Crosstrainer schoenen – Welke heb je nodig?

Gepubliceerd door Cornelis op

Om optimaal op een crosstrainer te kunnen trainen, moeten alle randvoorwaarden in orde zijn.

Dit betekent dat de crosstrainer feilloos moet werken, dat je fijn zittende kleding moet dragen en dat je goede schoenen aan moet doen.

Zijn er dan speciale crosstrainer schoenen? Of kun je het beste voor specifieke andere soorten schoenen kiezen? Je leest het in dit artikel!

Bestaan er speciale crosstrainer schoenen?

Nee, er bestaan geen speciale crosstrainer schoenen. Er is in ieder geval nog geen merk dat richt zich op het fabriceren van schoenen die geoptimaliseerd voor op een crosstrainer zijn.

Wat ons betreft is dit geen al te groot probleem. Er zijn namelijk voldoende andere soorten schoenen die je op een crosstrainer kunt dragen.

Welke schoenen op een crosstrainer dragen?

Crosstrainer schoenen

Een belangrijk voordeel van een crosstrainer is het gebrek aan schokbelasting.

Er komt geen kracht of druk op je gewrichten te staan, waardoor je op een duurzame manier traint. Dit betekent ook dat je niet per sé schoenen met een goede demping hoeft te dragen.

Bij bijvoorbeeld een loopband is dit een ander verhaal. Elke stap die je op een loopband zet, gaat gepaard met een flinke klap op je gewrichten.

Om die klappen zo goed mogelijk te verwerken, moet je altijd loopschoenen met goede demping dragen. Op een crosstrainer is dit echter niet noodzakelijk.

Waar moeten schoenen voor op een crosstrainer aan voldoen?

Goede sportschoenen

Ten eerste is het belangrijk dat de schoenen lekker zitten. Dit betekent dat ze een fijne pasvorm hebben, dat ze de juiste maat hebben en dat ze geen irritaties veroorzaken.

Ten tweede is het wenselijk dat de schoenen zweetbestendig zijn. Met name als je lang of intensief traint, kun je last van zweetvoeten krijgen. Zolang de schoenen zweetbestendig zijn, vormt dit geen probleem.

Ten derde is het wenselijk dat de schoenen niet overdreven zwaar zijn. Als je bijvoorbeeld zware boots draagt, moet je onnodig veel kracht te zetten.

Door fijn zittende lichtgewicht schoenen te dragen, maak je je training een stuk fijner en aangenamer.

Ten vierde is het belangrijk dat de crosstrainer schoenen een goede zool hebben. Dit houdt onder meer in dat de zool voldoende grip moet bieden.

Ook is het wenselijk dat de zool de gewenste stabiliteit biedt. Des te stabieler je op de crosstrainer staat, des te meer kracht je over kunt brengen.

Tot slot is het belangrijk dat je goede sokken draagt. Goede sokken vormen voorkomen wrijving, zitten aangenaam en zijn ook zweetbestendig.

Bovendien zorgen de sokken ervoor dat de schoenen als gegoten zitten. Dát komt je trainingsprestaties alleen maar ten goede.

Klik op de knop hieronder en vergelijk de beste schoenen voor op de crosstrainer:


Ook interessant:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *