Kettler Verso crosstrainer review: Modellen; 309, 307, 100, 107

kettler_verso_109

Het gebruiken van een crosstrainer is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze levens. We zien ze dan ook steeds vaker hun weg uit de sportscholen vinden en een weg in onze huizen banen.

De Kettler Verso is dan ook een van deze geliefde fitnessapparaten. Maar wat maakt de Kettler Verso zo geliefd? En wat maakt hem zo uniek?

In deze review gaan we het apparaat eens goed onder de loep nemen en vertellen we je de voor- en nadelen ervan.

Een betere kijk

De Kettler Verso crosstrainer is een van de meest bekende crosstrainers van het merk. Hieronder zullen we bespreken wat de crosstrainer zo uniek maakt en wat deze allemaal kan.

Het ontwerp

Te beginnen bij het ontwerp. We zien al meteen dat we te maken hebben met een sportief apparaat.

Gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal is de crosstrainer te belasten tot een gewicht van 110 kg. De afmetingen van de crosstrainer zijn 115 x 60 x 170 cm (LxBxH), waardoor hij een relatief normaal en gangbaar formaat heeft voor zijn nut.

De pedalen van het apparaat zijn comfortabel en groot, waardoor ook mensen met grotere voeten gebruik kunnen maken van de crosstrainer. Deze pedalen zijn bovendien voorzien van een antislip laag, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over uitglijden.

De crosstrainer is voorzien van een ietwat korte lengte pas. Deze bedraagt slechts 30 cm, waardoor het een minder natuurlijke loopbeweging simuleert.

Vliegwiel en weerstand

Een crosstrainer is enkel zo goed als de samenwerking tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem. Gelukkig zit dat bij de Kettler Verso wel goed.

Met een vliegwiel van 12 kg wordt een soepele training gegarandeerd. Want de regel geldt; hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de training. Deze werkt dan ook in perfecte harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. De samenwerking leidt tot 10 verschillende weerstandsniveaus.

De trainingscomputer

Net als iedere andere crosstrainer is ook de Kettler Verso voorzien van een trainingscomputer. Hierop kun je gemakkelijk wisselen tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus.

De trainingscomputer is ook voorzien van 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Tussen de trainingsprogramma’s zit onder andere een hartslagprogramma, die gestuurd wordt door de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat.

Ook zie je op het lcd-scherm van de trainingscomputer de volgende parameters:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

Voor- en nadelen

Ieder apparaat komt met zijn eigen set voor- en nadelen. Dat geldt dan ook voor de Kettler Verso. Hieronder hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen 👍

Te beginnen met de voordelen. Want wat is er nu leuker dan beginnen met het positieve nieuws? Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Stevig

De Kettler Verso is een stevige constructie die te belasten is tot 110 kg. Hierdoor is het apparaat toegankelijk en voor veel verschillende mensen geschikt.

Hartslag

De crosstrainer is voorzien van twee hartslagsensoren in de handgrepen naast de trainingscomputer. Deze meten je hartslag en geven deze direct weer op het beeldscherm. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het voorgeprogrammeerde hartslag programma.

Nadelen 👎

Je kunt je misschien wel voorstellen dat geen enkel apparaat perfect is. Dat geldt dan ook voor de Kettler Verso. Hieronder enkele nadelen aan het toestel.

Geluid

Hoewel het toestel in het begin relatief stil is, is de kans aanwezig dat hij na een poos en wat slijtage een krakend geluid gaat maken.

Lastig te bedienen

De trainingscomputer van de Kettler Verso is voorzien van meerdere knoppen aan de zijkant van het scherm. Het valt te verwachten dat je op deze manier het apparaat eenvoudig kunt besturen. In de realiteit is het zo dat de knoppen stroef zijn en je soms hard moet duwen voordat de computer het registreert.

De verschillende uitvoeringen

De Kettler Verso crosstrainers zijn er in meerdere varianten. Momenteel zijn ze allemaal niet meer verkrijgbaar. De 100 en 309 versie waren én zijn het populairst.

De verschillende uitvoeringen zijn de:

  • Kettler Verso 309
  • Kettler Verso 307
  • Kettler Verso 300
  • Kettler Verso 109
  • Kettler Verso 107
  • Kettler Verso 100

Conclusie

Met de Verso weet Kettler een prima instapmodel crosstrainer neer te zetten, ondanks de kleine gebreken aan het apparaat.

Tegenwoordig is de crosstrainer niet meer nieuw te verkrijgen. Mocht je toch nieuwsgierig zijn geworden ernaar, dan is het aan te raden om een soortgelijk apparaat aan te schaffen of een tweedehands model.Meer van Kettler: