Tunturi Performance C50 (Review)

Gepubliceerd door Cornelis op

Heeft de Tunturi Performance C50 jouw aandacht getrokken? En wil je graag meer over deze crosstrainer weten? Dan ben je in deze Tunturi Performance C50 review aan het juiste adres.

In deze review richten wij ons op onder meer de voordelen, de nadelen én het prijskaartje.

Tevens delen wij onze persoonlijke bevindingen; wij hebben deze crosstrainer namelijk uitgebreid uit mogen proberen.

De specificaties van de Tunturi Performance C50

tunturi-performance-c50

Heb je meerdere crosstrainers op jouw verlanglijstje staan? En wil je tussen deze crosstrainers de juiste keuze maken? Dan adviseren wij je om goed naar onder meer de specificaties te kijken.

De specificaties geven immers al veel duidelijkheid over een crosstrainer. Om je van deze duidelijkheid te voorzien, zetten wij de belangrijkste specs van de Tunturi Performance C50 voor je op een rijtje:

 • Gewicht: 58 kilogram
 • Gewicht vliegwiel: 28 kilogram
 • Aandrijving: elektrisch
 • Weerstandsysteem: inductiemagneetrem
 • Maximale gebruikslengte: 2,10 meter
 • Maximale gebruiksgewicht: 135 kilogram
 • Aantal programma’s: 32 programma’s
 • Aantal niveaus: 32 niveaus

Uit deze specs blijkt onder meer het volgende: de Tunturi Performance C50 is voor veel mensen geschikt.

Daarnaast klinken de hoeveelheid programma’s en niveaus bijzonder goed. Daarover lees je uiteraard meer in de rest van deze Tunturi Performance C50 review.


Wat zijn de voordelen van de Tunturi Performance C50?

Is de Tunturi Performance C50 nou een écht goede crosstrainer? In onze ogen is dat inderdaad het geval. Toen wij deze crosstrainer uit mochten proberen, stuitten wij namelijk op veel voordelen.

Wat deze voordelen precies zijn, bespreken wij graag hieronder.

Veel trainingsmogelijkheden

tunturi-c50

Eén van de belangrijkste voordelen is terug te vinden in de trainingsmogelijkheden. Zoals je hierboven hebt kunnen zien, kun je uit maar liefst 32 programma’s en 32 weerstandsniveaus kiezen.

Dit betekent concreet dat je echt uit elke training het maximale kunt halen. Je kunt elke training zo zwaar maken als je zelf maar wilt.

Daarbij speelt het gewicht van het vliegwiel ook een belangrijke rol. Doordat dit vliegwiel maar liefst 28 kilogram weegt, kun je echt de nodige weerstand creëren.

Dit komt jouw beenspieren ten goede, terwijl je hier ook jouw uithoudingsvermogen gericht mee kunt verbeteren.

Duidelijk display

bediening_c50_crosstrainer

Verder zijn wij ook erg te spreken over het display van de Tunturi Performance C50. Bij dit display vallen ons meerdere dingen op:

 • Afmetingen van de knoppen: allereerst vinden wij het super dat de knoppen vrij groot zijn. Doordat de knoppen vrij groot zijn, kun je makkelijk deze crosstrainer bedienen.
 • Draaiknop: ten tweede vinden wij draaiknop erg handig. Met dank aan deze draaiknop kun je het weerstandsniveau bepalen. Erg handig en werkt prima.
 • Duidelijke cijfers: ten derde zijn wij te spreken over de cijfers die op het display weergegeven worden. Zoals je al op de foto kunt zien, zijn deze cijfers echt groot. Je kunt hierdoor moeiteloos allerlei parameters aflezen.
 • Veel parameters: tot slot zijn wij ook over de hoeveelheid parameters te spreken. Je kunt eigenlijk alle mogelijke parameters op dit display weergeven. Ideaal!

Bijzonder ergonomische crosstrainer

pedalen_tunturi_performance_crosstrainer

Ook is het ideaal dat deze crosstrainer ergonomisch vormgegeven is. Dit is te zien aan onder meer de handgrepen, de pedalen en het kantelbare display.

Doordat je de handgrepen en pedalen naar wens kunt verstellen, kun je altijd een ergonomische houding aannemen.

Dit is goed voor jouw lichaam en komt de sportieve prestaties alleen maar ten goede.

Makkelijk te koppelen

Tot slot is het ook ideaal dat je deze crosstrainer aan jouw smartphone kunt koppelen. Je kunt deze crosstrainer aan zowel iOS- als aan Android smartphones koppelen.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je bijvoorbeeld jouw trainingsprestaties analyseren. Ook ben je op deze manier in staat om jouw prestaties via social media te delen.

Wat zijn de nadelen van de Tunturi Performance C50?

performance_c50_in_huiskamer

Is de Tunturi Performance C50 een perfecte crosstrainer? Nee, zeker niet.

Wat ons betreft is geen enkele crosstrainer namelijk perfect.

Wel moeten we eerlijk bekennen dat we bij deze crosstrainer vrij weinig nadelen opgemerkt hebben.

Borstband nodig voor hartslagmeting

Bij de specificaties van de Tunturi Performance C50 valt te lezen dat deze crosstrainer over een hartslagfunctie beschikt.

Dat klopt, maar je dient hiervoor wel apart een borstband aan te schaffen. Dit brengt dus een extra investering met zich mee. Het feit dat je jouw hartslag op kunt meten, spreekt ons overigens wel aan.

Niet de goedkoopste crosstrainer

Tevens zijn wij van mening dat de Tunturi C50 niet de goedkoopste crosstrainer is. Nee, voor deze crosstrainer moet je relatief diep in de buidel tasten.

Over het exacte prijskaartje vertellen we je verderop in deze Tunturi Performance C50 review graag iets meer.

Niet al te makkelijk te installeren

Wil jij deze crosstrainer op bijvoorbeeld de 1e of 2e verdieping neerzetten? Dan moet je van goede huizen komen. Je kunt deze crosstrainer namelijk niet inklappen, terwijl de crosstrainer ruim 58 kilo weegt.

Je hebt dus meerdere handjes nodig om deze crosstrainer op de gewenste plek neer te zetten.

Wat vinden andere gebruikers van de Tunturi Performance C50?

Ben je benieuwd wat andere gebruikers van de Tunturi Performance C50 vinden? Daar waren wij ook benieuwd naar. Wij hebben dan ook alvast onderzoek naar de beoordelingen gedaan en werden aangenaam verrast.

Nagenoeg alle beoordelingen over de Tunturi C50 zijn namelijk positief te noemen. Bij de webshop Fitshop.nl krijgt deze crosstrainer een beoordeling van maar liefst 5 sterren (op een schaal van 1 tot 5).

Ook bij andere webshops komen we dergelijke hoge beoordelingen tegen!

Wat kost de Tunturi Performance C50?

Voor de Tunturi Performance C50 betaal je een bedrag van ongeveer 970 euro. Zoals je eerder in deze Tunturi Performance C50 review hebt kunnen lezen, is dit behoorlijk prijzig.

Feit is wel dat je echt een prima crosstrainer tot je beschikking krijgt. De prijs-kwaliteitsverhouding is prima te noemen, ondanks het relatief forse prijskaartje.

Onze eindconclusie over de Tunturi Performance C50

De aanschaf van de Tunturi Performance C50 kunnen wij van harte aanraden. Deze crosstrainer is van een prima kwaliteit en biedt veel handige extra’s.

Over met name de trainingsmogelijkheden zijn wij echt heel enthousiast. Tevens zijn wij enthousiast over het display en de ergonomie.

Zeker een aanrader dus als je op zoek bent naar een crosstrainer voor thuisgebruik!

Meer Tunturi crosstrainers:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

2 reacties

Frank De Groote · mei 18, 2022 op 8:56 am

Crosstrainer C50 : gevaarlijk
Recent de crosstrainer gekocht. Kloppende beweging tijdens oefenen. Dacht dat dit normaal was.
Thuis voor revalidatie van een zware discushernia in de nek en een herval van een rughernia.
Plots viel er een vijs inwendig uit en pardoes vloog ėėn van de stangen tegen de grond. Het vliegwil zit ook los!
Zeer pijnlijke ervaring. Een goede raad, NIET KOPEN. Mijn inziens vlug vlug in elkaar gezet.( kwaliteitscontrole??)
De Tunturi was volledig gemonteerd afgeleverd. Montage was o.k. maar het probleem zit in de kast die volledig in de fabriek wordt gemonteerd .

  Cornelis · mei 24, 2022 op 2:16 pm

  Hey Frank, jammer om te horen dat hij niet goed bevallen is. Is de eindmontage wel juist verlopen? Kloppende beweging en los vliegwiel hoort namelijk niet bij dit model. Het zou evt. een fabrieksfoutje geweest kunnen zijn. In dat geval kun je altijd terugvallen op je garantie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *