Kettler Axos Cross P: Review & beste alternatief

Gepubliceerd door Cornelis op

trainen_op_kettler_axos_p_crosstrainer

De populariteit van crosstrainers is op een hoogtepunt en lijkt niet snel af te zwakken. De fitnessapparaten zijn geliefd bij veel verschillende sporters, jong en oud.

De Kettler Axos Cross P is dan ook een van de meer geliefde modellen op de markt. Helaas is deze niet meer leverbaar en is het verkrijgen dus niet meer mogelijk.

Daarom dat we in dit artikel niet alleen gaan kijken naar wat de crosstrainer zo speciaal maakt, maar ook naar de potentiële alternatieven die ervoor zijn!

Kettler Axos Cross P

Al bij het eerste aanzicht kun je zien dat je te maken hebt met een kwaliteitsapparaat. De Kettler Axos Cross P heeft zijn status dan ook niet voor niets gekregen.

Het apparaat

kettler-axos-p

Het stijlvolle ontwerp van de Axos Cross P valt meteen op. Deze is niet alleen stijlvol, maar ook bijster sportief.

Gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal is de crosstrainer bestand tegen een gebruikers gewicht tot 130 kg.

De crosstrainer heeft een vliegwiel van 14 kg en een magnetisch weerstandssysteem.

Dit zorgt ervoor dat de crosstrainer 16 verschillende weerstandsniveaus heeft. Deze zijn gemakkelijk in te stellen via de trainingscomputer.

computertje_axos_p_crosstrainer

Op de trainingscomputer kun je ook gemakkelijk een van de 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteren.

De trainingscomputer is voorzien van een helder lcd-scherm. Deze geeft je ook een fijne inzage in verschillende parameters zoals:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Omwentelingen per minuut
 • Verbrande calorieën
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten via de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat. Voor een nog accuratere meting kun je ook een draadloze borstband of oorclip verbinden met de crosstrainer.

Het opbergen van het apparaat is ook een behoorlijk eenvoudig karwij. Dit doe je door de crosstrainer naar de gewenste plek te rollen via de transportwieltjes aan de bodem van het apparaat.

De meningen

Nu is het apparaat niet meer te verkrijgen, maar toch liegen de meningen er niet over. Zo geeft merendeel van de gebruikers aan erg tevreden te zijn over het toestel.

Pluspunten

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen aan deze crosstrainer. Zo vond het merendeel van de gebruikers dit over de crosstrainer:

 • Gemakkelijk te monteren
 • Beweegt soepel
 • Zo goed als geluidloos
 • Kan tegen een stootje
 • Aan te passen op je lengte

Minpunten

Maar geen enkel apparaat is perfect, zo ook niet de Axos Cross P.

Hieronder enkele nadelen die vaker aangesneden werden door de gebruikers:

 • Beetje wiebelig
 • Zwaar om te verplaatsen
 • Montage met eigen gereedschap
 • Geen tablethouder

Maar wat is dan het alternatief?

Hoewel de Axos Cross P al een tijdje niet meer op de markt is zijn er natuurlijk een aantal alternatieven.

Deze hebben allemaal soortgelijke kwaliteiten als de Axos Cross P en/of vallen binnen dezelfde prijscategorie.

Toch hebben wij, uit alle geschikte kandidaten, er eentje voor je uit weten te kiezen.

VirtuFit CTR 1.2i

virtufit_ctr_1-2

In onze mening is het beste alternatief de CTR 1.2i van het Nederlandse VirtuFit.

De crosstrainer is voorzien van het stijlvolle, iconische zwart met groene ontwerp van VirtuFit. Gemaakt van metaal en kunststof is het apparaat te gebruiken tot een gewicht van 115 kg. De maximale lengte is 200 cm.

Het vliegwiel van de crosstrainer weegt een fijne 12 kg, waardoor de training soepel zal verlopen. Deze werkt dan ook perfect samen met het magnetische weerstandssysteem.

Hierdoor heeft het apparaat 16 verschillende weerstandsniveaus en beschikt hij over 21 verschillende trainingsprogramma’s.

Deze zijn gemakkelijk te selecteren en in te stellen via de trainingscomputer. Op het heldere lcd-scherm vind je ook de volgende parameters:

 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Snelheid
 • Tijd

Ook bij deze crosstrainer wordt de hartslag gemeten door de hartslagsensoren in de handvatten.

Klik op de knoppen hieronder om gelijk de beste prijs van deze crosstrainer te vinden:
Conclusie

De Kettler Axos Cross P is helaas niet meer te verkrijgen, en dat gaat ook niet meer gebeuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze alternatieven te vinden op de markt om het apparaat eventueel te kunnen vervangen.

Zo is de VirtuFit CTR 1.2i, in ons opzicht, het beste alternatief op de Axos Cross P. De kwaliteiten van het apparaat komen op veel vlakken erg overeen en de prijs is zelfs iets goedkoper.

Zo kun jij toch nog gebruikmaken van een goede crosstrainer!

Meer goede alternatieven:Meer van Kettler:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *