VirtuFit CTR 1.2i – Een volledige review

Gepubliceerd door Cornelis op

Het gebruiken van een crosstrainer lijkt met de dag populairder te worden. Zo zijn de fitnessapparaten niet meer weg te denken uit de sportscholen. Maar ook in onze huizen lijken de toestellen steeds meer populariteit te winnen.

Zo vind je vandaag de dag met enige regelmaat de VirtuFit CTR 1.2i bij mensen in huis. Deze sportieve crosstrainer van het Nederlandse VirtuFit is dan ook een erg geliefd model bij veel verschillende sporters.

Maar wat maakt de VirtuFit CTR 1.2i nu zo speciaal? En wat kan deze allemaal?

In deze review vertellen we je alles wat je moet weten over deze hometrainer van Nederlandse bodem. Zo geven we je een volledig overzicht en de voor- en nadelen van het toestel.

Een betere kijk

Maar laten we beginnen bij het begin, namelijk een betere blik op het apparaat zelf. Want wat maakt de VirtuFit CTR 1.2i eigenlijk precies het apparaat dat het is?

Hieronder gaan we het complete toestel ontleden en vertellen we je precies wat deze inhoudt.

Het ontwerp

ctr_1-2i_zijkant

Te beginnen bij het ontwerp. Want als we kijken naar het ontwerp van de CTR 1.2i dan zien we eigenlijk al meteen dat we te maken hebben met een staaltje kwaliteit.

Het apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan het toestel een gebruikersgewicht aan tot maar liefst 115 kg.

De afmetingen van de crosstrainer zijn 105 x 60 x 160 cm (LxBxH) en is daardoor te gebruiken tot een lengte van 200 cm. Deze factoren zorgen ervoor dat het apparaat door veel verschillende sporters te gebruiken is.

De pedalen van de crosstrainer zijn behoorlijk groot, waardoor je de crosstrainer ook met een grote schoenmaat kunt gebruiken. Deze pedalen zijn overigens ook voorzien van een antislip laag waardoor uitglijden niet mogelijk is.

Uiteraard beschikt ook deze crosstrainer over twee sets handgrepen. Zo heb je de handgrepen die gekoppeld zijn aan de pedalen en daardoor meebewegen. Dit zorgt voor een unieke training die alleen op een crosstrainer te doen is.

Ook heb je de handgrepen onder de trainingscomputer. Deze zijn voorzien van hartslagsensoren, waardoor je eenvoudig op je hartslag kunt trainen.

Vliegwiel en weerstand

virtufit_ctr_12i_paslengte

Iedere crosstrainer maakt gebruik van een combinatie van een vliegwiel en een weerstandssysteem. Het is dan ook niet voor niets dat deze combinatie gezien wordt als het hart van het apparaat.

Over het algemeen geldt de regel: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de work-out. Dat zit bij de CTR 1.2i dan ook wel goed. Het toestel beschikt over een vliegwiel van een respectabele 12 kg, waardoor je training erg soepel aanvoelt.

Bij de VirtuFit CTR 1.2i is het vliegwiel geplaatst aan de achterkant van het toestel. Dit zorgt ervoor dat het apparaat zijn compacte formaat kan behouden.

Het toestel beschikt over een elektromagnetisch weerstandssysteem. Dit zorgt voor een perfect harmonieuze samenwerking tussen weerstand en vliegwiel en beschikt het toestel over 16 verschillende weerstandsniveaus. Deze weerstandsniveaus zijn eenvoudig in te stellen via de trainingscomputer van het apparaat.

Trainingscomputer

virtufit_ctr_12i_computer

Als we de combinatie tussen het vliegwiel en weerstandssysteem het hart kunnen noemen, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. En gelukkig beschikt de CTR 1.2i over een goed brein!

Want naast dat je alleen een keuze maakt uit een van de 16 verschillende weerstandsniveaus, beschikt de trainingscomputer over nog meer functies.

Zo kun je hier eenvoudig een van de 21 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteren. Deze trainingsprogramma’s passen de weerstand automatisch aan terwijl je traint. Zo kun je bijvoorbeeld doelgericht op je hartslag trainen. Dit alles is eenvoudig te selecteren op het overzichtelijke lcd-scherm.

Ook geeft de trainingscomputer je de volgende handige parameters tijdens je training:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Wattage
  • Rotaties per minuut

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen. Als je een nog nauwkeuriger resultaat wilt dan kun je er ook voor kiezen om het apparaat te koppelen aan een borstband.

Extra’s

Maar denk maar niet dat het toestel hier stopt met zijn functies. Sterker nog, het apparaat beschikt over nog een aantal interessante extraatjes om jou nog verder te kunnen helpen met je training.

Zo kun je eenvoudig de crosstrainer koppelen met je smartapparaat. Op deze manier kun je gebruikmaken van verschillende sportapps zoals Zwift of Kinomap.

Met behulp van deze apps kun je sporten op de leukste en mooiste locaties over de hele wereld vanuit het gemak van jouw woonkamer.

Je kunt eenvoudig je smartphone of tablet in de tablethouder plaatsen. Hierdoor kun je hem tijdens het sporten eenvoudig besturen, of gewoon lekker je favoriete serie of film kijken tijdens het sporten.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien is opgevallen is de VirtuFit CTR 1.2i een erg complete crosstrainer. En iedere complete crosstrainer komt met zijn eigen unieke setje voor- en nadelen.

Om jou een stuk verder op weg te helpen in je besluit hebben we alle voor- en nadelen van de CTR 1.2i voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we lekker positief beginnen met de voordelen. Gezien de mogelijkheden van de crosstrainer heeft de CTR 1.2i een aantal fijne voordelen.

Formaat

Als eerste het formaat. Het toestel is namelijk verrassend compact. Dit komt onder meer door de plaatsing van het vliegwiel aan de achterkant. Dit zorgt ervoor dat het toestel in zo goed als iedere woning gebruikt kan worden.

Bluetooth

Een ander en erg fijn voordeel aan de CTR 1.2i is de mogelijkheid om te verbinden met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je gemakkelijk gebruikmaken van verschillende sportapps zoals Fitshow.

Trainingsprogramma’s

De voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zijn een verademing voor iedere sporter. Zo kun je eenvoudig op specifieke doeleinde trainen zoals vetverbranding of hartslag.

Nadelen

Maar er kunnen geen voordelen bestaan zonder een wederhelft; de nadelen. Hieronder hebben we een paar nadelen aan de VirtuFit CTR 1.2i voor je opgesomd.

Niet inklapbaar

Hoewel de VirtuFit CTR 1.2i niet de grootste crosstrainer op de markt is, neemt hij toch wel wat ruimte in beslag. Het toestel is jammer genoeg niet inklapbaar, waardoor je het helaas moet doen met het formaat.

Ingewikkelde montage

Gebruikersgemak staat bij de meeste fitnessapparaten erg hoog op de prioriteitenlijst. Helaas geldt dat niet voor het montagegemak. Het advies bij de montage van de CTR 1.2i is dan ook om het toestel met 2 mensen in elkaar te zetten, door zijn ingewikkelde montage.

Stabiliteit

De VirtuFit CTR 1.2i beschikt over een vliegwiel van 12 kg. Hoewel dat natuurlijk een prima gewicht is voor het vliegwiel is de rest van het toestel wat aan de lichte kant. Hierdoor kan het zijn dat het toestel gaat wiebelen bij intensiever gebruik.

Conclusie

virtufit_ctr_12i_reviewed_crosstrainer

Sporten lijkt met de dag belangrijker te worden voor velen van ons en de populariteit van thuis sporten was nog nooit zo hoog als op het moment. En met deze groei in populariteit is ook het gebruiken van een crosstrainer geliefder dan ooit.

Gelukkig heb je aan de VirtuFit CTR 1.2i een prima crosstrainer voor thuis. Het apparaat neemt niet gek veel ruimte in beslag en is eenvoudig op te bergen na gebruik door de transportwieltjes. Helaas is hij niet in te klappen, dus je zult het met het formaat moeten doen.

De montage is wat ingewikkeld. Het is dan ook verstandig om dit met iemand anders samen te doen. Maar zodra hij staat heb je een prima crosstrainer voor een vriendelijk prijsje.

Het toestel beschikt over 16 weerstandsniveaus, 21 voorgeprogrammeerde trainingsniveaus en connectiviteit met je smartapparaat via bluetooth.

Zo kun je op elke mogelijke manier sporten vanuit huis. Houdt er wel rekening mee dat het toestel een beetje kan wiebelen als je erg fanatiek wordt. Desalniettemin is de VirtuFit CTR 1.2i een absolute aanrader voor de beginnende en licht gevorderde sporter.
Relevante reviews:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *