Reebok crosstrainer: De verschillende modellen op een rijtje

Reebok is voor velen een bekend merk; met name de kleding en sneakers van dit merk zijn populair. Ook de Reebok crosstrainers zijn door de jaren heen vrij populair en geliefd geworden.

Is de aanschaf van een Reebok crosstrainer op dit moment aan te raden? Je gaat het lezen in dit artikel over de crosstrainers van dit merk.

In dit artikel kijken we in z’n algemeenheid naar het aanbod van Reebok. We zoomen echter ook in op de twee beste Reebok crosstrainers van dit moment.

Als je voor één van deze twee crosstrainers kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

Het aanbod van Reebok

Reebok Crosstrainers

Ben je op zoek naar een crosstrainer voor thuisgebruik? Dan merk je al snel op dat je uit veel merken kunt kiezen.

Je kunt voor bijvoorbeeld Schwinn, VirtuFit, Focus Fitness of Tunturi kiezen. Binnen dit aanbod is Reebok echter ook een steeds vaker geziene naam. Dit is puur te danken aan het feit dat de Reebok crosstrainers uniek zijn.

Biedt Reebok veel soorten crosstrainers aan? Nee, dat is niet het geval. In het huidige aanbod vind je slechts twee crosstrainers terug.

Het gaat hierbij om de volgende crosstrainers:

 • Reebok GX50 crosstrainer
 • Reebok GX40 crosstrainer

Beide crosstrainers zijn op hun eigen manier uniek. En beide crosstrainers zijn ook – door specifieke redenen – behoorlijk populair geworden.

Wij zijn zelf ook behoorlijk te spreken over deze crosstrainers; iets wat onder andere aan de unieke kenmerken van de Reebok crosstrainers te danken is.

Over deze kenmerken vertellen wij je graag meer in onderstaande reviews.

Beste crosstrainers van Reebok

Kunnen wij de aanschaf van een Reebok crosstrainer aanraden? Ja, dat kunnen we.

Zeker als je op zoek naar een betaalbare crosstrainer voor thuisgebruik aanbiedt, ben je hiervoor bij Reebok aan het juiste adres.

In het huidige aanbod van Reebok valt echter niet alleen het prijskaartje op. Ook de vele mogelijkheden van de Reebok crosstrainers vallen – in positieve zin – op.

Hoe dit precies zit, bespreken we graag in onderstaande reviews. In onderstaande reviews vind je namelijk informatie over de twee beste Reebok crosstrainers van dit moment.

Reebok GX50 crosstrainer

reebok_gx50
Bekijk meer foto’s

Wil jij een handige, veelzijdige en betaalbare crosstrainer voor thuisgebruik hebben? Dan kun je niet om de Reebok GX50 heen. Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, waren wij oprecht onder de indruk. Onder de indruk van het gehele plaatje, van het prijskaartje en van de vele mogelijkheden.

Deze mogelijkheden zijn onder andere te danken aan het zware vliegwiel. Dit vliegwiel weegt 9 kilogram; dit is relatief veel voor een crosstrainer voor thuisgebruik. Met dank aan dit relatief zware vliegwiel is het mogelijk om uit 32 weerstandsniveaus te kiezen. Ideaal, aangezien je ondertussen ook uit 23 trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Als je voor één van de trainingsprogramma’s wilt kiezen, komt het grote display goed van pas. Dit LCD scherm is goed af te lezen en biedt behoorlijk veel informatie aan. Op dit display kun je onder andere de snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik aflezen. Het feit dat deze crosstrainer ook je hartslag op kan meten, vinden wij persoonlijk erg fijn.

Bij de Reebok GX50 crosstrainer is het ook mogelijk om de pedalen naar wens in te stellen. Ideaal, aangezien het aanhouden van een juiste houding bijzonder belangrijk is. Tijdens het trainen op deze crosstrainer kun je bovendien uit twee soorten handgrepen kiezen; de vaste handgrepen of de bewegende handgrepen.

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze Reebok crosstrainer. Dit komt ook door het prijskaartje; een prijskaartje van 499 euro vinden wij echt heel interessant. Zeker omdat dit een crosstrainer is waar je jarenlang van kunt/gaat genieten. Met alle dank aan de prima kwaliteit die door Reebok geleverd is.

👍 Voordelen:

 • Relatief zwaar vliegwiel (9 kilogram)
 • Veel trainingsmogelijkheden
 • Inclusief hartslagsensoren
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Verstelbare voetpedalen
 • Inclusief telefoonhouder

👎 Nadelen:

 • Maximaal gebruikersgewicht van 120 kilogram
Reebok GX40 crosstrainer

reebok-gx-40
Bekijk meer foto’s

Wil jij het liefste een nóg voordeligere crosstrainer? En stel je niet al te hoge eisen aan bijvoorbeeld de hoeveelheid trainingsprogramma’s? Dan is de Reebok GX40 crosstrainer een prima optie voor je. Je kunt deze crosstrainer als het kleinere broertje van de GX50 variant zien.

Dat blijkt onder andere uit het prijskaartje. Deze crosstrainer is namelijk 20 euro goedkoper; je betaalt voor deze crosstrainer een bedrag van 479 euro. Een prima prijskaartje in onze ogen, aangezien deze crosstrainer echt het nodige te bieden heeft.

In onze ogen is deze crosstrainer echt ideaal voor thuisgebruik. Dit komt onder andere door de relatief compacte vormgeving, het duidelijke display en de trainingsmogelijkheden. Met de Reebok GX40 crosstrainer kun je uit vier trainingsprogramma’s en 8 weerstandsniveaus kiezen. Dit is op zich niet super uitgebreid, maar voor thuisgebruik is dit ongetwijfeld voldoende.

Via het LCD display lees je – tijdens het trainen – snel allerlei waarden af. Het gaat hierbij om de snelheid, de tijd, de afstand, het calorieverbruik en de hartslag. Het meten van de hartslag is mogelijk dankzij de sensoren die door Reebok in de vaste handgrepen aangebracht zijn.

Opvallend bij deze Reebok crosstrainer is de stalen buisconstructie. Door deze constructie geniet je van twee voordelen: de crosstrainer staat stabiel en de crosstrainer staat altijd waterpas.

Voor de echt intensieve trainingen is dit geen geschikte crosstrainer. Zo weegt het vliegwiel slechts 6 kilogram, waardoor je een niet al te hoge weerstand kunt creëren.

Ook vallen de hoeveelheid trainingsprogramma’s tegen, indien je echt serieus wilt trainen. Als je een Reebok crosstrainer vooral voor recreatieve doeleinden wilt gebruiken, is de Reebok GX40 wel een prima optie.

👍 Voordelen:

 • Inclusief anti slip rubberen pedalen
 • Stalen buisconstructie zorgt voor een ideale stabiliteit
 • Duidelijk en groot display
 • Inclusief hartslagsensoren in de vaste handgrepen
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Maximaal gebruikersgewicht van 120 kilogram
 • Biedt niet al te veel trainingsprogramma’s aan
 • Vliegwiel weegt slechts 6 kilogramWat is voor jou de beste Reebok crosstrainer?

Ben je van plan om gericht aan je conditie te gaan werken? Wil je graag van de overtollige kilo’s afkomen? Of wil je door thuis te trainen je koppie leegmaken na een lange dag werken?

Er zijn tal van redenen denkbaar waarom de aanschaf van een crosstrainer aan te raden is.

Of beter gezegd: waarom de aanschaf van een Reebok crosstrainer aan te raden is. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn wij over beide Reebok crosstrainers immers erg enthousiast.

Wil je mogelijk één van deze crosstrainers aanschaffen? Maak dan een goede vergelijking voor jezelf.

Hoeveelheid trainingsmogelijkheden

Ga voor jezelf goed na over hoeveel trainingsmogelijkheden je wilt beschikken. Vind je het prima om slechts een paar trainingsmogelijkheden tot je beschikking te hebben?

Dan is de Reebok GX40 de beste optie voor je. Als je liever intensiever en uitgebreider wilt trainen, is de Reebok GX50 de betere optie voor je.

Plaatsing van de crosstrainer

Bepaal ook goed waar je de crosstrainer neer wilt zetten. De Reebok GX50 is in ieder geval groter en zwaarder dan de Reebok GX40.

Prijskaartje van de crosstrainer

Tot slot raden we je aan om naar het prijskaartje van de Reebok crosstrainers te kijken. Opvallend genoeg liggen de beide prijzen niet al te ver bij elkaar vandaan.

Voor de Reebok GX40 betaal je 480 euro en voor de Reebok GX50 betaal je 499 euro. Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Onze persoonlijke voorkeur zou hierbij wel uitgaan naar de GX50 crosstrainer.


Meer merken: