Kettler Unix P: Review

kettler-unix-p

Het merk Kettler zal bij veel sporters bekend in de oren klinken. De Unix P is een van de bekendere en meer geliefde crosstrainers van het merk.

Hoewel de crosstrainer vandaag de dag moeilijk te bemachtigen is, hebben we toch een korte review voor je samen weten te stellen.

Zo geven we je een overzicht van wat de crosstrainer inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn.

De Kettler Unix P crosstrainer

De Kettler Unix P is een rear driven crosstrainer, van 144 x 56 x 152 cm (LxBxH). De crosstrainer is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal, waardoor hij een gebruikersgewicht heeft van 150 kg.

De lengtepas van de crosstrainer is wat aan de korte kant, namelijk 39 cm. De ruimte tussen de pedalen is 27,6 cm. Hierdoor kan het toestel gebruikt worden tot een maximum van 200 cm.

De pedalen van de Unix P zijn voorzien van een antislip laag, waardoor je je minder druk hoeft te maken over uitglijden.

Het apparaat is voorzien van een vliegwiel van een respectabele 20 kg. Hierdoor kun je genoeg uitdaging krijgen. Dit wordt dan ook mogelijk gemaakt dankzij het magnetische weerstandssysteem. Deze zorgt ervoor dat het apparaat 15 verschillende weerstandsniveaus heeft.

Deze weerstandsniveaus zijn in te stellen via de trainingscomputer. Hier kun je eveneens een keuze maken uit een van de 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Op de trainingscomputer kun je ook met gemak de volgende parameters terugzien:

  • Afstand
  • Tijd
  • Snelheid
  • Hartslag
  • Energieverbruik

De hartslag wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de handgrepen.

Voor- en nadelen

Je kunt je voorstellen dat de Kettler Unix P op papier als een prima crosstrainer uit de bus komt. Maar geen enkel apparaat is perfect. Daarom hebben we hieronder een aantal voor- en nadelen van de crosstrainer voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Te beginnen met de voordelen. Hieronder hebben we de voordelen van de Kettler Unix P voor je gebundeld.

Zwaar vliegwiel

De crosstrainer beschikt over een vliegwiel van 20 kg. Hierdoor krijg je genoeg uitdaging in zijn 15 verschillende weerstandsniveaus.

Toegankelijk

De crosstrainer is door zijn formaat en materialen voor veel verschillende sporters te gebruiken. Denk hierbij aan mensen die zwaarder zijn of langere mensen.

Trainingscomputer

De Unix P is voorzien van een prima trainingscomputer met verschillende mogelijkheden. Ook is het lcd-scherm verlicht, waardoor je het apparaat makkelijk kunt gebruiken.

Nadelen

Maar ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel. Daarom hebben we de meest opvallende nadelen voor jou op een rijtje gezet.

Geen connectiviteit

De Ketller Unix P is niet te verbinden met je smartphone of tablet. Hierdoor kun je geen gebruik maken van sport apps.

Montage

De montage van de Unix P is relatief complex. Zo heb je 2 personen nodig om het karwei te klaren. Je doet er ongeveer 45 minuten over. 

Conclusie

De Kettler Unix P is een prima model crosstrainer voor de iets verdere sporter. Het apparaat is stevig en heeft verschillende mogelijkheden.

De technologie is verder wel wat ouder. Zo kun je het toestel niet gebruiken in combinatie met je smartphone of tablet, waardoor je het zal moeten doen met de trainingsopties die voorgeprogrammeerd zijn.

Meer artikelen: