Kettler Rivo P: dit zijn onze alternatieven

Gepubliceerd door Cornelis op

kettler_rivo_p

Stel je het volgende even voor. Je bent na lange tijd zoeken er eindelijk uit welk fitnessapparaat je wilt.

Als je vervolgens wilt overgaan op de aanschaf van dit apparaat kom je erachter dat deze uit de handel is.

Als je op zoek bent gegaan naar de Rivo P van Kettler dan is dit scenario werkelijkheid.

Na jarenlang een populaire crosstrainer te zijn geweest heeft Kettler ervoor gekozen de productie en verkoop stop te zetten.

Maar wat zijn dan de beste alternatieven voor deze crosstrainer? We hebben het voor je uitgezocht en hebben de modellen voor je op een rijtje gezet!

Tunturi FitCross 50i Rear

tunturi-crosstrainer

Dit is misschien wel een van de betere crosstrainers die binnen dezelfde prijsklasse valt als de Rivo P. De Tunturi FitCross 50i Rear is een stevige crosstrainer waarmee je met gemak je spieren en conditie kunt opbouwen.

De aandrijving van de 50i Rear zit aan de achterkant in plaats van de voorkant. Hierdoor heb je een kortere beweging dan bij een aandrijving aan de voorkant.

Dit zorgt ervoor dat je op een actievere manier kunt trainen. Dit is dezelfde aandrijving die de Kettler Rivo P ook heeft.

Verder beschikt de 50i Rear over een iets zwaarder vliegwiel van 18 kg. Deze werkt samen met een elektronisch weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat je beschikking hebt over 32 verschillende weerstandsniveaus. Dit zijn er twee keer zoveel als de Kettler Rivo P heeft.

De FitCross 50i Rear is volledig te verbinden met een bluetooth verbinding met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je gemakkelijk gebruikmaken van verschillende trainingsapps zoals iConsole+.

Start de app op, zet de tablet in de tablethouder en je kunt aan de slag. Zo kun je de mooiste digitale routes afleggen zonder daadwerkelijk naar buiten te gaan!

Als je klaar bent met de training dan kun je het apparaat gemakkelijk opbergen dankzij de transportwieltjes aan de bodem. Zo staat het toestel nooit in de weg!

De Tunturi FitCross 50i is een goed alternatief voor de Kettler Rivo P. Het apparaat kost iets meer, maar daar krijg je ook absoluut wat voor terug!Focus Fitness Fox 4

focus-fitness-fox-4

Een ander alternatief voor de Kettler Rivo P is de Focus Fitness Fox 4.

In tegenstelling tot de Rivo P en de FitCross 50i Rear, heeft de Focus Fitness Fox 4 het vliegwiel aan de voorkant van het apparaat zitten.

Dit zorgt ervoor dat de afstand tussen je voeten minder is, wat voor een realistischere loopervaring zorgt. Op deze manier kun je soepel het 7 kg wegende vliegwiel aandrijven.

Het formaat van de Fox 4 lijkt misschien wat compact. Maar in plaats van een nadeel is dit juist een voordeel. Door het formaat kun je het apparaat in zo goed als elke woning kwijt.

Hierdoor heb je echt geen excuus meer! Ook kun je zo het toestel gemakkelijk na gebruik opbergen!

Net als de Kettler Rivo P is de Fitness Fox 4 voorzien van 16 verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je gemakkelijk instellen via de trainingscomputer.

Op deze trainingscomputer kun je ook alle nuttige data aflezen zoals: afstand, snelheid, verbrande calorieën en hartslag. Je hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen of via een borstband.

De crosstrainer beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hiermee kun je verschillende hellingen en intervaltrainingen doen. De weerstand van de crosstrainer past zich automatisch aan het trainingsprogramma aan.Conclusie

Eens in de zoveel tijd vissen we achter het net. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld net te laat bent met het bestellen van je favoriete pizza, of net de trein hebt gemist. Als je op zoek bent naar een Kettler Rivo P dan is dit helaas ook het geval.

De eens zo populaire crosstrainer wordt namelijk niet alleen niet meer gemaakt, maar ook niet meer verkocht. Het krijgen van een model wordt daarom, los van tweedehandse koop, nagenoeg onmogelijk.

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven te vinden voor deze crosstrainer. Met de Tunturi FitCross 50i Rear en de Focus Fitness Fox 4 heb je twee ijzersterke crosstrainers.

Beide crosstrainers zijn ietsjes duurder dan de Rivo P was, maar nemen daar ook wel weer het een en ander aan voordelen voor mee. Welke crosstrainer kies jij?


Meer alternatieven voor de Kettler Rivo P:

Meer van Kettler:


Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *