Dan kun je het beste voor deze Schwinn 510E crosstrainer kiezen.

Dit is namelijk qua functionaliteiten een crosstrainer, maar qua afmetingen een hometrainer. Schwinn heeft het voor elkaar gekregen om deze crosstrainer erg compact uit te voeren.

Met dank aan de compacte afmetingen zet je deze crosstrainer op elk gewenst plekje in je woning. Zodra de crosstrainer staat, heb je de keus uit veel trainingsmogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld uit 13 trainingsprogramma’s kiezen en uit 16 verschillende weerstandsniveaus. Via het duidelijke LCD display stel je zelf het gewenste trainingsprogramma in.

Op dit display zie je tijdens het trainen ook tal van waarden naar voren komen. In de bidonhouder staat ondertussen je bidon, terwijl de hartslagsensoren je hartslag opmeten. Met dank aan de bluetoothkoppeling kun je deze crosstrainer ook nog aan je smartphone koppelen. Dáármee creëer je nog meer trainingsmogelijkheden.

Hoogtepunt van deze crosstrainer is uiteraard de compacte vormgeving. Mocht je de crosstrainer met enige regelmaat willen verplaatsen, komen de transportwielen daarvoor prima van pas.

Al met al is dit een praktische, hoogwaardige en veelzijdige crosstrainer. Met het oog op het prijskaartje is dit ook de meest interessante; dit is namelijk de voordeligste Schwinn crosstrainer van dit moment.

👍 Voordelen:

 • Neemt vrij weinig ruimte in beslag
 • Biedt veel trainingsmogelijkheden
 • Inclusief bidonhouder onder het display
 • Groot en duidelijk LCD display
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief transportmogelijkheden
 • Beschikt over een bluetoothverbinding

👎 Nadelen:

 • Vliegwiel weegt slechts 4,5 kilogram
 • Minder uitgebreid dan de hierboven besproken crosstrainersWat is voor jou de beste Schwinn crosstrainer?

Wil je graag een Schwinn crosstrainer aanschaffen? Bovengenoemde varianten zijn volgens ons stuk voor stuk prima opties.

Wat voor jou de beste optie is, hangt echter van je voorkeuren af. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

 • Uit hoeveel trainingsprogramma’s wil je kunnen kiezen?
  • Wil je ook van hartslaggestuurde trainingsprogramma’s gebruik kunnen maken?
  • Wil je ook de hellingshoek naar wens in kunnen stellen?
 • Hoe groot (of klein) moet de crosstrainer bij voorkeur zijn?
 • Hoeveel geld wil je aan de beste Schwinn crosstrainer uitgeven?

Voordelig kopen

Het beste aanbod crosstrainers van Schwinn vind je bij de winkels hieronder.
Meer merken: