Op een crosstrainer sporten tijdens je zwangerschap?

Gepubliceerd door Joni op

Ben je op dit moment in trotse verwachting van een kind?

Dan vraag je je mogelijk af of je ‘gewoon’ op een crosstrainer kunt trainen tijdens je zwangerschap. Het antwoord op die vraag vind je hieronder.

Is het verstandig om op een crosstrainer te sporten tijdens je zwangerschap?

Crosstrainer zwangerschap

Als je zwanger bent, kun je zéker op een crosstrainer sporten. Wel moet je met twee zaken goed rekening houden:

  • Luister te allen tijde naar je lichaam: geeft je lichaam tijdens het trainen aan dat het te zwaar wordt? Kap de training dan direct af. Je lichaam geeft dit signaal namelijk niet zomaar.
  • Houd de praatdrempel als maximum inspanning aan: tijdens het sporten moet je nog moeiteloos zinnen uit kunnen spreken. Mocht dit niet meer zonder enige moeite lukken, moet je de training direct afkappen.

Ben je binnenkort uitgerekend? Dan kan het verstandig(er) zijn om de crosstrainer even links te laten liggen.

Grote kans dat je lichaam het op dat moment al zwaar genoeg heeft. En dat je in die periode zelf ook niet al te veel zin in trainen hebt.

Tip: neem zo weinig mogelijk risico’s tijdens je zwangerschap. Des te minder risico je neemt, des te sneller je na de zwangerschap weer herstelt. Dat komt je conditie en gemoedstoestand na de bevalling alleen maar ten goede.

Op een crosstrainer sporten na je bevalling

Sporten tijdens zwangerschap

Nadat je bevallen bent, is het zeker aan te raden om weer van de crosstrainer gebruik te maken. Met een crosstrainer train je namelijk je gehele lichaam, waardoor je snel weer fit(ter) wordt.

Bijkomend voordeel: op een crosstrainer kom je op een leuke manier in beweging. Een zwangerschap is onwijs leuk, maar is ook belastend voor je lichaam.

Kom na de bevalling daarom zo snel mogelijk in beweging; dat doe je op een ideale manier op een crosstrainer.

Conclusie

Crosstrainer sporten

Tijdens je zwangerschap kun je op een crosstrainer sporten. Doe dit wel met beleid, neem geen risico’s en luister goed naar je lichaam.

Nadat je bevallen bent, kun je weer heerlijk voluit trainen op de crosstrainer. Het advies is om dat zo snel mogelijk weer op te pakken, zodat je zo snel mogelijk weer ‘in shape’ komt en fit wordt!

Meer over de crosstrainer:

Categorieën: Crosstrainers

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *