VirtuFit CTR 1.0 – Complete review

Gepubliceerd door Cornelis op

Vandaag de dag zien we het steeds vaker, een crosstrainer bij iemand thuis. Dit komt omdat de apparaten tegenwoordig relatief gemakkelijk te verkrijgen zijn. Ook zijn de apparaten natuurlijk erg geliefd door de intensiteit van de oefeningen.

De VirtuFit CTR 1.0 is dan ook een van de meest geliefde modellen van het moment. Het apparaat valt zo in de smaak dat deze zich een weg heeft weten te banen in de huizen van veel verschillende mensen.

Maar wat maakt de CTR 1.0 nu precies zo geliefd? En waarom zou je voor deze crosstrainer gaan?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de VirtuFit CTR 1.0. Zo geven we je een compleet overzicht en krijg je de voor- én nadelen van het toestel, zodat jij een weloverwogen besluit kunt maken!

Een verdiepende blik

virtufit_ctr_10

Dat het bedrijf VirtuFit al jaren bovenaan staat met zijn verschillende soorten fitnessapparatuur mogen wel duidelijk zijn.

De VirtuFit CTR 1.0 is dan ook een van deze toestellen. Hieronder zullen we precies het apparaat ontleden en vertellen we je alles wat je moet weten over het toestel.

Het ontwerp

Laten we beginnen bij dat wat als eerste opvalt; het ontwerp. Want ondanks zijn simplistische en relatief minimalistische uiterlijk zie je wel dat het toestel van degelijke kwaliteit is.

Het apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor heeft de sportieve crosstrainer een maximum gebruikersgewicht van 115 kg. De combinatie van materialen zorgt ervoor dat het toestel slechts 26 kg weegt.

De grote pedalen van het apparaat zijn voorzien van een handige antislip laag, waardoor uitglijden een probleem van het verleden is.

De lengte pas is jammer genoeg niet te verstellen waardoor je het moet doen met de vooraf ingestelde paslengte.

Vliegwiel en weerstand

lengtepas_ctr_10_virtufit

Uiteraard is de combinatie tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem de sleutel tot een succesvolle crosstrainer. Over het algemeen geldt dan ook de regel; hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de trainer verloopt.

Het vliegwiel van de VirtuFit CTR 1.0 weegt slechts 6 kg, waardoor deze een beetje aan de lichte kant is. Deze werkt samen met een elektromagnetisch weerstandssysteem. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het apparaat 8 verschillende weerstandsniveaus kent.

Het instellen van de weerstandsniveaus is gemakkelijk te doen door de grote draaiknop onder de trainingscomputer te gebruiken. Hierdoor kun je eenvoudig zelf op het moment bepalen op wat voor een niveau je wilt trainen.

Trainingscomputer

ctr_10_scherm

Hoewel de meeste crosstrainers vandaag de dag beschikken over een trainingscomputer met veel verschillende mogelijkheden, heeft VirtuFit ervoor gekozen de opties te beperken met de CTR 1.0.

Maar ondanks dat het toestel misschien niet beschikt over verschillende trainingsprogramma’s of bluetooth functies, doet hij zijn werk alsnog goed.

Hierop kun je namelijk de belangrijkste data zien die je nodig hebt voor je training. Deze data zijn:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat. Hierdoor kun je doelgericht op je hartslag oefenen.

Voor- en nadelen

De VirtuFit CTR 1.0 is een prima crosstrainer voor de beginnende sporter. Maar ieder toestel brengt zijn eigen pakket aan voor- en nadelen mee natuurlijk. Hieronder hebben we de meest prominente voor je op een rijtje gezet.

Voordelen 👍

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende en positieve; de voordelen. Hieronder hebben we de pluspunten aan de CTR 1.0 voor je samengevoegd.

Prijs

Met als eerste, en misschien ook wel het belangrijkste, de prijs. De prijs van de VirtuFit CTR 1.0 is, voor een crosstrainer, erg vriendelijk. Hierdoor is het een perfect instapmodel.

Formaat

Het toestel is met zijn 105 x 60 x 160 cm (LxBxH) een relatief compacte crosstrainer. Hierdoor kun je hem al gauw in kleinere ruimtes kwijt en gebruiken.

Tablethouder

De VirtuFit CTR 1.0 is voorzien van een handige tablethouder. Deze zorgt ervoor dat je eenvoudig je favoriete film of serie kunt kijken tijdens het sporten.

Nadelen 👎

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan het apparaat. Hieronder hebben we de meest kenmerkende voor je op een rijtje gezet.

Gebrek aan opties

Een van de grootste nadelen aan de VirtuFit CTR 1.0 is het gebrek aan functies. Het toestel beschikt over geen enkel trainingsprogramma en is niet te verbinden via bluetooth, om zo gebruik te maken van apps.

Licht vliegwiel

“Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de training verloopt.”. Dat is een ongeschreven regel bij crosstrainers.

Helaas heeft de CTR 1.0 een relatief licht vliegwiel van slechts 6 kg. Hierdoor kan de training soms wat licht aanvoelen en beschikt hij over slechts 8 weerstandsniveaus.

Conclusie

Het kopen van een crosstrainer kan een behoorlijke klus zijn. Gelukkig is de VirtuFit CTR 1.0 een erg vriendelijk geprijsde crosstrainer en een perfect instapmodel.

Het toestel beschikt over geen extra’s zoals voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s of bluetooth functionaliteit, waardoor je zelf invulling moet geven aan je oefeningen.

Daarentegen is de prijs zo vriendelijk en is het apparaat gemakkelijk te gebruiken dat je dat prima voor lief kunt nemen.
Relevante reviews:

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *