VirtuFit CTR 1.1 – Review & ervaringen

Gepubliceerd door Cornelis op

virtufit-ctr-11

Het gebruiken van een crosstrainer is niet meer weg te denken voor veel sportfanaten. De handige en sportieve apparaten hebben dan ook een weg weten te vinden in de huizen van vele thuis atleten over de laatste jaren.

De VirtuFit CTR 1.1 is dan ook een van deze apparaten. Deze populaire crosstrainer heeft tegenwoordig dan ook een plekje bij veel mensen thuis.

Maar wat maakt de CTR 1.1 van VirtuFit nu zo speciaal en bijzonder? En waarom zou je voor deze crosstrainer moeten gaan?

In dit stuk vertellen we je alles wat je moet weten over deze crosstrainer van Nederlandse bouw en geven we je de voor- en nadelen hiervan!


Een betere kijk

Maar voordat we natuurlijk kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van de CTR 1.1 moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Hieronder hebben we dan ook het hele toestel voor je ontleedt en alles voor je op een rijtje gezet.

Het ontwerp

We beginnen met onze verdiepende kijk met het ontwerp. Want als we alleen al kijken naar het apparaat dan zien we al snel dat we te maken hebben met een prima toestel.

De VirtuFit CTR 1.1 is een stevig en sportief uitziend apparaat, voorzien van de klassieke zwart en groene kleurencombinatie van VirtuFit. Het toestel is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het toestel gebruikt kan worden tot een gewicht van maar liefst 115 kg.

Het apparaat is voorzien van grote en stevige verstelbare pedalen. Deze pedalen zijn voorzien van een goede antislip laag waardoor uitglijden lastig mogelijk is.

Vliegwiel en weerstand

Een crosstrainer is enkel zo goed als dat de samenwerking tussen vliegwiel en weerstand is. Het is dan ook het hart van het toestel.

De VirtuFit CTR 1.1 beschikt over een vliegwiel van 12 kg. Deze zorgt ervoor dat je op een erg soepele manier kunt sporten. De crosstrainer beschikt over een elektromagnetisch weerstandssysteem, waardoor het toestel beschikt over 16 verschillende weerstandsniveaus.

Trainingscomputer

virtufit-ctr-11_computer

Als de combinatie tussen vliegwiel en weerstandssysteem het hart is, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. En gelukkig beschikt de CTR 1.1 over een erg degelijke trainingscomputer.

Hierop kun je eenvoudig schakelen tussen de 16 verschillende weerstandsniveaus. Maar naast de weerstandsniveaus kun je hier ook keuze maken uit een van de 21 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Dit alles is terug te vinden op het verlichte lcd-scherm van het apparaat. Hier vind je ook de volgende parameters terug:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die zich bevinden in de handgrepen van het apparaat.

Extra’s

Natuurlijk is het leuk als een fitnessapparaat wat extra’s heeft. De CTR 1.1 beschikt dan ook over wat foefjes.

Zo heeft het toestel een tablethouder voor de trainingscomputer zitten, een bidonhouder en beschikt de bodem over transportwieltjes.

Voor- en nadelen

Nu dat we een duidelijk beeld hebben van wat het apparaat is, kunnen we gaan kijken naar de voor- en nadelen van het toestel.

Voordelen

Laten we beginnen met het goede nieuws; de voordelen. Want ondanks zijn simpele uiterlijk komt het toestel toch met wat fijne voordelen.

Formaat

Het formaat van de crosstrainer is 105 x 60 x 160 cm (LxBxH) waardoor het toestel niet snel in de weg zal gaan staan. Staat deze dat toch? Dan kun je gebruikmaken van de transportwieltjes aan de bodem.

Trainingsprogramma’s

Het toestel is niet alleen voorzien van 16 weerstandsniveaus, maar ook van 21 verschillende trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s passen automatisch de weerstand aan tijdens de training voor een echte uitdaging.

Tablethouder

Als je liever even een filmpje of serie wilt kijken tijdens je training, dan kun je eenvoudig je tablet of smartphone kwijt in de tablethouder van het toestel.

Nadelen

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel.”. Hieronder hebben we enkele minpunten van de CTR 1.1 voor je op een rijtje gezet.

Geen connectiviteit

De crosstrainer is helaas niet te verbinden met je smartphone of tablet. Hierdoor kun je geen gebruik maken van apps.

Kleinere paslengte

virtufit-ctr-11_paslengte

De paslengte van het apparaat is slechts 40 cm. Hierdoor kan deze aan de krappe kant voelen.

Conclusie

We kunnen ons goed voorstellen dat door het grote aanbod van verschillende crosstrainers het af en toe goed zoeken is naar de juiste voor jou.

De VirtuFit CTR 1.1 is een prima instapmodel crosstrainer die voorzien is van precies genoeg functies voor de beginnende sporter.
Relevante reviews:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *