Kettler Axos Cross M: Review & alternatieven

Gepubliceerd door Cornelis op

axos_crosstrainer_thuis

Crosstrainers zijn vandaag de dag erg populair. Het is dan ook een ideale manier om je hele lichaam te trainen op een snelle en relatief pijnloze manier.

De Kettler Axos Cross M (ook wel de Axos Nova M) is een erg populaire crosstrainer die een lange periode op de markt is geweest.

Echter is deze vandaag de dag niet meer beschikbaar en wordt het lastig om er eentje te bemachtigen.

Maar wat maakte deze crosstrainer zo speciaal? En waarvoor moet je dan wel gaan?

In dit artikel gaan we kijken wat het apparaat zo geliefd maakt en wat het beste alternatief is hierop!

Een verdiepende blik

Voordat we kunnen bepalen wat een goed alternatief is voor deze crosstrainer is het natuurlijk noodzakelijk om te kijken wat deze zo uniek maakt.

Ontwerp

kettler-axos-cross-m

Natuurlijk is het eerste waar we naar gaan kijken het ontwerp van de crosstrainer. Het apparaat is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor kan het een gebruikersgewicht aan tot 110 kg.

De dimensies zijn 115 x 62 x 160 cm (LxBxH) waardoor het apparaat te gebruiken is tot een lengte van maar liefst 200 cm. Deze combinatie maakt het apparaat toegankelijk voor een erg groot publiek.

De ruimte tussen de pedalen is 21 cm en de pas is 41 cm. Hierdoor heeft het apparaat een natuurlijke loopervaring. De pedalen zijn in hoogte te verstellen en beschikken over een antislip oppervlak.

De handgrepen van het apparaat beschikken over een hartslagsensor waardoor je hartslag gemeten wordt en doorgestuurd wordt naar de trainingscomputer.

Vliegwiel en weerstandssysteem

De Kettler Axos Cross M heeft een erg prettig en relatief zwaar vliegwiel die aan de achterzijde van het apparaat geplaatst is. Dit vliegwiel weegt 12 kg wat een soepele training garandeert.

Het vliegwiel werkt perfect samen met het magnetische weerstandssysteem. Het vliegwiel en weerstandssysteem zorgen er samen voor dat het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus. Deze weerstandsniveaus zijn te verstellen via de trainingscomputer.

Trainingscomputer

De trainingscomputer geeft je een volledige controle over alle mogelijkheden van de crosstrainer. Zo kun je een van de 8 verschillende weerstandsniveaus instellen.

display-axos-cross-m

Ook kun je hier precies alle gegevens zien die je nodig hebt tijdens je training. Deze gegevens zijn:

  • Afstand
  • Tijd
  • Snelheid
  • Hartslag
  • Rotaties per minuut
  • Verbrandde calorieën

De Kettler Axos Cross M beschikt helaas niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je zult deze zelf moeten ontwikkelen of opzoeken.

Onze alternatieven

Ondanks dat de Kettler Axos Cross M een fijne en geliefde crosstrainer is, is deze helaas niet meer te verkrijgen.

Daarom hebben we speciaal voor jou twee alternatieven uitgezocht op basis van vergelijkbare mogelijkheden en prijsklasse.

Tunturi FitCross 50i Rear

tunturi-fitcross-50i-training

Ten eerste hebben de FitCross 50i Rear van het bekende merk Tunturi. Deze crosstrainer is ietsjes duurder dan de Axos Cross M van Kettler, maar beschikt ook over iets meer mogelijkheden.

Een van de eerste en meest prominente voordelen van de FitCross 50i Rear is dat het apparaat beschikt over 20 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze programma’s zorgen ervoor dat er altijd een training voor jou bij zit.

Ook het aantal weerstandsniveaus is aanzienlijk meer, namelijk 32 stuks en het vliegwiel weegt 18 kg.

De FitCross 50i Rear is ook te gebruiken voor een iets groter publiek. Dit komt omdat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van 150 kg en een lengte van 205 cm.

Tot slot is de FitCross 50i Rear te verbinden met zowel Android als iOS smartphones en tablets en beschikt hij over een tablethouder. Hierdoor kun je het apparaat gebruiken met je favoriete trainingsapplicaties.
VirtuFit CTR 1.0

virtufit_ctr_1-2

Ben je iemand die het liever wat simpeler houdt en niet te veel toeters en bellen wil? Dan kan het goed zijn dat de CTR 1.0 van het Nederlandse bedrijf VirtuFit het perfecte alternatief biedt.

Deze crosstrainer heeft, net als de Kettler Axos Cross M, 8 verschillende weerstandsniveaus. Dit wordt mogelijk gemaakt door het vliegwiel van 6 kg. Het vliegwiel is dus een stukje lichter dan die van de Axos Cross M.

Net als de Axos Cross M heeft ook de CTR 1.0 geen trainingsprogramma’s. Ook heeft de CTR 1.0 geen connectiviteit met het apparaat. Wel beschikt hij over een tablethouder, dus je kunt wel je favoriete serie of film aanzetten tijdens het sporten!
Meer crosstrainer reviews:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *