Crosstrainer bij de crosstrainer outlet kopen

Gepubliceerd door Cornelis op

In de meeste meubelzaken hangt er een grote pijl naar de outlet stock. Veel sporters vragen zich dan ook af of er ook een outlet bestaat waar men crosstrainers in de aanbieding heeft.

In dit artikel zullen we het hebben over het bestaan van crosstrainer outlets, over waar je die kunt vinden en over de eventuele voordelen van het kopen van een outlet crosstrainer.

Zet je schrap, want we hebben heel wat te bespreken vandaag.

Wat is een crosstrainer outlet?

crosstrainer-outlet

Er wordt wel eens de vraag gesteld of het bestaat: een crosstrainer outlet. Ik kan je nu al verklappen dat een crosstrainer outlet geen mythische winkel is.

Het bestaat namelijk effectief. In een crosstrainer outlet worden verschillende crosstrainer modellen verkocht, die meestal aan het einde van de reeks zijn.

Wanneer een groot fitnesstoestellen merk, zoals bijvoorbeeld Tunturi een nieuw model op de markt brengt, dan zou het kunnen zijn dat het oude uit de markt wordt gehaald.

Verkopers blijven natuurlijk wel zitten met de laatste toestellen, want die kunnen ze niet zomaar terugsturen naar de fabriek. Vandaar dat ze deze toestellen kunnen aanbieden in een outlet.

Een andere mogelijkheid, is dat het om een toonzaal- of een showtoestel gaat.

Wanneer een winkel of webwinkel een toestel wil demonstreren, of er bijvoorbeeld een video over wil maken, dan moeten ze het apparaat uit de doos halen en het monteren.

Het is logisch dat men deze crosstrainers nadien al niet meer als nieuw kan verkopen. Het is namelijk mogelijk dat er enkele gebruikssporen opzitten en dat wil je niet als klant die een nieuw toestel aanschaft.

Ook deze apparaten belanden soms in de crosstrainer outlet.

Nu komt de twist: crosstrainer outlets bestaan nog wel, maar fysiek zijn ze bijna uitgestorven.

Ik zal mijn standpunt hierover even verduidelijken. Vroeger wou je een crosstrainer kopen, dus je ging naar een fysieke showroom.

Tegenwoordig zijn die toonzalen er bijna niet meer, want het is veel makkelijker om online een crosstrainer te kopen.

Samen met het verdwijnen van de fysieke toonzalen, zijn ook de fysieke crosstrainer outlets bijna helemaal verdwenen.

Hier en daar zal je er nog wel een kunnen vinden, maar het is toch eerder zeldzaam geworden. Online is het echter een heel ander verhaal.

Online crosstrainer outlet

Via het internet is het gelukkig wel nog mogelijk om crosstrainers in de outlet te kopen. Tegenwoordig gebeurt dat op verschillende manieren, want niet elke website heeft een eigen “outlet corner”.

Wanneer je bijvoorbeeld hier kijkt op Bol.com, dan zie je dat ze wel nog effectief een aparte outletpagina hebben. Daarop vind je verschillende crosstrainers terug, waarvan de voorraad om een of andere reden niet meer wordt aangevuld.

Bij Betersport.nl is dat echter niet het geval. Op hun website vind je niet zomaar een knopje richting de outlet.

Hoewel dit raar klinkt, wil dat niet zeggen dat ze geen outlet crosstrainers verkopen.

Om te begrijpen hoe het wel werkt, moeten we even terug de geschiedenis induiken naar het kopen van sportmateriaal in een fysieke winkel.

De winkeleigenaars waren toen nog gebonden aan een maximale uitstalcapaciteit. In de winkels was er gewoonweg geen plaats meer om alle outletspullen gewoon te laten staan.

Online is dat probleem er niet meer. Vandaar dat online winkels zoals Betersport de outlet crosstrainers vaak gewoon laten staan tussen de andere producten.

Wat ze wel doen, is er een fikse korting op toekennen. Ook al staat er dus nergens expliciet vermeld dat het om een outlet crosstrainer gaat, kan je ze toch herkennen aan de hand van de korting die erop wordt gegeven.

Een andere indicator is de zin “nog maar 1 op voorraad”. Sommige winkels gebruiken deze term om aan te geven dat het laatste item van dit product te koop is.

Alleen is deze methode iets minder betrouwbaar dan de kortingsmethode, aangezien het aantal soms ook wordt weergegeven zodat je sneller tot de aankoop zou overgaan.


De voordelen van een crosstrainer outlet

crosstrainer-winkel-aanbiedingen

De vraag die je jezelf nu kunt stellen, is waarom je in hemelsnaam een crosstrainer uit de outlet zou gaan kopen.

Volgens mij is het antwoord zeer eenvoudig: omwille van de prijs. Crosstrainers die in het outletgedeelte terechtkomen, moeten zo snel mogelijk de deur uit.

Bol.com heeft er namelijk niet veel meer aan, aangezien de meeste mensen voor de vernieuwde versie zullen kiezen.

Om plaats te maken in hun magazijnen, zetten ze de prijs van outlet toestellen veel lager dan die van de nieuwste versie.

In veel gevallen was een outlet toestel tot een jaar of twee jaar ervoor, het nieuwste model. Doordat fabrikanten tegenwoordig zo snel nieuwe versies op de markt brengen, wordt het oude al snel aan de kant geschoven.

Het is goed om te weten, dat er meestal niet zoveel verschil zit tussen twee opeenvolgende toestellen. Meestal wordt het design wat aangepast, maar onder de motorkap worden er meestal maar enkele wijzigingen aangebracht.

Het is niet zoals bij een smartphone, dat het nieuwe model elk jaar zoveel verbeteringen met zich meebrengt.

Als je reeds over een crosstrainer beschikt, ga je dan 2 jaar later een nieuwe kopen omdat de fabrikant een nieuwe versie heeft uitgebracht?

Ik in ieder geval niet, dus vandaar ook mijn redenering dat je net zo goed een crosstrainer uit de outlet kunt kopen.

Anders dan bij tweedehands producten, is dat deze crosstrainers eigenlijk nog zo goed als nieuw zijn.

In sommige gevallen werden ze wel al eens uitgetest voor een video of dergelijke, maar in de meeste gevallen zijn ze gewoon gloednieuw.

Zijn er ook nadelen aan outlet crosstrainers?

Het is nu éénmaal een feit, dat er zoveel verschillende crosstrainer modellen op de markt zijn.

De kans is dan ook erg groot dat je online een crosstrainer kunt kopen, waarvan je niet eens wist dat hij in de outlet stond.

Vooral bij kleinere bedrijven die niet het nodige kapitaal hebben om telkens de nieuwste modellen aan te kopen komt het voor.

Ze blijven de “oudere” crosstrainers gewoon verkopen, zonder dat ze enige prijsaanpassingen of dergelijke doorvoeren.

Ik ben er dus vrij van overtuigd dat er geen nadelen zijn aan het kopen van een outlet crosstrainer.

Het enige wat voor sommigen een nadeel lijkt, is dat ze niet alle laatste nieuwe snufjes in huis hebben.

Zoals ik daarnet al aanhaalde, kan je jezelf wel de vraag stellen of je ook elke keer gaat upgraden wanneer er een nieuw model op de markt komt.

Als het antwoord nee is, dan ga je ook nooit de laatste nieuwe snufjes in huis halen.

Waar kan ik mijn outlet crosstrainer kopen?

Zoals ik al zei, zijn er heel veel fitnesswebsites die outlet toestellen aanbieden.

Bij de ene winkel wordt het rechtstreeks aangegeven, terwijl de andere winkel gewoon de prijzen laat zakken van oudere modellen.

Om de reden die ik daarnet zei, zou ik je niet aanraden om bij een kleine webwinkel outlet crosstrainers te kopen.

De kans is groot dat je daar veel te veel gaat betalen, zodat je voor die prijs ook bijna het nieuwste toestel kon kopen.

Winkels die ik wel kan aanraden om een outlet crosstrainer te halen, zijn Bol.com en Betersport.

Bol.com is de grootste online winkel van Nederland, dus uiteraard hebben zij ook outlet crosstrainers in de aanbieding. Je kunt er zeker een goede deal scoren, en door de speciaal aangemaakte outletpagina hoef je ook niet zo heel lang te zoeken.

Betersport aan de andere kant, is de echte specialist in fitnesstoestellen. Op het moment van schrijven, kon ik op hun website geen aparte outlet corner vinden.

Wel weet ik dat ze heel vaak outletproducten enorm afprijzen in hun gewone webshop.

Je kunt er best wel goede deals scoren en bovendien zijn ze ook echt gespecialiseerd in fitnesstoestellen.

Mocht je vroeg of laat een vraag hebben of je zou wat informatie wensen, dan kunnen ze je bij Betersport vast en zeker vooruit helpen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *