ProForm 450 LE: Review (de moeite waard?)

Ben je op zoek naar een goede inklapbare crosstrainer? En is je oog daarbij gevallen op de ProForm 450 LE crosstrainer?

Dat is goed voor te stellen; deze crosstrainer staat goed aangeschreven, is populair en is ook interessant geprijsd. Of deze crosstrainer daadwerkelijk een aanrader is, lees je in deze ProForm 450 LE review.

De belangrijkste specificaties van de ProForm 450 LE

proform-450-le-crosstrainer

Om deze review af te trappen, kijken we graag naar de specs van deze crosstrainer:

  • Maximale gebruikersgewicht: 115 kilogram
  • Maximale gebruikerslengte: 200 centimeter
  • Gewicht van het vliegwiel: 7 kilogram
  • Gewicht van de crosstrainer: 57 kilogram
  • Paslengte: 48 centimeter
  • Ruimte tussen de pedalen: 20 centimeter
  • Aantal weerstandsniveaus: 16 stuks
  • Aantal ingestelde programma’s 19 stuks
  • Geheugenfunctie: geschikt voor 4 personen

Door deze specs werden wij direct enthousiast. Zéker toen wij de specs naast het prijskaartjes van de ProForm 450 LE crosstrainer legden.

De belangrijkste voordelen van de ProForm 450 LE

Wij hebben met veel plezier deze crosstrainer uit mogen proberen. Dit plezier c.q. enthousiasme was voornamelijk aan onderstaande voordelen te danken.

Veel trainingsmogelijkheden

Ten eerste zijn we van mening dat deze crosstrainer veel trainingsmogelijkheden biedt. Dit is onder andere te danken aan de 19 programma’s die vooraf al ingesteld zijn. Met één druk op de knop kun je uit één van deze 19 programma’s kiezen.

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit 16 verschillende weerstandsniveaus. Door met deze niveaus te ‘spelen’, kun je elke training zo zwaar maken als je zelf maar wilt.

Heb je de perfecte training voor jezelf gevonden? Dan kun je deze in het geheugen van deze crosstrainer opslaan. Deze geheugenfunctie is voor maximaal 4 personen geschikt én is volgens ons erg handig.

Digitale trainingsmogelijkheden

Iets wat wij ook super vinden, is dat je deze crosstrainer aan de iFit app kunt koppelen. Nadat je dat hebt gedaan, geniet je van nóg meer trainingsmogelijkheden.

Inklapbaar

Dat de ProForm 450 LE inklapbaar is, vinden wij echt waanzinnig. Doordat deze crosstrainer inklapbaar is, neemt ‘ie nooit onnodig ruimte in beslag.

Op het moment dat je dit apparaat niet gebruikt, klap je ‘m moeiteloos in. Vervolgens kun je ‘m bijvoorbeeld in een hoekje wegzetten.

Fijn en duidelijk display

Tijdens het trainen viel het display in positieve zin op. De afmetingen, de scherpte en de plaatsing van dit display zijn volledig naar onze wens.

Ook is het fijn dat je op dit scherm tal van waarden weer kunt laten geven. Je kunt hierbij denken aan de snelheid, de tijd en het calorieverbruik.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Zoals we eerder in deze ProForm 450 LE review al stelden, zijn wij onder de indruk van het prijskaartje. Dáárbij zijn we ook erg te spreken over de algehele kwaliteit. Al met al kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde is.

De belangrijkste nadelen van de ProForm 450 LE

Zijn we dan voor de volle 100% over deze crosstrainer te spreken? Nee, dat is niet het geval. Als je mogelijke interesse in deze crosstrainer hebt, moet je op de hoogte zijn van onderstaande nadelen.

Complexe montage

Voor het monteren van deze crosstrainer moet je ongeveer 2 uur de tijd uittrekken. Bovendien heb je hier extra handjes voor nodig. Al met al is de montage van deze crosstrainer vrij complex.

Geen ingebouwde hartslagsensoren

Spijtig genoeg beschikt de ProForm 450 LE níet over een hartslagsensor. Hierdoor is het niet mogelijk om je hartslag tijdens het trainen te monitoren. Of om specifieke hartslagzones te trainen.

Wat kost de ProForm 450 LE?

Voor de ProForm 450 LE betaal je een bedrag van 460 tot 499 euro. Wat de exacte prijs voor deze crosstrainer is, hangt van de aanbieder af. Check de prijzen van deze crosstrainer daarom bij meerdere aanbieders.

Onze eindconclusie over de ProForm 450 LE

Ben je op zoek naar een handige en betaalbare crosstrainer voor thuisgebruik? Dan is de ProForm 450 LE absoluut één van de beste opties voor je.

Deze crosstrainer is van een prima kwaliteit, biedt veel mogelijkheden en is inklapbaar. Met name dat laatste vinden wij een groot voordeel van een crosstrainer voor thuisgebruik.

Let op: deze crosstrainer is niet meer te koop. Hier bekijk je de beste alternatieven.


Ook interessant: