Goedkope crosstrainer? De top 3 goedkoopste

Gepubliceerd door Cornelis op

Wil jij graag een crosstrainer voor in huis aanschaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven?

Dan is het advies om voor een goedkope crosstrainer te kiezen. Ga hierbij niet direct voor de goedkoopste crosstrainer, maar doe écht goed onderzoek naar het aanbod van goedkope crosstrainers.

Wij helpen je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de betrouwbaarste goedkope crosstrainers.

Op basis van onze zoektocht hebben wij een top 3 samen kunnen stellen, welke je hieronder bekijkt.

Top 3 goedkope crosstrainers

1. VirtuFit CTR 1.0

virtufit_ctr_10

Wil jij voor het beste van het beste gaan? Wil je echter niet de hoofdprijs betalen? Dan is de VirtuFit CTR 1.0 voor jou de beste keuze. Deze crosstrainer is goedkoop, maar is van een bijzonder hoge kwaliteit. Tevens biedt deze crosstrainer enkele handige extra’s.

Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat deze crosstrainer compact en licht is. Je kunt ‘m hierdoor eigenlijk in allerlei ruimtes kwijt. Mocht je na verloop van tijd de crosstrainer willen verplaatsen, is dat geen probleem dankzij het lichte gewicht.

Ook kun je qua trainingen alle kanten op met deze goedkope crosstrainer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uit 21 trainingsprogramma’s te kiezen. Tevens heb je de keuze uit 16 verschillende trainingsniveaus. Opvallend hierbij is dat het vliegwiel met 12 kilo vrij zwaar is. Je bent hierdoor in staat om de trainingen lekker pittig voor jezelf te maken.

Verder beschikt deze goedkope crosstrainer over een hartslagfunctie. Dankzij deze functie kun je altijd op een veilige en aangename manier trainen. Tijdens het trainen kun je bovendien rustig naar een filmpje kijken; deze crosstrainer heeft namelijk ook nog een tablethouder. Bijzonder handig wat ons betreft!

Ondanks al deze voordelen hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Voor deze crosstrainer betaal je pakweg 250 euro. Voldoende reden wat ons betreft om direct toe te slaan.

Voor een dergelijk bedrag ga je namelijk géén betere crosstrainer vinden. Over de kwaliteit hoef je je overigens ook geen zorgen te maken; VirtuFit weet als geen ander hoe kwaliteit geleverd kan worden.

Voordelen:

 • Compact en licht
 • 21 trainingsprogramma’s en 16 trainingsniveaus
 • Inclusief handige tablethouder
 • Ideale prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief hartslagfunctie

Nadelen:

 • De bluetooth verbinding werkt niet perfect
 • Maakt relatief veel lawaai tijdens het sporten2. Focus Fitness Fox 1

fox-1-crosstrainer-achterkant

Meerdere merken zijn in staat om een goede goedkope crosstrainer te leveren. Dat geldt voor het merk VirtuFit, maar geldt ook zeker voor het merk Focus Fitness. Dit merk heeft ons met onder meer de Fox 1 weten te verrassen.

Deze crosstrainer is goedkoop, is van een prima kwaliteit en biedt enkele handige extra’s. Het eerste wat direct opvalt, is de compacte vormgeving. De crosstrainer is vrij kort uitgevoerd, waardoor de crosstrainer nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. Handig voor als je niet al te veel ruimte in huis hebt.

Verder valt de strakke vormgeving ook direct op. De gehele crosstrainer is in het zwart uitgevoerd, met uitzondering van enkele groene details. Opvallend zijn ook de armsteunen naast het display; hier kun je jouw handen omheen vouwen, waarbij direct jouw hartslag opgemeten wordt.

Het display is sowieso prima te noemen. Lekker groot en duidelijk. Tevens zorgt dit display ervoor dat je altijd inzicht in meerdere waarden hebt.

Voordat je gaat trainen, kun je overigens uit 12 trainingsprogramma’s en 18 weerstandsniveaus kiezen. Spijtig genoeg weegt het vliegwiel slechts 6 kilogram, waardoor hele pittige trainingen uitgesloten zijn. Voor het prijskaartje is dit echter een crosstrainer die je eigenlijk niet links kan laten liggen.

Voordelen:

 • 12 trainingsprogramma’s en 18 weerstandsniveaus
 • Zeer compact uitgevoerd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief hartslagfunctie
 • Duidelijke trainingscomputer & display

Nadelen:

 • Het vliegwiel weegt slechts 6 kilogram
 • Deze goedkope crosstrainer maakt relatief veel lawaai3. Focus Fitness Fox 3

focus-fitness-fox-3

Deze top 3 van goedkope crosstrainers sluiten we graag in stijl af. Dat doen we in dit geval met deze Focus Fitness Fox 3. Dit is eigenlijk een variatie op de hierboven genoemde variant van Focus Fitness. Net zoals de hierboven besproken variant voldoet ook de Focus Fitness Fox 3 aan onze wensen.

Qua vormgeving is deze crosstrainer weer net iets anders. Zo is het vliegwiel een stuk groter uitgevoerd; het vliegwiel weegt daardoor ook 7 kilo in plaats van 6 kilo. Met dank aan dit vliegwiel kies je moeiteloos uit 16 weerstandsniveaus en uit 18 trainingsprogramma’s.

Iets wat wij echt uitmuntend vinden, is het duidelijke LED display. Dit display stelt je bijvoorbeeld in staat om gebruiksprofielen aan te maken en te bewerken.

Tevens zie je op het display de belangrijkste waarden getoond staan, inclusief jouw hartslag. Voor het opmeten van jouw hartslag heeft Focus Fitness namelijk nauwkeurige sensoren op de handvatten aangebracht. Al met al een prima goedkope crosstrainer!

Voordelen:

 • Gekende Focus Fitness kwaliteit
 • 16 weerstandsniveaus en 18 trainingsprogramma’s
 • Zeer duidelijk LED display
 • Inclusief nauwkeurige hartslagfunctie

Nadelen:

 • Vliegwiel weegt 7 kilogram
 • Is met een gewicht van 52 kilogram vrij zwaarTips voor het uitkiezen van een goedkope crosstrainer

Goedkope crosstrainer kopen

Heb jij jouw pijlen gericht op een goedkope crosstrainer? Dan raden wij je graag aan om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Probeer bijvoorbeeld te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven en aan welke aspecten de crosstrainer sowieso moet voldoen. Let vervolgens goed op onder meer de volgende criteria:

 • De trainingsmogelijkheden: biedt de crosstrainer bijvoorbeeld meerdere trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus
 • Het merk: ga bij voorkeur altijd voor een crosstrainer van een gekend merk, zoals VirtuFit en Focus Fitness
 • Handige functies: denk hierbij aan een hartslagfunctie en gebruikersprofielen
 • Afmetingen en gewicht: mocht je niet al te veel ruimte hebben, kun je het beste voor een compacte goedkope crosstrainer gaan
 • Gewicht van het vliegwiel: bij voorkeur is het vliegwiel zo zwaar mogelijk. Dat stelt je in staat om ook zware trainingen uit te voeren

Met andere woorden: maak echt een goede vergelijking voor jezelf. Maak je het liever iets makkelijker voor jezelf? Kies dan voor één van de hierboven besproken crosstrainers. Die crosstrainers zijn goedkoop én voldoen aan alle verwachtingen.Meer koopgidsen:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *